Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Colombian grima: H πολεμική τέχνη με ματσέτες, μαχαίρια και sticks (VIDEO)
Η Κολομβία διαθέτει την δική της πολεμική τέχνη που είναι πιο σκληρή και μακάβρια από μία συνηθισμένη. Ματσέτες, μαχαίρια και sticks για το Colombian grima

Ένας εκ των πιο σκληρών λαών της Λατινικής Αμερικής είναι αναμφισβήτητα η Κολομβία που διαθέτει την δική της πολεμική τέχνη που είναι πιο σκληρή και μακάβρια από μία συνηθισμένη.
Το Colombian grima περιλαμβάνει χρήση μαχαιριών, sticks ακόμα και ματσετών και θεωρείται σπορ από τους ντόπιους. Ξεκίνησε τον 20ο αιώνα από τους Αφροαμερικανούς και ήταν γνωστή ως "juego de machete" και την δημιούργησαν για να αμύνονται του εαυτού τους έναντι των ρατσιστικών επιθέσεων.


Πλέον είναι η πιο δημοφιλής πολεμική τέχνη και χρησιμοποιείται συχνά στον στρατό της χώρας για την εκπαίδευση των δυνάμεων τους. Αυτοί που προπονούνται στο στυλ αποκαλούνται "juegos" και οι ισπανόφωνοι σε σχέση με τους Αφροαμερικανούς το χρησιμοποιούν με διάφορες παραλλαγές.


(https://www.youtube.com/watch?time_continue=1096&v=oGhbEoTygqM)