Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Αποζημίωση 800.000 ευρώ για ψυχική οδύνη στις οικογένειες των φονευθέντων αστυνομικών, πιλότων ελικοπτέρων και F-16, των νεκρών στρατιωτών από τους ελαττωματικούς όλμους και στην οικογένεια της Μυρτώς...ΟΧΙ, ΛΑΘΟΣ!!! όλοι αυτοί "δεν μετράνε μια" για το Ελληνικό Κράτος...ΜΟΝΟΝ στην οικογένεια του Α. Γρηγορόπουλου πήγε τέτοια αποζημίωση!!!Αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ επικύρωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στην οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σημειώνεται ότι η μητέρα του Α. Γρηγορόπουλου και η αδελφή του κατέθεσαν αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο το 2013, ζητώντας από το Ελληνικό Δημόσιο να τους καταβάλει 2,7 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη για τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Το 2015 το Διοικητικό Πρωτοδικείο με απόφασή του επιδίκασε 900.000 ευρώ ως ψυχική οδύνη. 

Συγκεκριμένα 650.000 ευρώ στη μητέρα του και 250.000 ευρώ στην αδερφή του. 

Κατά της συγκεκριμένης απόφασης ασκήθηκαν εφέσεις και από τις δύο πλευρές.

Η μητέρα και η αδερφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έκαναν αίτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς και τελικώς η αίτησή τους έγινε δεκτή.

http://www.thetoc.gr