«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Πατριωτικά κόμματα υπάρχουν πολλά...δυστυχώς αληθινοί πατριώτες δεν υπάρχουν μέσα σ’ αυτά.

Υπεύθυνος για την "επιλογή φωτό" και τη "λεζάντα": Γιώργος Ανεστόπουλος - όταν ο ευρύτερος ΕθνικοΠατριωτικός χώρος, από τα "στελέχη" ως και τα απλά μέλη του πάψουν να είναι μονίμως "άτολμοι, διστακτικοί και πρωτίστως χεσμένοι πάνω τους από χίλιους δυό φόβους", ίσως αυτός ο τόπος δει άσπρη εθνικά μέρα...μέχρι τότε, ας δούμε πόσοι και πόσοι θα παρελάσουν από τα έδρανα της Βουλής και θα χτίσουν περιουσίες "παίζοντας καλά το παιγνίδι"...


Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος

Αρκετές φορές έχω γράψει ότι το επίπεδο του πατριωτικού χώρου σε επίπεδο ηγεσίας είναι πολύ χαμηλό, πράγμα το οποίο έχει παρεξηγηθεί από πολλούς που θεωρούν τους εαυτούς τους υπερπατριώτες. 


Σήμερα θα προσθέσω ότι πέρα από το χαμηλό του επίπεδο ο πατριωτικός χώρος χαρακτηρίζεται και από την ανυπαρξία του στα τεκταινόμενα στη χώρα μας. 

Η κύρια απόδειξη ότι ο πατριωτικός χώρος είναι ανύπαρκτος είναι η πλήρη επικράτηση στην πολιτική ζωή της χώρας όσων δεν πιστεύουν σε Θεό και πατρίδα. 


Αποχριστιανοποιείται και διαλύεται μια ιστορική πατρίδα χωρίς να υπάρχει καμιά αντίσταση.

Βέβαια όπως κάποιοι δημιουργούν ένα Θεό “στα μέτρα τους” με τον ίδιο τρόπο δημιουργούν και μια έννοια της πατρίδας “στα μέτρα τους”. Έτσι βλέπουμε διαφόρου τύπου πατριώτες: Σώρρα, Καρατζαφέρη, Μιχαλολιάκου, Καμμένου, Κρανιδιώτη, Καζάκη, Καραμπελιά, Βελόπουλου, Λεβέντη, Κωνσταντοπούλου, Μαριά, κλπ. Φιλοδυτικοί, φιλορώσοι, φιλοεβραίοι, δεξιοί, αριστεροί, δωδεκαθεϊστές, ψευτοχριστιανοί, φασίστες, εθνικιστές, ευρωπαϊστές, ευρωσκεπτικιστές. “Απ’ όλα έχει ο πολιτικός μπαχτσές”.

Τα κινήματα και τα κόμματα που υπάρχουν στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο είναι πολλά άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο γνωστά. Και πολλοί Έλληνες αναρωτιούνται γιατί δεν υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση και συνένωση στον χώρο αυτόν για να υπάρξει μια εναλλακτική πρόταση και ένας διαφορετικός δρόμος από τον κατήφορο που έχει πάρει η χώρα μας. 

Προσπάθειες μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές. Δεν καρποφόρησαν όμως γιατί υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Χαμηλό πνευματικό επίπεδο, έλλειψη ουσιαστικών τεχνοκρατικών γνώσεων, ιδεολογικές εξαρτήσεις, εξυπηρέτηση ξένων και προσωπικών συμφερόντων και παντελή έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων. 

Όλοι “ψάχνουν” τον νέο Καποδίστρια αλλά μέχρι να βρεθεί θεωρούν τον εαυτό τους ως τον καταλληλότερο να ηγηθεί και ας μην ξέρουν οι περισσότεροι απ’ αυτούς “που πάνε τα τέσσερα”!

Μέσα σε αυτόν τον πατριωτικό αχταρμά δεν λείπουν και οι γραφικοί που θέλουν να το παίξουν πρόεδροι, αποτυχημένοι πολιτευτές που δεν έχουν καταφέρει να γίνουν βουλευτές στα μεγάλα κόμματα και βλέπουν να τους ανοίγεται μια ευκαιρία σε ένα νέο κόμμα που εμφανίζει μια δυναμική, κάποιοι που συνεχώς το παίζουν αντιμνημονιακοί και αντισυστημικοί και πάντα την τελευταία στιγμή καταφέρνουν μέσα από τέτοια τερτίπια να βολευτούν και έχουμε και μια μερίδα συνταξιούχων στρατιωτικών που αφού βγήκαν στην σύνταξη προσπαθούν να εξαργυρώσουν και αυτοί την δημοσιότητα που απόκτησαν μέσα από την ευνοϊκή προώθησή τους στην ανώτερη στρατιωτική ιεραρχία με μια θέση στη Βουλή! Έτσι έχουν τα πράγματα όσον αφορά τις ηγεσίες.

Ας δούμε όμως και το επίπεδο του κομματιού του ελληνικού λαού που ανήκει στον πατριωτικό χώρο.

