«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Θαύμα σημαίνει να επιζήσεις εκεί που λογικά θα' πρεπε να είσαι νεκρός...(πόσα τέτοια περιστατικά μαζεμένα θα άντεχε η λογική σου; VIDEO)


Τί είναι το Θαύμα; Γιατί σε άλλους γίνεται και σε άλλους όχι, εφ’ όσον όσοι το ζητούν, το ζητούν με όλη την δύναμη της ψυχής τους;

Θαύμα είναι το αποτέλεσμα της θείας ενεργείας αναστολής προς καιρόν της λειτουργίας των φυσικών νόμων, που ο ίδιος ο Θεός έθεσε στο σύμπαν, προς επίτευξι θείου σκοπού, που Εκείνος μόνον γνωρίζει, σύμφωνα και με το:

 "Όπου βούλεται Θεός, νικάται φύσεως τάξις".

Για να γίνη ένα θαύμα πρέπει πρώτα να το θέλη ο Θεός. 

Και ο Θεός θέλει πάντοτε ό,τι γίνεται, να γίνεται για την σωτηρία του ανθρώπου και όχι για την καλοπέρασί του. Διάβασε το χωρίον Ιακώβου Δ 3. 

Τι δε είναι σωτήριο και πότε πρέπει να γίνη ένα θαύμα, το γνωρίζει μόνον ο Θεός. 

Σου θυμίζω τους λόγους του Κυρίου προς τους Γραμματείς και Φαρισαίους·

"Γενεά πονηρά και μοιχαλίς σημείον επιζητείς, και σημείον ου δοθήσεται αυτή ειμή το σημείον Ιωνά του προφήτου. . ." (Ματθαίου ΙΒ 39-40). 

Ειδικώτερα σου θυμίζω τον Απόστολον Παύλον, ο οποίος παρά τις θερμές και πολλές προσευχές του δεν εθεραπαύθη. Το γιατί, το κατάλαβε αργότερα ο ίδιος και μας το εξήγησε. Διάβασε το χωρίον Β' Κορινθίους 7-10.

http://www.imilias.gr

VIDEO: Απίστευτες "σωτηρίες"!!! Επιβίωση εκεί που θά' πρεπε να υπάρχει                                       ΜΟΝΟΝ ΘΑΝΑΤΟΣ!!!


( https://www.youtube.com/watch?v=duCGAVsVmB0 )

σχετικά:

Το μεγάλο θαύμα που δεν αντέχουμε. «Όπου Θεός βούλεται νικάται φύσεως τάξις» – Νικολάου Μητροπ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Το θαύμα. Μια ορθόδοξη θεολογική προσέγγιση

Θαυματολαγνεία και χαρισματολαγνεία: Μια παιδική αρρώστια (Αρχιμ. Βαρνάβας Λαμπρόπουλος)