Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Υλικά θωράκισης από το μέλλον - ανέπτυξαν "αλεξίσφαιρο υλικό" που κάνει "σκόνη" ακόμη και "διατρητική βολίδα" κατά την πρόσκρουση
απόδοση στα ελληνικά: Γιώργος Ανεστόπουλος

Ένα νέο υλικό θα μπορούσε να είναι αρκετά ισχυρό ώστε να καταστήσει ακόμη και μια διατρητική σφαίρα αβλαβή.

Ερευνητές στο North Carolina State University ανακοίνωσαν πως έχουν αναπτύξει ένα "συνθετικό μεταλλικό αφρό" (Composite Metal Foam) που έχει την ικανότητα να μετατρέψει τη βολίδα "σε σκόνη κατά την πρόσκρουση".

Το CMF είναι ελαφρύτερο από μέταλλο και θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην τεχνολογία αλεξίσφαιρης Θωράκισης τόσο "οχημάτων" όσο και στην "ατομική". 


Το CMF είναι επίσης σε θέση να αντέξει φωτιά και θερμότητα στο διπλάσιο βαθμό απ' ότι τα περισσότερα απλά μέταλλα.

"Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τη σφαίρα με ένα συνολικό πάχος θωράκισης λιγότερο από μια ίντσα, ενώ η εσοχή (η "υπολλειμματική διείσδυση") στο πίσω μέρος της θωράκισης ήταν λιγότερο από 8 χιλιοστά," δήλωσε η Afsaneh Rabiei, καθηγήτρια της μηχανικής και της αεροδιαστημικής μηχανικής στο NCS University. 

«Για να το θέσουμε σε όρους Πολιτειακών προδιαγραφών, το πρότυπο NIJ επιτρέπει έως και 44 χιλιοστά εσοχή στο πίσω μέρος της θωράκισης".Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το νέο, ισχυρό υλικό θα μπορούσε να έχει εφαρμογές και σε άλλα πεδία πέραν της τεχνολογίας θωράκισης, όπως εξερεύνηση του διαστήματος αλλά και για την μεταφορά πυρηνικών αποβλήτων τα οποία απαιτούν ένα υλικό που να είναι όχι μόνο ελαφρύ και ισχυρό, αλλά και ικανό να αντέχει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά και να μπλοκάρει την ακτινοβολία."

Εδώ είναι ένα βίντεο που απεικονίζει την πρόσκρουση βλήματος σε CMF θωράκιση:


(https://www.youtube.com/watch?v=lWmFu-_54fI)


http://www.voanews.com

http://www.independent.co.uk

http://www.dailymail.co.uk

σχετικά:

Γραφένιο: Το νέο στρατιωτικό "υφασμάτινο exoskeleton" (για κάποιους) είναι ήδη εδώ...και ταυτόχρονα "αλεξίσφαιρη θωράκιση" δυό φορές ισχυρότερη από kevlar...

Πρόγραμμα Super Soldier: Αλεξίσφαιρο ανθρώπινο δέρμα από ιστό αράχνης