«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

Τι θα λένε άραγε στο μέλλον οι πιστοί "Ορθόδοξοι" για το σημερινό κλείσιμο των Ναών για τους Πιστούς;
γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Σωτήριον έτος 2020....Πανδημία...ή αλλιώς, Λοιμός...

...άλλος ένας σ' αυτόν τον τόπο...Άλλος ένας...

Έγραφα τέλη Μαρτίου, όταν έκλεισαν εντελώς τους Ι. Ναούς:

...επί 2000 χρόνια μαθαίναμε από τους Πνευματικούς μας και την Πατερική Παράδοση πως η Ορθοδοξία είναι "κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ (όχι μόνον ως προς το Δόγμα αλλά και το Τυπικό, την Λατρεία, τη Λειτουργική) από ιστορικές Οικουμενικές Συνόδους"...
...μαθαίναμε ως εκ τούτου πως οι φράσεις:

"εγώ πιστεύω αλλά με τον δικό μου τρόπο, δεν τα' χω καλά με τις Λειτουργίες, θέλω να πηγαίνω μόνος μου στην εκκλησία να ανάβω το κεράκι μου και να προσεύχομαι μόνος μου..."
...είναι "κάτι άλλο, όχι πάντως Ορθοδοξία...είναι προτεσταντισμός και αίρεση..."
...σήμερα, οι πολιτικοί μας κυβερνήτες θέλουν να μας πείσουν πως το δεύτερο (να πας μόνος σου ν' ανάψεις το κεράκι σου, να προσευχηθείς, να μην κοινωνείς συμμετέχοντας πλήρως στα ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ Λειτουργικά Δρώμενα της Εκκλησίας δηλώνοντας Πίστη στην Θεία Χάρη και στο εξ' αυτής ΘΑΥΜΑ είναι Ορθοδοξία...και όχι "κακοδοξία"...

...το χειρότερο δε είναι πως η ίδια η Ηγεσία της Εκκλησίας το ΣΤΗΡΙΞΕ ΑΥΤΟ με τη συμφωνία της να κλείσουν οι ναοί, να διακοπούν οι Ακολουθίες και να επιβληθεί άτυπη πλην ουσιαστική ακοινωνησία των Πιστών!!!

Δηλαδή, ο ΜΟΝΟΣ πια τρόπος να εκκλησιαστεί κανείς είναι σε ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ (σε ορεινά απόμακρα ξωκλήσια, σπηλιές, σπίτια, υπόγεια, στοές) με τον πανάρχαιο τρόπο των Πρώτων Εκκλησιών, του Αντιμήνσιου επί ενός απλού τραπεζιού, δηλαδή ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ!!! (όπως τόσο εύστοχα προφήτευε ότι θα συμβεί ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης!!!)

Συγχαρητήρια σε κάθε μετέχοντα στο παραπάνω!!!
... ότι δεν πέτυχαν με το σπαθί τόσοι και τόσοι εισβολείς και εικονομάχοι στην ιστορία μας - να κλείσουν οι Εκκλησίες - το πέτυχαν αυτοί!
Κερδίζοντας βεβαίως μια θέση στην ιστορία...

Η πρώτη ιστορικά φορά που κλείνουν οι Εκκλησίες!!!
)

Ένας μήνας μετά...μετά το Πάσχα...


Ημερολόγιο καταστρώματος Κυριακής 26 Απριλίου...Κυριακής του Θωμά...

Αλλη μια Θεια Λειτουργια εκ του μακρόθεν....
Τηλεοπτικά...Ραδιοφωνικά...διαδικτυακά...
Αλλά όχι μέσα στο Ναό...
 Αλλη μια Κυριακη αλειτουργητοι...ακοινώνητοι...αλιβάνιστοι, όπως θά' λεγε και ο Παπαδιαμάντης...
...πόσοι συνειδητοποιούν τάχα πως το κακο που γενναει αυτη η εκκλησιαστικη δυστοπια ειναι ασυλληπτο;...
Ο αλειτουργητος ανθρωπος αθελα του υπαναχωρει προς κατωτερες καταστασεις...
...αγριευεται...να το πούμε "εύσχημα"...
...γίνεται έρμαιο δαιμόνων...
...χωρίς την τακτική ενίσχυση από μέρους της Εκκλησίας μέσω των Μυστηρίων της και των Ακολουθιών της δεν έχει καμία ελπίδα στον Αόρατο Πόλεμο του Αγίου Νικοδήμου...
...ποιός Κληρικός άραγε και πως θα κατορθώσει αύριο να χειριστεί την απογοήτευση αυτού του πιστού από την Εκκλησία και το θυμό, την οργή που τόσο έντεχνα θεριεύουν μέσα του οι σκοτεινές δυνάμεις;

