«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019

"Ανθρώπινη Ασπίδα": η αγαπημένη τακτική των ισλαμιστών...


του Αλέξανδρου Νίκλαν

Λέγεται human shield, ως τακτική. Η χρήση δηλαδή αμάχων σε πολεμικές συγκρούσεις ως ανθρώπινες ασπίδες έναντι βολών αντιπάλου. Με αυτό τον τρόπο και τον αντίπαλο δυσκολεύουν που συνήθως δεν θέλει να παραβεί την συνθήκη της Γενεύης αλλά και το χρησιμοποιούν ως "όπλο ΨΕΠ & δυσφήμισης" του, έναντι της κοινής γνώμης για χάσει και κάθε στήριξη από την διεθνή κοινότητα.

Πρώτοι διδαξαντες... Η οργάνωση για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης του Αραφάτ. Η κορύφωση έγινε με την έναρξη της Ιντιφάντα όπου με όχημα τους πολίτες έκανε επιθέσεις κατά στόχων (όχι μόνο Ισραηλινούς).

Συνέχισε με την Γιουγκοσλαβία όπου πορείες οχημάτων και πεζοπόρων με Μουσουλμάνους αθώους κάλυπταν μεταφορά όπλων και πολεμικού υλικού.

Το είδαμε μετέπειτα και σε άλλες περιπτώσεις με κύριο σημειο αναφοράς όμως το Μουσουλμανικό στοιχείο της Σαρία. Εκεί δηλαδή που οι φανατικοί ως θυσία προς τον Αλλάχ όπως αυτοί τον προσδιορίζουν , βάζουν ως πρόβατα σε σφαγή πολίτες τους απέναντι στους "άπιστους".

Τοποθετούν για παράδειγμα όλμους και ρουκετοβολα σε στέγες σχολείου ή ακόμα και σε νοσοκομεία (Ιράκ, Συρία, Τζιχαντιστές) με σκοπό να αναδείξουν τους "δαίμονες αντιπάλους τους" που θέλουν να βλάψουν τους Μουσουλμάνους.

Σε αυτό το απίστευτο γαϊτανάκι ΨΕΠ πρέπει να προστεθεί και εκείνη η δήθεν ΜΚΟ που λάμβανε και λαμβάνει χορηγίες από εταιρίες βιτρίνα με σχέσεις προς τρομοκρατικές οργανώσεις. Την ομάδα "Λευκά Κράνη". Μια ομάδα με σκηνοθετημένες διασώσεις από βομβαρδισμενα κτίρια (προ εβδομάδων) με τοποθέτηση παιδιών, γυναικών κ.α. (σπανιότερα ανδρών διότι δεν " συγκινούν").

Ο όρος "ανθρώπινη ασπιδα" επηρεάζει συναισθηματικά, νοητικά και προκαλεί ένστικτο αντίδρασης ως αντανακλαστικό. Είναι μια τακτική των φανατικών που γνωρίζουν ότι ειδικά στην Δύση έχει αντίκτυπο λόγω άλλης αντίληψης για την ανθρώπινη ζωή από την κοινή γνώμη. Μια αντίληψη που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους τρομοκράτες άλλωστε σε κάθε τους επίθεση ή απειλή για επίθεση.

Το δίλημα λοιπόν, παράπλευρη απώλεια ή αποφυγή πλήγματος;