«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Πρωτοβουλία για την Ενότητα του Πατριωτικού Χώρου ( Συλλογή υπογραφών για τη συνένωση του πατριωτικού χώρου )


(Σχόλιο Γ. Ανεστόπουλος: Τα παρακάτω τα αναδημοσιεύω από την ιστοσελίδα του εν λόγω ενδιαφέροντος εγχειρήματος...εγώ θα προσθέσω μόνον ένα: από την στιγμή που αυτή την προσπάθεια στηρίζουν και ενισχύουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δύο άξιοι συναγωνιστές που εκτιμώ βαθύτατα, οι Γιάννης Γιαννάκενας και Γιάννης Κουριανίδης μου είναι υπεραρκετό για να την στηρίξω κι εγώ ανεπιφύλαχτα...εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία...είθε να πάει κατ' ευχήν)

Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο, μία υπερκομματική πρωτοβουλία για την συνένωση-σύμπραξη των κομμάτων του πατριωτικού χώρου, ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών για την εκπλήρωση του σκοπού του.

Κατά την διάρκεια του μήνα που πέρασε, το ΕΣΟ συνέταξε ψήφισμα, το οποίο απευθύνει στους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων του πατριωτικού χώρου και συνέλεξε 85 υπογραφές γνωστών και ενεργών στελεχών του εθνικιστικού και πατριωτικού χώρου, ενεργών στις τοπικές τους κοινωνίες και στην ελληνική πολιτική.

Το ψήφισμα, το οποίο από σήμερα δίδεται στην δημοσιότητα, για να μπορεί να συνυπογραφεί και από οποιονδήποτε πολίτη το επιθυμεί, θα επιδοθεί ιδιοχείρως από την ερχόμενη Δευτέρα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς του πατριωτικού χώρου. Την επίδοση θα κάνει ειδική επιτροπή, απαρτιζόμενη από αιρετά μέλη της πρωτοβουλίας μας.

Καλούμε όλους τους Έλληνες πατριώτες να υποστηρίξουν με την υπογραφή και την συμμετοχή τους αυτό μας το εγχείρημα, ώστε να δοθεί σύντομα ένα τέλος στον κατακερματισμό που ταλανίζει τον πατριωτικό χώρο σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.

Κάλεσμα
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Σκοπιανό με την ουσιαστική εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στο γειτονικό κράτος, αλλά και η απόλυτη αδυναμία που η κυβέρνηση επέδειξε στην προστασία των Ελλήνων πολιτών κατά την πρόσφατη εθνική συμφορά στο Μάτι, δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και να μας καθιστούν παθητικούς θεατές των εξελίξεων.

Είμαστε Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές και έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας. Αρκετοί από εμάς, συμμετείχαμε τόσο στις εθνικές κινητοποιήσεις όσο και στις εθελοντικές πρωτοβουλίες στο Μάτι. Διαπιστώσαμε μετά λύπης την πλήρη απουσία της πολιτείας, αλλά και το έλλειμμα ηγεσίας που ταλανίζει το ελληνικό έθνος.

Το ελληνικό έθνος και όχι απλά τον εφήμερο λαό, καθώς μαζί με εμάς δοκιμάζεται η παρακαταθήκη που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, αλλά και το μέλλον των παιδιών μας. Διαπιστώνουμε μετά λύπης ότι η έννοια του εθνικού συμφέροντος δεν υπηρετείται πια στο ελληνικό κοινοβούλιο, πολλώ δε μάλλον στην ελληνική κυβέρνηση.

Το πιο απογοητευτικό όμως είναι, ότι στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο δεν διακρίνεται ούτε κατά διάνοια η ελπίδα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την πολιτική πανώλη που λυμαίνεται την πατρίδα μας και την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο.

Ο εποικισμός της Ελλάδος από λαθρομετανάστες, ο δημογραφικός μαρασμός, η οικονομική και αμυντική της εξαθλίωση και η απόλυτη ηθική και κοινωνική της κατάπτωση δεν αφήνουν περιθώρια αδρανείας, καθώς πλέον τα κτυπήματα για το έθνος μας είναι απανωτά και αδιάκοπα.

Ο παραδοσιακός εθνικός χώρος είναι κατακερματισμένος και δεν διαφαίνεται διάθεση συνεργασίας μεταξύ αρκετών εκ των ηγετών του. Αυτό γεννά εύλογες υποψίες για τον ρόλο των κομμάτων και των προσώπων αυτών, καθώς δεν δικαιολογούν την ύπαρξή τους και πρακτικά υπονομεύουν ηθελημένα ή μη με την στάση τους το εθνικό συμφέρον, που θα προϋπέθετε περισσότερο από κάθε άλλη φορά την συσπείρωση των εθνικών δυνάμεων με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπησή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Για το λόγο αυτό προχωρούμε στο κάτωθι ψήφισμα :

"...Καλώ όλα τα πατριωτικά πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην άμεση συσπείρωσή τους σε έναν εθνικό συνασπισμό ή ένα ενιαίο πατριωτικό κόμμα, που θα συγκεντρώσει τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις και θα διαμορφώσει ένα ισχυρό μέτωπο εθνικής αντιπολίτευσης, ικανό να μετουσιώσει την εθνική αγανάκτηση και απόγνωση σε δυναμική πολιτική εκπροσώπηση.

Για το σκοπό αυτό, συναινώ στη σύσταση του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, που σκοπό έχει να προτρέψει και να βοηθήσει στην συνάντηση και συνεννόηση των ενδιαφερομένων μερών με τελικό στόχο την συσπείρωση των πατριωτικών δυνάμεων, ώστε το εθνικό συμφέρον να υπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από έναν ενιαίο ισχυρό πολιτικό οργανισμό μακριά από τις παραδοσιακές παθογένειες που οδήγησαν το πατριωτικό κίνημα στον κατακερματισμό και στο σημερινό τέλμα..."