Με τι πρόσωπο άραγε θα ξανακηρύξει αύριο η εκκλησία  "πιστεψτε στο Θαυμα"; 

Οι εχθροί της θα της απαντούν πως "είχε την ευκαιρία και απλά την άφησε να χαθεί"...

...θα της απαντούν με σαρκασμό : 

"οπως άραγε πιστεψατε εσεις στο Θειο Θαυμα τις μερες του λοιμου του 2020 που αδειασατε τους ναους σαν τρομαγμένα ποντίκια Άγιες Μέρες του Πάσχα, γυρνωντας την πλατη στο Θεο τρεχοντας μακρια απο τη Θεια Χαρη, αρνουμενοι να παραμεινετε ακλονητοι ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚ ΘΕΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ και να εναποθεσετε τη ζωη σας στα χερια του Θεου";;;

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ:

...αυτη ειναι η ουσια που θα μεινει, οσοι τονοι θεολογικής σοφιστειας κι αν ακουστουν για να δικαιολογησουν το αντιθετο...το κλείσιμο των Ναών για τους Πιστούς!

Κάντε μια προβολή κάμποσα χρόνια μπροστά...

Κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς το 2020...
Και μέχρι πρότινος, κλειστές ακόμη και για τους ιερείς και τους μοναχούς...

Τι θα λένε άραγε στο μέλλον οι πιστοί ορθόδοξοι γι’ αυτό το γεγονός;

Πως θα το κρίνουν;

Θα δώσουν δίκαιο ή άδικο στην σημερινή Ηγεσία της Εκκλησίας για την επιλογή της να συμπορευτεί με την (άθεη/αιρετική/αντίχριστη/νεοεποχίτικη/δαιμονολατρική - έχει απ' όλους το στρατόπεδο) πολιτική εξουσία στην επιβολή του κλεισίματος των ναών κατ' αρχήν ακόμη και για τους κληρικούς και τους μοναχούς και σε δεύτερη φάση μόνον για τους πιστούς/λαϊκούς;

Αντιγράφουμε από την Καθημερινή της 6/04/20:
"...Τι θα ισχύσει για τους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών, κατά τις ημέρες του Χριστιανικού Πάσχα, ορίζει νέα ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, για το διάστημα από 12 Απριλίου έως και 20 Απριλίου 2020, οι νέες ρυθμίσεις για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού στους χώρους λατρείας προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:

α) Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.
β) Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (π.χ. ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα, σύμφωνα με την ΚΥΑ.

Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.
γ) Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού.

δ) Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας..."
...........................................................................................
Όπως βλέπουμε στην παραπάνω Κυβερνητική (καισαροπαπική) απόφαση απαγορεύονται ακόμη και τα Ευχέλαια και οι Αγιασμοί στα σπίτια των πιστών...
Εμμέσως πλην σαφώς απαγόρευσαν και την Εξομολόγηση...
Κορυφαίες Ακολουθίες και Μυστήρια της Ορθοδοξίας απαγορεύτηκαν εν μια νυκτί χωρίς την παραμικρή αντίδραση εκ της Εκκλησίας!!!
Το σκεπτικό των κυβερνώντων - κατά δήλωσή τους - ήταν:

"...να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πιστών και η μετάδοση του ιού (COVID 19)..."
και η Ελλαδική Εκκλησία συμφώνησε σ' αυτό το σκεπτικό και στις παραπάνω αποφάσεις...