Οπωσδήποτε τα δύο πετυχημένα συλλαλητήρια που έγιναν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη για την μη εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, έδειξαν ότι υπάρχουν ακόμα σπασμωδικές πατριωτικές αντιστάσεις. Επειδή όμως δεν υπάρχει η απαιτούμενη πνευματικοπολιτική συνοχή, η δυναμική που αναπτύχθηκε από τα δύο συλλαλητήρια θα απορροφηθεί εντελώς από το πολιτικό σύστημα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πριν κάποια χρόνια, δηλώσει ότι: “αν κάποτε θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία των Η.Π.Α. θα το κάνω με τους Ρεπουμπλικάνους γιατί οι ψηφοφόροι τους είναι πιο αφελείς και περισσότερο ευκολόπιστοι σε σχέση με τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών”! 

Κάποιος Έλληνας στρατηγός αφού βγήκε στην σύνταξη αποφάσισε και αυτός να ασχοληθεί με την πολιτική για να σώσει την πατρίδα! Σε μια συζήτηση λέει σε κάποιον συνομιλητή του: 

“Ο ελληνικός λαός θέλει να ακούει για πατρίδα και θρησκεία. Τους μιλάς λίγο για πατρίδα και θρησκεία και αυτό είναι αρκετό για να πετύχεις”. Τι ομοιότητα υπάρχει στον λόγο των δύο ανωτέρω ανδρών! 

Είναι κάποιοι δικηγόροι, κυρίως επώνυμοι που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το ποινικό δίκαιο γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη στις ποινικές υποθέσεις που αναλαμβάνουν σε αντίθεση με άλλου είδους δικογραφίες που χρειάζονται αρκετή μελέτη και έρευνα.

Με την ίδια λογική κάποιοι άνθρωποι που εισέρχονται στην πολιτική σκηνή χωρίς το απαραίτητο ιδεολογικό και τεχνοκρατικό υπόβαθρο αμέσως, τοποθετούν την πολιτική τους θέση στον πατριωτικό χώρο γιατί κρύβουν την πολιτική τους γύμνια πίσω από τις λέξεις πατρίδα και θρησκεία. Γι’ αυτό και στον πατριωτικό χώρο βλέπουμε τα κάθε λογής πολιτικά “φρούτα”.

Αν παρατηρήσουμε και το επίπεδο των αναρτήσεων που υπάρχουν στα διάφορα πατριωτικά ιστολόγια ή σε διάφορα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι κάκιστου επιπέδου και αντί να λειτουργήσουν θετικά ανεβάζοντας το επίπεδο του πατριωτικού χώρου λειτουργούν αρνητικά κατεβάζοντας το και άλλο. 

Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν οι διάφοροι πολιτικοί απατεώνες αλλά και το επίπεδο του χώρου κρατείται χαμηλά για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πολιτική ανατροπή που μπορεί να προέλθει από τον χώρο αυτόν.

Δυστυχώς, η ζοφερή πραγματικότητα αποδεικνύει ότι λείπει η απαραίτητη διάκριση από τον ελληνικό λαό γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η ευκολία με την οποία ακολουθούν τον κάθε πολιτικό απατεώνα που παριστάνει τον πατριώτη.

Αν δεν ανοίξουν οι Έλληνες πατριώτες τα πνευματικά τους μάτια για να αντιληφθούν ότι ο κάθε ένας που μιλάει για πατρίδα δεν σημαίνει ότι είναι και πραγματικός πατριώτης, ούτε ο καθένας που μιλάει για τον Θεό δεν είναι και πραγματικός χριστιανός, τότε οι κάθε λογής απάτριδες και άθεοι, θα συνεχίσουν ελεύθεροι να διαλύουν την πατρίδα.

Ας ψάξουμε λοιπόν για να βρούμε αυτόν που μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο και αφού τον βρούμε να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να τον στηρίξουμε γιατί με ένα μόνο λίθο οικοδομή δεν γίνεται! Ας αποτελέσουμε ο καθένας μας μέσα από την κοινή προσπάθεια για την σωτηρία της χώρας το κάθε ξεχωριστό πετραδάκι που απαιτείται για το χτίσιμο της οικοδομής.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος
Οικονομολόγος................................................

Το χαμηλό επίπεδο του πατριωτικού χώρου.

Του Ηλία Ευαγγελόπουλου

Έχω κατ’ επανάληψη γράψει ότι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει η Ελλάδα από την φυλακή υψίστης ασφαλείας που την έχουν βάλει οι δανειστές (ισχυροί) είναι να αποκτήσει ελληνική πατριωτική κυβέρνηση. 


Μελετώντας κάποιος την νεότερη ελληνική ιστορία, γνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε και παίζει ο αμερικανικός παράγοντας στη χώρα μας. Σ' αυτό συνετέλεσε τόσο η παντοκρατορία των Η.Π.Α. όσο και η οικονομική βοήθεια που έδωσαν στη χώρα μας μέσα από το οικονομικό σχέδιο Μάρσαλ. 

Ο βρετανικός παράγοντας έπαιξε κυρίως ρόλο στο έγκλημα της Κύπρου με την βοήθεια και την συνεργασία των Η.Π.Α..

