«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Πάτερ (σε κάθε Ναό, σε όλη την χώρα) που είναι οι Εθνικές Σημαίες στο Ναό σας;Με ΤΙΝΟΣ ΕΝΤΟΛΗ τις αφαιρέσατε;;;(Για "δώστε τον" δημόσια) (τίτλος Γ.Α.)

Άφαντη η Ελληνική Σημαία

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2016

Του Βαφειάδη Αναστάσιου

Σεβαστέ Ηγούμενε – Πάτερ Εφραίμ, με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να εκφράσω τις βαθείες ανησυχίες μου σχετικά με την απόκρυψη της Ελληνικής και Βυζαντινής Σημαίας από τους ιστούς που υπάρχουν στον Ιερό Ναό που είστε Ηγούμενος. Στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία,Φλάμπουρα Πρεβέζης.

Ως τακτικός επισκέπτης του συγκεκριμένου Μοναστηριού (και όχι μόνο), έχω διαπιστώσει σε διάρκεια μηνών, ότι το Μοναστήρι σας δεν εμφανίζει τις Σημαίες ως συνηθίζεται σε όλα τα Μοναστήρια της Ελλάδος αλλά και στις Εκκλησίες. 

Από έρευνα που πραγματοποίησα ο ίδιος, με διαβεβαίωσαν ότι οι σημαίες τοποθετούνται στους ιστούς μόνο 2 φορές τον χρόνο. Στης 20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία αλλά και στην Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στης 28-29 Αυγούστου.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν την εξαφάνιση των σημαιών την έχουν διαπιστώσει και άλλοι επισκέπτες – πιστοί που προσέρχονται στο Μοναστήρι σας για να παρακολουθήσουν διάφορες λειτουργίες, αλλά με όσους μίλησα εγώ ο ίδιος από την πιο πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησα την Κυριακή 13/11/2016, έμειναν οι επισκέπτες έκπληκτοι όταν τους παρακίνησα να παρατηρήσουν το φαινόμενο.

Σεβαστέ Ηγούμενε – Πάτερ Εφραίμ, ως γνωστό, το 1822 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο, η οποία ψήφισε το προσωρινό πολίτευμα της Ελλάδος, το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα, στις παραγράφους ρδ’ και ρε’ υπάρχει η πρώτη απόφαση για την μορφή της Ελληνικής Σημαίας. 

Στης 15 Μαρτίου το 1822 εκδόθηκε η απόφαση 540 του εκτελεστικού, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο του,Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο που όριζε για τις σημαίες τα εξής:

α) των μεν κατά γην δυνάμεων η σημαία, σχήματος τετραγώνου, θα είχεν εμβαδόν κυανούν, το οποίο θα διηρείτο εις τέσσαρα ίσα τμήματα από άκρων έως άκρων του εμβαδού

β) η δε κατά θάλασσαν σημαία θα ήτο διττή' μία διά τα πολεμικά και άλλη διά τα εμπορικά πλοία. Και της μεν διά τα πολεμικά πλοία το εμβαδόν θα διηρείτο ες εννέα οριζόντια παραλληλόγραμμα, παραμειβομένων εις αυτά των χρωμάτων λευκού και κυανού' εις την άνω δε προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο τετράγωνον κυανόχρουν, διηρημένον εν τω μέσω δι' ενός σταυρού λευκοχρόου. 

Της δε διά τα εμπορικά πλοία διωρισμένης το εμβαδό θα ήτο κυανούν' εις την άνω προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο ωσαύτως τετράγωνον λευκόχρουν και διηρημένον εν τω μέσω δι' ενός σταυρού κυανοχρόου.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, και στις 2 περιπτώσεις, εκτός από το Εθνικό μας Σύμβολο, η σημαία μας φέρει και τον Σταυρό.... που δηλώνει ότι η Ελλάδα ήταν και είναι ένα Χριστιανικό Ορθόδοξο Κράτος...

Πως μπορεί να εκληφθεί από εμάς τους πιστούς ότι το Μοναστήρι σας έχει εξαφανίσει τόσο την Ελληνική μας σημαία που φέρει τον Σταυρό, αλλά και του Βυζαντίου; 

Το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με τον δικέφαλο αετό.

Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα ο δικέφαλος αετός χρησιμοποιείται ως σύμβολο από την Εκκλησία της Ελλάδος, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τις αθλητικές ομάδες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. 

Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ να μας εξηγήσετε (δημόσια) για αυτό το φαινόμενο, διότι δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να πιστεύω ότι η συμπεριφορά του Μοναστηριού παραπέμπει σε πολιτικές σκοπιμότητες, σε ανθελληνικές συμπεριφορές που είναι το κακό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά (και όχι μόνο). 

Την Ελληνική Σημαία εντός της χώρας μας προσπαθεί να την κατεβάσει ο κατακτητής, αυτός που πολεμάει την Ελλάδα και θέλει να διεκδικήσει τα εδάφη μας, αλλά εμείς οι πιστοί Χριστιανοί Πατριώτες πολεμήσαμε για αυτήν την σημαία.

Χύθηκε αίμα από όλους τους Ήρωες και είναι υποχρέωση μας να κρατήσουμε αυτήν την ελευθερία που μας χάρισαν οι πρόγονοι μας, και να την μεταφέρουμε στις επόμενες γεννεές. 

Ελευθερία, μια λέξη με 9 γράμματα που συμβολίζουν τις 9 γραμμές της σημαίας μας. Ελευθερία ή Θάνατος, μια πρόταση με 9 συλλαβές που επίσης συμβολίζουν τις 9 γραμμές της σημαίας μας.

Να σας θυμίσω πως 6000 Μοναχοί έχασαν την ζωή τους στα 450 χρόνια σκλαβιάς,αγωνιζόμενοι με τα όπλα Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. 

Όταν το Έθνος κινδύνευε, οι Μοναχοί και οι ασκητές Μοναχοί αφήνανε τα Μοναστήρια τους και συγκακοπαθούσανε για να βοηθήσουνε τον λαό μας να μην χάσει την πίστη του. 

Η ιστορία είναι πάντοτε οδοδείκτης για το μέλλον. Σήμερα ομως η νέα εποχή και ο Οικουμενισμός θέλουν να χωρίσουν την Ορθοδοξία από τον Ελληνισμό. Αυτή η απομόνωση κατευθείνεται από τα σκοτεινά κέντρα του Εβραϊσμού που μισούν κάθε τι Ορθόδοξο και Ελληνικό. 

Η Ελληνική Σημαία κυματίζει σε όλα αυτά τα προπύργια της Ορθοδοξίας μας, γιατί φέρει μέσα της τον Σταυρό του Χριστού μας. 

Και σε όσα Μοναστήρια δεν κυματίζουν οι Σημαίες αφήνουν υπόνοιες ότι αυτά κατευθύνονται προς τον σκοπό του Οικουμενισμού και της Παγκοσμιοποίησης...

Πως μπορούμε λοιπόν εμείς να εκλάβουμε την εξαφάνιση των σημαιών από το Μοναστήρι σας; 

Σεβαστέ Ηγούμενε – Πάτερ Εφραίμ, Σας παρουσιάζω δικές μου φωτογραφίες από διάφορα Μοναστήρια και Εκκλησίες για να αντιληφθείτε βαθύτερα τι εννοώ.

Επίσης δεν θα ήθελα να πιστεύω ότι εντάσσετε τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στον Νόμο που ψήφησε η κυβέρνηση της Ελλάδος επί Νέας Δημοκρατίας του Γεώργιου Ράλλη, τον 1144/1981 που απαγορεύει την ανάρτησης της σημαίας στις οικίες (αν θεωρείτε τον Ιερό Ναό οικία σας), νόμος που τροποποιήθηκε με τον Ν. 1491/1984 επί Παπανδρέου και έπειτα με τον Ν. 2946/2001 επί Σημίτη, δηλαδή τα 2 μεγάλα κόμματα που κυβερνούσαν για χρόνια την χώρα συμμετείχαν με καθαρά ανθελληνικές (κατευθύνσεις) προθέσεις. 

Και μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κανένας“πατριώτης” πολιτικός να μεριμνήσει να αλλάξει αυτή η νομοθεσία. 

Μην πάμε πολύ μακριά, ας κοιτάξουμε λίγο την γειτονιά μας, Τουρκία, Αλβανία, παντού κυματίζει η σημαία τους, από Δημόσια Κτήρια μέχρι την πιο απλή κατοικία, και καλά κάνουν διότι έχουν πατριωτικές κυβερνήσεις που νοιάζονται για την χώρα τους και τον λαό τους. 

Εσείς που είστε Πνευματικός Πατέρας, νοιάζεστε; Αναμένω τις απαντήσεις σας σεβαστέ Ηγούμενε.

http://www.ekklisiaonline.gr