Δηλαδή, πήγαν οι άνθρωποι να κλέψουν τη Δόξα του Θεού;

Δηλαδή, ο Θεός μας στέλνει έναν διδακτικό Σταυρό κι εμείς αντί να τον αρπάξουμε λέγοντας «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν», του γυρνάμε την πλάτη αποφεύγοντας τις δοκιμασίες του;

"Θεέ μου δεν έρχομαι να σε τιμήσω και να σε λατρέψω, ούτε καν αυτές τις εξόχως Άγιες Ημέρες των Παθών Σου, δεν έρχομαι να λάβω την Θεία Κοινωνία γιατί φοβάμαι πως θα αρρωστήσω εκεί μέσα στο Ναό σου!!!"
Με το ίδιο σκεπτικό όλοι οι Ασκητές και εγκρατευτές της Εκκλησιαστικής Ιστορίας δεν θα έπρεπε να εκθέτουν τον εαυτό τους σε όλες εκείνες τις δριμύτατες συνθήκες διαβίωσης, καιρικές και διατροφικές, κόντρα σε κάθε ανθρώπινη λογική, για να μην αρρωστήσουν και πεθάνουν!!!

Ανάλογα θα έπρεπε να μην υπάρχουν Ιερείς στα πάσης φύσεως λοιμοκαθαρτήρια αλλά και καταυλισμούς συγκέντρωσης λοιμωδών ασθενών της ιστορίας για να μην νοσήσουν και πεθάνουν!!!

(Τ' ακούς Άγιε Μέγα Βασίλειε;)

Αντίστοιχα, σε καιρούς κατοχής από αλλόθρησκους εχθρούς της Ορθοδοξίας οι Ορθόδοξοι δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν στους Ναούς τους να λειτουργηθούν - ούτε καν σε συνθήκες μυστικότητας και "κρυπτείας" -  προκειμένου να μην γίνουν στόχος εξόντωσης από τους αλλόθρησκους!!!

Αντίστοιχα, οι Μάρτυρες δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν κόντρα στον αλλόθρησκο βασανιστή τους προκειμένου να μην τους σακατέψει λίγο λίγο και εν τέλει να μην τους θανατώσει...τι κι αν Αγιάστηκαν; ταλαιπωρήθηκαν, πόνεσαν φριχτά κι εν τέλει έχασαν την ζωή τους! σωστά;

Εν κατακλείδι, οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα έπρεπε να μην δηλώνουν απόλυτη Πίστη στην Αγία Τριάδα και στο "Ον ο Θεός βούλεται λύεται φύσεως τάξις"!!!
Δηλαδή, ακόμη και αν η φυσική αλληλουχία των πραγμάτων (η Φύσεως Τάξις) λέει πως ο τάδε ασθενής καταρρέει οργανικά και βαίνει προς τον θάνατο, εάν είναι Θέλημα Θεού (Ον ο Θεός βούλεται) τα πράγματα αλλάζουν πορεία και είτε η ασθένεια (παραδόξως!) δεν πλήττει τον Πιστό είτε η υγεία του ασθενούς αποκαθίσταται με τρόπο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ (και στις δύο περιπτώσεις ΛΥΕΤΑΙ φύσεως τάξις)!!!

Αυτή είναι η έννοια του Θαύματος και αυτή είναι η πεμπτουσία της Πίστης μας!

Εκεί στηρίχτηκε εν πολλοίς η ίδια η διδασκαλία του Χριστού και των Αποστόλων Του κατόπιν!

Στην (κατά)λυση της Φυσικής Τάξης πραγμάτων!

Και έρχονται κάποιοι ΆΘΕΟΙ σήμερα να αμφισβητήσουν την ίδια την Πεμπτουσία της Ορθόδοξης Πίστης!!!

Και η ίδια η Κεφαλή της Εκκλησίας το αποδέχτηκε!!!

Με τι πρόσωπο θα πάνε αύριο όλοι αυτοί οι Κληρικοί και Μοναχοί που αποδέχτηκαν αυτή την κατάσταση να κηρύξουν στο πλήρωμα της Εκκλησίας "δείξτε Πίστη στον Θεό, στον Χριστό, στο Άγιο Πνεύμα και στην Αγία Τριάδα και ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ;

Ποιό ΘΑΥΜΑ;

Αυτό που όλοι αυτοί σήμερα αμφισβητούν εμπράκτως την δυνατότητα να συμβεί;

Όλοι αυτοί οι Πιστοί αύριο θα γυρίσουν και θα τους απαντήσουν:

"Πάτερ μου και Γέροντές μου, που ήσασταν όταν ο Θεός σας έδωσε την ευκαιρία να υπερασπιστείτε την Πεμπτουσία της Πίστης μας; Πως μας μιλάτε σήμερα για Πίστη και Θαύμα όταν εσείς οι ίδιοι όταν είχατε την ευκαιρία δεν δείξατε Πίστη στο Θαύμα;"
Όταν ο Άγιος Γρηγόριος απέμεινε μόνος του απέναντι στους αιρετικούς αυτοκράτορες, επισκόπους, πατριάρχες, κλήρο και πιστούς δεν δίστασε ούτε λεπτό...