Φυσικά και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα μας μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο είχαν και έχουν την έγκριση των Αμερικανών. Η παρέμβασή τους όμως που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην νεότερη ελληνική ιστορία, ήταν η δικτατορία των συνταγματαρχών. 

Δεν θα μείνω στο ότι οι συνταγματάρχες έκαναν καλύτερη οικονομική διαχείριση από τους πολιτικούς. Είναι γνωστό ότι και έργα πολλά έγιναν και δουλειές υπήρχαν την περίοδο της δικτατορίας όπως επίσης είναι γνωστό ότι η τελευταία παρέδωσε και ελάχιστο δημόσιο χρέος.

Ο ερχομός της δικτατορίας ήταν γνωστός στον πολιτικό κόσμο. Ο Παττακός είχε πει “ότι όλοι γνώριζαν ότι ερχόμαστε. Εάν ένας πολιτικός έβγαινε και έλεγε μην έρχεστε, δεν υπήρχε περίπτωση να ερχόμασταν”. 

Οπωσδήποτε οι συνταγματάρχες από την φιλαρχία τους επέτρεψαν στον αμερικανικό παράγοντα να τους χρησιμοποιήσει και να τους εξαπατήσει με κορυφαίο ανόητο τον Ιωαννίδη.

Για να εδραιωθεί η δικτατορική κυβέρνηση, έπρεπε να πατήσει σε σταθερές αξίες γι’ αυτό και πρόβαλε το σύνθημα: “πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια”. Ήταν όμως ένα σύνθημα. 

Στην πράξη ούτε την θρησκεία σεβάστηκαν, ούτε την οικογένεια και οπωσδήποτε ήταν οι κυρίως υπεύθυνοι για την τραγωδία της Κύπρου. 

Θα αναφέρω μόνο την περίπτωση που οι χουντικοί έστειλαν τρεις ψυχιάτρους στην Φλώρινα για να βγάλουν τρελό τον μακαριστό επίσκοπο Αυγουστίνο Καντιώτη γιατί τους έλεγχε για τις αντιχριστιανικές πράξεις τους.

Δύο ήταν τα κυρίως κακά που έφερε η δικτατορία στη χώρα μας. Το πρώτο, η τραγωδία της Κύπρου. Το δεύτερο, η σύνδεση των εννοιών, πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια με την χούντα. 

Άνοιξε έτσι ο δρόμος στην νέα τάξη πραγμάτων να χτυπήσει την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια. Καθένας που μιλάει π.χ. για την πατρίδα στη χώρα μας χαρακτηρίζεται αμέσως ως ακροδεξιός!

Ερχόμενος κάποιος στις μέρες μας, αυτό που παρατηρεί είναι το χαμηλό πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων του πατριωτικού χώρου και κυρίως των ηγετών του. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι ένας χώρος καλά ελεγχόμενος γιατί είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδιά τους. 

Έτσι δημιουργούν ελεγχόμενα κόμματα και ανεβάζουν στην ηγεσία τους υποκριτές και φαρισαίους, εμπόρους του Θεού και της πατρίδας που συνάμα είναι και άνθρωποι χαμηλών ηθικών αξιών. Όσοι τους γνωρίζουν από κοντά και έχουν αντίληψη, αηδιάζουν.

Το δεύτερο πράγμα που παρατηρείται είναι ο έλεγχος σχεδόν του συνόλου των λεγόμενων πατριωτικών ιστολογίων για να δίνουν χαμηλού επιπέδου πνευματική τροφή στους αναγνώστες τους. Ακόμα και η λέξη «Ελληναράς» είναι εισαγόμενη για να βλάψει τους αληθινούς Έλληνες. 

Ο υπέρμετρος πατριωτισμός και ο θρησκευτικός φανατισμός έχουν καθοδηγητές ξένες μυστικές υπηρεσίες. Ακόμα και ο υπέρμετρος αντισιωνισμός σκόπιμα καλλιεργείται από τις Εβραίους προς όφελός τους. Η συνωμοσιολογία είναι το πέπλο που καλύπτει την πραγματική συνωμοσία. 

Το χρήμα, τα πάθη και οι εγωιστικές ιδεοληψίες ανοίγουν το δρόμο προς την εθελούσια υποταγή και την προδοσία. Το χαμηλό πνευματικό επίπεδο των σημερινών Ελλήνων σε όποιο πολιτικό χώρο και αν αυτοί ανήκουν, τους κάνει έρμαιο στα χέρια των παγκοσμιοποιητών και των εχθρών της πατρίδας μας.

Όπως είχε πει κάποιος στρατιωτικός αναλυτής: “οι Έλληνες εάν θέλουν να σωθούν θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται σε ένα πιο προχωρημένο επίπεδο για να αντιληφθούν τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες τους”.

Έχουμε χρέος όσοι αγνοί πατριώτες υπάρχουμε ακόμη, να μπούμε μπροστά στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας. Η άρνηση αυτήν την ύστατη ώρα, ισούται με προδοσία.
Προσωπικά είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Περιμένω όμως και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα μου.

Ηλίας Ευαγελόπουλος
Economist