Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Οι άνθρωποι επιδιώκουν να βολευτούν. Μόνο όμως όσο είναι ξεβολεμένοι υπάρχει ελπίδα γι' αυτούς" (Ralph Waldo Emerson). Όσο για τις δικαιολογίες πως δεν υπάρχει κανένας αξιόλογος "Σχεδιασμός" για να ακολουθήσει κανείς,δεν είναι αυτό το "πρωτεύον"...Ακόμη κι αν υπήρχε, ιδού τι έλεγε ένας Αρχιστράτηγος (Von Moltke) περί τούτου: "Ένα σχέδιο μάχης έχει διάρκεια ζωής όσο τα πρώτα λεπτά της μάχης..." Πράγμα που σημαίνει: Τόσο πριν όσο και μετά το «Σημείο 0 της Σύγκρουσης» είναι θέμα "Ψυχής", Αποφασιστικότητας, προετοιμασίας, ικανότητας προσαρμογής...Όσο όμως οι "βολεμένοι" είναι "απίστευτα πολλοί", "ισχυροί" και "αδίστακτοι" και όσο η Φτωχολογιά είναι ένα τσούρμο "ΔΕΙΛΟΙ", κανένα Φονικό Καθεστώς δεν κινδυνεύει...κι αυτό το "ΞΕΡΟΥΝ"..."

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Οι ψυχικές διαταραχές μέσα από φρικώδη (ή εμετικά, διαλέξτε) σκίτσα...(μην παραξενευτούμε αν κάποιοι "προοδευτικοί καλλιτέχνες" επιλέξουν να μεταφέρουν αυτές τις άρρωστες εικόνες σε graffiti σε όποιον τοίχο τους κάτσει βαφτίζοντάς το "τέχνη υψηλής αισθητικής"...)


Κάθε χρόνο, χιλιάδες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην πρωτοβουλία InkTober. Κάθε μέρα για τις 31 ημέρες του Οκτωβρίου οι καλλιτέχνες φτιάχνουν από ένα σκίτσο σχετικά με ένα θέμα που έχουν επιλέξει.

Στο πλαίσιο του φετινού InkTober, ο Shawn Coss επέλεξε να αποτυπώσει με το ιδιαίτερο «σκοτεινό» του στιλ διάφορες ψυχικές ασθένειες και διαταραχές.Διπολική Διαταραχή

Νευρική Ανορεξία

Σύνδρομο Cotard (Σύνδρομο του Πτώματος)

Αποανεσταλμένη διαταραχή κοινωνικής δέσμευσης

Μεταιχμιακή (οριακή) διαταραχή προσωπικότητας

Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή

Διαταραχή Αϋπνίας

Σχιζοφρένεια

Μείζων (Κλινική) Κατάθλιψη

Διαταραχή Κοινωνικού Άγχους

Εξαρτημένη Διαταραχή Προσωπικότητας

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

Μετατραυματικό Στρες

Παρανοϊκή Σχιζοφρένεια

Αγοραφοβία

Σύνδρομο Capgras

Διασχιστική Διαταραχή Ταυτότητας

Διαταραχή Αποπροσωποποίησης

Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος
http://www.onmed.gr/