Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Δημόσιοι υπάλληλοι vs ελεύθεροι επαγγελματίεςτου Κων/νου Παπαγιαννούλη

ΔΥ: Η Ελλάδα καταστράφηκε επειδή οι υδραυλικοί οι ηλεκτρολόγοι και άλλοι δεν κόβουν αποδείξεις.

ΕΕ: Η Ελλάδα καταστράφηκε επειδή πληρώνει μισθούς για υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα εκτός από την υπηρεσία της συζύγου μου.

ΔΥ: Οι δημόσιοι υπάλληλοι καλό είναι να είναι όσο το δυνατό περισσότεροι, δηλαδή μαζικές προσλήψεις τώρα, ώστε με τους πολλούς μισθούς που θα εισπράττονται θα ταΐζονται και οι μη δημόσιες τάξεις. Επιπλέον στην υπηρεσία μου είμαστε λίγοι για να μεταφέρουμε τα χαρτιά από δω εκεί.

ΕΕ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι καλό είναι να είναι όσο το δυνατό περισσότεροι, ώστε και εγώ που έχω ένα μπάρμπα για μέσο να καταφέρω επιτέλους να μπω κι εγώ στο δημόσιο και να σωθώ.

ΔΥ: Δεν είναι πελατειακή η σχέση της συντεχνίας μου με την κάθε εξουσία, απλά είναι δίκαια τα αιτήματά μας για πρόωρη συνταξιοδότηση στα 56.

ΕΕ. Είναι πελατειακή η σχέση της συντεχνίας της δημόσιας υπαλλήλου συζύγου μου αλλά αυτό μου αρέσει γιατί θα βγει όπου νάναι στη σύνταξη να με τρέφει κι εμένα που δεν έχω καμιά ελπίδα.

ΔΥ: Είναι δίκαιο το δικαίωμά μου να γυρνάω σπίτι στις τρεις γιατί έτσι φροντίζω τα καμάρια μου και αναπτύσσω μια σωστή οικογένεια με ποιοτικό χρόνο και ανθρώπινες σχέσεις.

ΕΕ. Είναι δίκαιο το δικαίωμα της συζύγου μου και της αδελφής μου να γυρνούν σπίτι στις τρεις γιατί όλο το πρωί που έτσι κι αλλιώς κάθομαι έχω πήξει να νταντεύω τα μωρά και να μαγειρεύω και να μην έχω άλλη δουλειά να κάνω.

ΔΥ: Οι υπερσυνταγογραφήσεις των ταμείων για τη γιαγιά τον παππού τα καλλυντικά τα pampers κ.α. δεν κατέστρεψαν μεταξύ άλλων τα ταμεία αλλά τα κατέστρεψαν οι επιχειρηματίες που οφείλουν και δεν πληρώνουν.

ΕΕ: Οι υπερσυνταγογραφήσεις των ταμείων για τη γιαγιά, τον παππού, τα καλυντικά, τα pampers κ.α. δεν κατέστρεψαν μεταξύ άλλων τα ταμεία αντιθέτως λυτρώνουν εμένα που χρωστάω εισφορές 10 ετών στον Ο.Α.Ε.Ε και έτσι μπορώ να καλύπτομαι από το ταμείο δημοσίων.

ΔΥ: Δεν υπάρχει ελπίδα γι αυτό τον τόπο, θα αναγκαστώ να ζήσω με σύνταξη 300 ευρώ.

ΕΕ. Δεν υπάρχει ελπίδα γι αυτό τον τόπο, θα αναγκαστώ να ζήσω με τη σύνταξη 300 ευρώ της συζύγου γι αυτό να είμαι καλός μαζί της μη με χωρίσει για να ξεκοκκαλίσει μόνη της τη σύνταξη.!