Υπερασπίστηκε την Ορθόδοξη Αλήθεια έστω κι αν χρειάστηκε να διαμορφώσει ένα απλό δωμάτιο σπιτιού σε Ναό της Αγίας Αναστασίας και να Λειτουργεί εκεί για λίγους διωκόμενους πιστούς!!!

Στο τέλος όμως αποδείχτηκε πως αυτός είχε δίκαιο και όλοι οι άλλοι κρατούντες άδικο!

Ήλθε ο Αυτοκράτορας Θεοδόσιος και κατόπιν η 2η Οικουμενική Σύνοδος και τον δικαίωσαν!!!


Περί "θεολογικών σοφιστειών"...

Μεταξύ πολλών άλλων "θεολογικών σοφιστειών" για να δικαιολογήσουν τ' αδικαιολόγητα κάποιοι είπαν το εξής: 

Δεν είναι κακό να μείνει μόνος του και να προσευχηθεί ο πιστός στο σπίτι. Και οι ασκητές ενίοτε έμεναν μήνες και χρόνια μακριά από ναό και ακολουθίες - αλειτούργητοι - ακόμη και από Θεία Κοινωνία (ακοινώνητοι) και Εξομολόγηση...

Μέχρι και τον Άγιο Παΐσιο επικαλέστηκαν κάποιοι αναφερόμενοι στην υπακοή που έκανε στη Μονή του Σινά όπου του επέβαλλαν να κοινωνεί μια φορά το μήνα αντί κάθε Κυριακή που κοινωνούσε αυτός στην προηγούμενη μοναστική ζωή του σε άλλες Μονές.

Λες και μπορεί να έχει καμία σχέση ο απλός λαϊκός με τον "Υψηλών Μέτρων" Ασκητή!

Ο Γεροντικός Λόγος επισημαίνει ξεκάθαρα πως "ασκητής δεν πάει κάποιος για να "φτάσει"...πάει ήδη "φτασμένος"...ειδεμή, δεν αντέχει..."θα καταρρεύσει...θα πληγεί ανεπανόρθωτα από τις δαιμονικές επιθέσεις...

Αυτός - "φτασμένος" - ναι, μπορεί να κάνει και χωρίς Λειτουργία, και χωρίς Ακολουθίες, και χωρίς Μυστήρια, και χωρίς Θεία Κοινωνία, ακόμη και χωρίς κομποσχοίνι...

Τα πάντα στην βιωτή του είναι Δοξολογία Θεού, Προσευχή και Μέθεξη με το Θείο...

Δεν τα έχει ανάγκη όλα τ' άλλα...

Ουκ επ' άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος!

Αντιθέτως από τον (απλό) πιστό και δη τον Λαϊκό...

Που τα έχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ για να παραμένει ΕΝΤΟΣ!

Παρεμπιπτόντως, όταν ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ επέστρεψε στο Μοναστήρι του μετά από δεκαετίες ασκητικής απομόνωσης, όταν Μοναχοί του ζητούσαν την συμβουλή του για την πρόθεσή τους να γίνουν αναχωρητές, να ασκητέψουν μακριά απ' τον κόσμο και τη Μονή, αυτός τους ΑΠΕΤΡΕΠΕ!!!

Γιατί γνώριζε πολύ απλά πως η Ασκητική βιωτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Πως τόλμησαν λοιπόν κάποιοι να βάλουν στους πιστούς ένα τόσο επικίνδυνο για την Ορθόδοξη καλλιέργεια της ψυχής τους πρότυπο;

Τον Ασκητή μωρέ;

Εδώ δεινοπαθεί δύο χιλιάδες χρόνια η Ορθοδοξία να φέρει τους πιστούς στους Ναούς και στα Μυστήριά της κι εσείς τώρα προσπαθείτε να τους πείσετε πως δεν είναι κακό να μην έρχονται και να προσεύχονται ατομικά στο σπίτι τους;;;

Ανίεροι Μακιαβελισμοί του 2020...

