«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Μίσος και εχθροπάθεια...Πρέπει να διώκεται ποινικά η αντίθετη άποψη;

Ιερά Εξέταση

(σχόλιο Γ. Ανεστόπουλος: 29/05/2013, ο κος Γ. Ανανδρανιστάκης έγραφε στην Αυγή τα παρακάτω για να εναντιωθεί στην ποινική δίωξη της αντίθετης άποψης...δύο χρόνια μετά, Σεπτέμβριο '15 και λίγο πριν τον θάνατό του (τον Νοέμβριο του 2015), απο ραδιοφώνου - Στο Κόκκινο αλλά και στο φύλλο της Αυγής 24/09/15 - προέτρεπε με εμφανή "εχθροπάθεια" το κοινό του σε πλήρη κοινωνικοπολιτικό αποκλεισμό, απομόνωση και περιθωριοποίηση των όσων εκφράζουν "εθνικοπατριωτική ιδεολογία" αποκαλώντας τους απαξιωτικά και μετά βδελυγμίας "φασίστες"...)

(Ακολουθούν και τα δύο κείμενα)

Δημοσίευση: 29 Μαΐου 2013
Ανανδρανιστάκης Γιώργος

Αν ένας άνθρωπος ή μία ομάδα ανθρώπων αμφισβητήσουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί, αν ισχυριστούν ότι δεν έγινε ποτέ ή ότι δεν έχει την έκταση που του αποδίδεται, πρέπει να διωχθούν ποινικά; 


Η απάντηση είναι όχι, κατηγορηματικά όχι...

Αν ένας άνθρωπος ή μία ομάδα ανθρώπων αμφισβητήσουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί, αν ισχυριστούν ότι δεν έγινε ποτέ ή ότι δεν έχει την έκταση που του αποδίδεται, πρέπει να διωχθούν ποινικά; 


Η απάντηση είναι όχι, κατηγορηματικά όχι, και τούτο παρόλο που η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος υποκρύπτει σχεδόν πάντα μίσος προς τους Εβραίους και συμπάθεια προς τους Ναζί. 

Ακόμη κι έτσι όμως, συνιστά άποψη, άποψη εξοργιστική, που μπορείς να την απορρίψεις, να την κοροϊδέψεις, να τηνμπινελικώσεις, όχι όμως να τη σύρεις στα δικαστήρια.

Από την ποινικοποίηση της αμφισβήτησης του Ολοκαυτώματος, μπορεί να φτάσεις στην ποινικοποίηση της αμφισβήτησης οποιουδήποτε ιστορικού γεγονότος θεωρείται ιερό. 

Άλλο το ιστορικό βάρος των γεγονότων και άλλο η ιεροποίηση των γεγονότων, η μετάθεσή τους από την περιοχή της Ιστορίας στην περιοχή της μυθολογίας. 

Το ιερό ίσταται πέραν της αμφισβήτησης και της κριτικής και τούτο είναι εντελώς απαράδεκτο, ιδίως όταν για την ιερότητα αποφασίζει αυτός που έχει την ισχύ σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Στην Ελλάδα η εξουσία ασκείται και μέσω των ιερών γεγονότων, μια ατέλειωτη σειρά από ζωτικά ψεύδη που χρησιμοποιούν οι εκάστοτε νικητές για να καταστείλουν τους νικημένους.

Μέχρι και τη Μακρόνησο ονόμασαν Παρθενώνα οι νικητές του εμφυλίου και μάλιστα ο πιο μορφωμένος εξ αυτών. 

Αν υπάρξει οποιουδήποτε είδους ποινικοποίηση της γνώμης, ακόμη και της πιο εξτρεμιστικής, για τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο δικαστήριο και κάτι μου λέει ότι στο σκαμνί δεν θα κάθονται οι χρυσαυγίτες.

Αν ένας άνθρωπος ή μια ομάδα ανθρώπων βγει και πει δημοσίως «κάψτε του Εβραίους, οι Εβραίοι πρέπει να καίγονται, γιατί σταύρωσαν τον Χριστό και γιατί κυβερνούν υπογείως την ανθρωπότητα», αυτό είναι ποινικώς κολάσιμο; 

Είναι ποινικώς κολάσιμο οπωσδήποτε και πέραν πάσης αμφιβολίας. Διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με άποψη, την άποψη του ιστορικού ή την άποψη του μαλάκα, αλλά με ξεκάθαρη προτροπή σε βία. 

Προτροπή σε βία κατά συγκεκριμένων προσώπων, των Εβραίων, των μεταναστών, των ομοφυλοφίλων και όποιου άλλου βάλουνε στο μάτι τα τέρατα.

Δεν πρόκειται καν για ηθική αυτουργία. Η ίδια η προτροπή σε βία είναι από μόνη της βία, προκαλεί τρόμο σε αυτούς που στοχοποιεί, μπορεί να τους εξοντώσει ψυχικά και σωματικά, να τους κάνει να εγκαταλείψουν τον τόπο στον οποίο ζουν. 

Το έχει πει και ο Βιτγκενστάιν: «Οι λέξεις είναι πράξεις».

Ναι, αλλά και αυτός που αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα είναι σαν να ζητάει να καούν οι Εβραίοι, άρα πρέπει και αυτός να διωχθεί. 

