«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

Πόλος έλξης για νέους το Παρεκκλήσι στο δασάκι του Άλσους Νέας ΦιλαδελφείαςΤου Γιώργου Θεοχάρη


Μία πνευματική όαση μέσα στη γκρίζα καθημερινότητα της Αθήνας. ‘Ενα Παρεκκλήσι-στολίδι με έναν Ιερέα που προσελκύει εκατοντάδες νέους από κάθε γωνιά της Αττικής γης. Νέοι άνθρωποι που δύσκολα προσεγγίζονται να έρθουν στην Εκκλησία, ο φιλοαγιορείτης Παπα-Χρήστος Δημητρόπουλος με την διακριτικότητα και την αστείρευτη αγάπη που τον διακατέχει κατάφερε οι νέοι να αγκαλιάσουν την Εκκλησία και να ακολουθήσουν μία πνευματική ζωή .

Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ βρέθηκε σήμερα στον γραφικό Εκκλησάκι στο Αλσος της Φιλαδέλφειας και κατέγραφε εικόνες και απόψεις των πιστών, κυρίως νέων ανθρώπων από 20 έως 40 ετών.
                         

 
Το Ιερό Παρεκκλήσιο Ζωοδόχου Πηγής στο Άλσος Νέας Φιλαδελφείας αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες Αθηναίους με έντονα άρωμα Αγίου Ορους..

Ο Παπα-χρήστος έχει στη κατοχή του τεμάχιο Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου και σύμφωνα με μαρτυρίες, έχουν γίνει αρκετά θαύματα. Εξ ου και τα τάματα που έχει φέρουν πιστοί και είναι κάτω ακριβώς από την εικόνα στο εσωτερικού του Ναού. Το λείψανο, υπογραμμίζουμε,είναι υπό ιδιωτική κατοχή του πατέρα Χρήστου στον οποίο το χάρισε ο γέροντας Ευλόγιος από το Αγιο Ορος.
                                    
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το εκκλησάκι στο Άλσος έχει αλλάξει από τότε που ανέλαβε ο πάτερ Χρήστος Δημητρόπουλος. Το εκκλησάκι έχει ομορφύνει, προβάλλοντας περήφανα την ιεροσύνη του στον διαβάτη που ανεβαίνει στο Άλσος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο μικρός αυτός ναός έχει σταθεί πολύ μεγάλος για τον κόσμο του… έχει γεμίσει πιστούς, όχι μόνο της πόλης μας, που μεταλαβαίνουν και προσεύχονται όχι μόνο για την ατομική τους ψυχική σωτηρία, αλλά και για την σωτηρία της πατρίδας μας. Αυτό είναι που ενοχλεί και δεν ταιριάζει με την αθεϊστική και εθνομηδενιστική εποχή που διανύουμε, είπαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ νέοι άνθρωποι που συναντήσαμε .

Δίπλα στον πονεμένο αδελφό
                              

Ο Παπα-χρήστος και το Παρεκκλήσι έχουν και έντονα χαρακτηριστικά φιλανθρωπίας βοηθώντας δεκάδες οικογένειες και μεμονομένα άτομα που βρίσκονται άθλια κατάσταση. Τρόφιμα, συσσίτια και χρηματικά πόσα μοιράζονται ιδιαιτέρως τις ημέρες των Χριστουγέννων. Βέβαια, η φιλανθρωπική δραστηριότητα δεν σταματάσει καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Ακόμα και λογαριασμούς κοινής οφελείας, ΔΕΗ κτλ καλείται να αποπληρώσει το παρεκκλήσι, καθώς όπως στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ο Πατέρας Χρήστος, »δεν μπορούμε να αδιαφορούμε και για τα υλικά προβλήματα των αδελφών μας, κάνουμε ότι μπορούμε από τη συνεισφορά του κόσμου ΄΄

Πώς να πάω στο προορισμό Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής και Αγίου Λεύκιου στη πόλη Αθήνα με Λεωφορείο, Μετρό ή Προαστιακός

Παρότρυνση από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ προς τον πιστό λαό να στηρίξει το φιλανθρωπικό έργο του Παρεκκλησίου καθώς αυτές τις ημέρες συγκεντρώνεται και βοήθεια με τρόφιμα που θα χρησιμοποιηθούν για το χριστουγεννιάτικο συσσίτιο που θα γίνει στο Ναό. Επίσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να βοηθήσουν και με χρήματα για τη στήριξη άπορων οικογενειών.

                          

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978-875010-Πατέρας Χρήστος Δημητρόπουλος