Στους Μακιαβελισμούς της Σκοτεινής αντιχριστης περιόδου του 2020 θα συμπεριληφθεί ιστορικά και το εξής:

Μια ιδιαζόντως στρατηγικά έξυπνη κίνηση των αντίχριστων...

Στην αρχή έκλεισαν εντελώς τους Ναούς...ακόμη και για τους Ιερείς...
Όταν διαπίστωσαν πως υπήρχε ο κίνδυνος να ξεκινήσει ένα υπόγειο ογκώδες κίνημα μιας "Νέας Εκκλησίας της Κρυπτείας και των κατακομβών" που με κάθε δίωξη θα διογκώνονταν ακόμη πιο πολύ, τότε αποφάσισαν να πάνε στην τακτική του "διαίρει και βασίλευε"...

Συνειδητοποίησαν οι κρατούντες της κυβέρνησης πως έπρεπε να "διασπάσουν το μέτωπο" εκκλησίας και λαϊκών" αποσοβώντας τον παραπάνω κίνδυνο.

Άνοιξαν λοιπόν τους ναούς με απώτερο σκοπό να "δώσουν προνομιακό χώρο" στην μια πλευρά (Ιερείς, ψάλτες και κάποιοι λίγοι "εκλεκτοί") ώστε να τους βγάλουν όλους αυτούς από το "κοινό στρατόπεδο" (με τους λαϊκούς) και να πάψουν ως εκ τούτου να συντηρούνται (βάσιμες και υλοποιήσιμες) "επαναστατικές λογικές και σχεδιασμοί" (κατακόμβες και κρυφές οικιακές Ιερές Ακολουθίες σε "ολιγομελή εκκλησιάσματα")...

Όπερ και εγένετο...

Μένοντας οι "πολλοί" (λαϊκοί) χωρίς την οργισμένη και αποφασιστική διάθεση των ιερέων να συμμετάσχουν σε τέτοια εγχειρήματα δεν μπορούσαν πια να κάνουν τίποτα...

Πλην να παραμένουν στα σπίτια τους "αλειτούργητοι", "ακοινώνητοι", "αλιβάνιστοι" απογοητευμένοι από την ιεραρχία και βεβαίως εν βρασμώ ψυχής.

Αν και κανείς φυσικά δεν γνωρίζει το που θα οδηγήσει αυτό, η ιστορία είναι εκεί για να διδάσκει με τα παρόμοια περιστατικά...

Καθώς, όποιος δεν διδάσκεται από την ιστορία, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει!!!

Καλό θα ήταν, να μην ξεχνάει κανείς πως μιλάμε για την μεγάλη πλειοψηφία των πιστών.

Την μεγάλη μάζα.

Ποιόν θ' ακολουθήσουν άραγε αυτοί την "επόμενη μέρα";

Σαφώς και κανείς δεν περιμένει βεβαίως να ακολουθήσουν αυτούς που με περισσή υπακοή έσκυψαν το κεφάλι στους ορισμούς των άθεων, των αντίχριστων, των "μυστικών νεοεποχίτικων ταγμάτων" και των δαιμονολατρών.

Όχι δα και αστυνομική επέμβαση στο τζαμί!

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να γλιτώσουν από τον αντιορθόδοξο εαυτό τους όλοι αυτοί οι αντίχριστοι κυβερνήτες μας...

Εξάντλησαν μεν όλη την αυστηρότητά τους στην απηνή δίωξη των Εκκλησιών όλο αυτό το διάστημα και κυρίως το Πάσχα, αλλά αδιαφορούν επιδεικτικά για την άρνηση των μουσουλμάνων να πειθαρχήσουν...

Σίγησαν με το έτσι θέλω τα μεγάφωνα των Ναών αλλά δεν επέβαλλαν την ίδια σιγή και στα μεγάφωνα των μιναρέδων του ραμαζανιού!!!

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα και βίντεο εδώ: