Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Οι ψυχικές διαταραχές μέσα από φρικώδη (ή εμετικά, διαλέξτε) σκίτσα...(μην παραξενευτούμε αν κάποιοι "προοδευτικοί καλλιτέχνες" επιλέξουν να μεταφέρουν αυτές τις άρρωστες εικόνες σε graffiti σε όποιον τοίχο τους κάτσει βαφτίζοντάς το "τέχνη υψηλής αισθητικής"...)


Κάθε χρόνο, χιλιάδες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην πρωτοβουλία InkTober. Κάθε μέρα για τις 31 ημέρες του Οκτωβρίου οι καλλιτέχνες φτιάχνουν από ένα σκίτσο σχετικά με ένα θέμα που έχουν επιλέξει.

Στο πλαίσιο του φετινού InkTober, ο Shawn Coss επέλεξε να αποτυπώσει με το ιδιαίτερο «σκοτεινό» του στιλ διάφορες ψυχικές ασθένειες και διαταραχές.Διπολική Διαταραχή

Νευρική Ανορεξία

Σύνδρομο Cotard (Σύνδρομο του Πτώματος)

Αποανεσταλμένη διαταραχή κοινωνικής δέσμευσης

Μεταιχμιακή (οριακή) διαταραχή προσωπικότητας

Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή

Διαταραχή Αϋπνίας

Σχιζοφρένεια

Μείζων (Κλινική) Κατάθλιψη

Διαταραχή Κοινωνικού Άγχους

Εξαρτημένη Διαταραχή Προσωπικότητας

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

Μετατραυματικό Στρες

Παρανοϊκή Σχιζοφρένεια

Αγοραφοβία

Σύνδρομο Capgras

Διασχιστική Διαταραχή Ταυτότητας

Διαταραχή Αποπροσωποποίησης

Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος
http://www.onmed.gr/