Είναι σαν να το ζητάει, αλλά δεν το ζητάει, τουλάχιστον όχι ακόμη. 

Στο «σαν» και το «ακόμη» βρίσκεται η διαφορά της δημοκρατίας από τον φασισμό.

http://www.avgi.gr/

.............................

Προσοχή! Κυκλοφορούν ανάμεσά μας 300.000 φασίστες
Ανανδρανιστάκης Γιώργος
Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Περιφέρεια Δωδεκανήσου, η Χρυσή Αυγή πήρε 8,09% από 5,53% που είχε τον Ιανουάριο, στην Περιφέρεια Λέσβου πήρε 7,85% από 4,66%, στην Περιφέρεια Σάμου 7,66% από 5,54%, στην Περιφέρεια Χίου 5,82% από 4,69% και σε κάποια από τα εκλογικά τμήματα του Δήμου...

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Στην Περιφέρεια Δωδεκανήσου, η Χρυσή Αυγή πήρε 8,09% από 5,53% που είχε τον Ιανουάριο, στηνΠεριφέρεια Λέσβου πήρε 7,85% από 4,66%, στην Περιφέρεια Σάμου 7,66% από 5,54%, στην Περιφέρεια Χίου 5,82% από 4,69% και σε κάποια από τα εκλογικά τμήματα του Δήμου της Κω 10,1% από 5,07%. 


Τι έγινε, ρε παιδιά; Είδαν κάποιοι τους κολασμένους της Γης, άντρες, γυναίκες και παιδιά, να φτάνουν στα νησιά τους κι αυτό που κατάλαβαν ήταν ότι έπρεπε να ψηφίσουν τους ναζιστές; 

Τι νόμισαν, δηλαδή; Ότι με το που θα πέσει η ψήφος, θα καταφτάσουν στα νησιά οι σούπερμαν με τα ξυρισμένα κεφάλια, για να πετάξουν τους πρόσφυγες στη θάλασσα; 

Ή μήπως άκουσαν τον Μιχαλολιάκο να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του Φύσσα και είπαν, όπα, ιδού ο άνθρωπός μας, ιδού ο άρειος εκκαθαριστής; 

Μην ψάχνετε για δικαιολογίες, οι άνθρωποι που είδαν τη θάλασσα να ξεβράζει τον τρίχρονο Ιλάν και μετά ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι τα ίδια σκατά με τον Μιχαλολιάκο.

Τον Μάιο του 2012 η Χ.Α. πήρε 440.000 ψήφους, τον Ιούνιο 426.000, τον Ιανουάριο του 2015 388.000 και τον Σεπτέμβριο 379.000. 


Τούτο σημαίνει ότι έχουμε ανάμεσά μας τουλάχιστον 300.000 νοματαίους που ακολουθούν πιστά τη Χ.Α. εδώ και τριάμισι χρόνια. 

Την ακολουθούν έχοντας πλήρη γνώση ότι πρόκειται για ναζιστές, για τραμπούκους, για δολοφόνους, για εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Ακολουθούν τη Χρυσή Αυγή ενώ τα γνωρίζουν όλα αυτά ή, ακόμη χειρότερα, επειδή τα γνωρίζουν όλα αυτά.

Ο ναζισμός θρέφεται διαχρονικά από την ελκτική ισχύ της υπόσχεσης για βία. 


Βία που θα επιπέσει στον εχθρό ενός εκάστου, στον κομμουνιστή γείτονα που μας ενοχλεί με την παρουσία του, στον Εβραίο γιατρό που κλέβει τη δουλειά από τον δικό μας γιατρό, τον Γερμανό, στον Σύρο πρόσφυγα που στοιβάζεται στο λιμάνι της Κω και μας χαλάει την τουριστική μόστρα. 

Στην Κω, που άλλοι μοίραζαν ψωμιά και άλλοι, πολλοί λιγότεροι, ευτυχώς, ατένιζαν το βάθος του ορίζοντα, περιμένοντας να φτάσει το καράβι με τους μαύρους εκδικητές.

Δεν ξέρω αν είναι ναζιστές και οι 300.000 ακόλουθοι της Χρυσής Αυγής, φασίστες όμως είναι οπωσδήποτε. 


Φασίστες με τη βούλα, άνθρωποι στραμμένοι στο κακό, στο σκοτάδι, στην ψυχοδιανοητική άβυσσο. 

Πάρτε το χαμπάρι, έχουμε ανάμεσά μας 300.000 φασίστες. 

Είναι πολλοί αλλά όχι τόσοι, ώστε να απειλούν τη δημοκρατία. 

Αποτελούν το 4% του ενεργού πληθυσμού και βαίνουν διαρκώς μειούμενοι, από τις 440.000 του Μαΐου του 2012 στις 379.000 του Σεπτεμβρίου του 2015. 

Δεν χρειάζεται να πολυασχολούμαστε μαζί τους, δεν μπορούμε ούτε να τους διαπαιδαγωγήσουμε ούτε να τους μεταπείσουμε. 

Αυτό που οφείλουμε είναι να κρατάμε σε αδράνεια την εγκληματική οργάνωση στην οποία ομνύουν. 

Να την αφοπλίσουμε, να την ξεδοντιάσουμε και, ει δυνατόν, να κλείσουμε τους ηγέτες τους στη φυλακή.

http://www.avgi.gr