«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

Οι Χριστιανοί υπό διωγμό - Οι δέκα πιο επικίνδυνες χώρες για τους ΧριστιανούςΡαφαήλ Α. Καλυβιώτης

Οι Χριστιανοί υπό διωγμό

Ένας στους 12 Χριστιανούς στον κόσμο ζει σε μια περιοχή ή σε έναν πολιτισμό στον οποίο ο Χριστιανισμός είναι παράνομος, απαγορευμένος ή τιμωρημένος, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για παγκόσμια δίωξη από την Open Doors USA.

Πάνω από 260 εκ Χριστιανοί ζουν σε μέρη/χώρες όπου αντιμετωπίζουν υψηλούς κινδύνους και διωγμούς. 2983 Χριστιανοί σκοτώθηκαν το 2020 για την πίστη τους. 9488 εκκλησίες και άλλα χριστιανικά κτήρια δέχθηκαν επιθέσεις. 3711 πιστοί συνελήφθησαν και κρατήθηκαν χωρίς να περάσουν από δίκη.

Τα τελευταία 26 χρόνια, ο οργανισμός δημοσίευσε την παγκόσμια λίστα παρακολούθησης, έναν παγκόσμιο δείκτη σε χώρες όπου παραβιάζονται τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα και τις χώρες που είναι πιο ευάλωτες στην κοινωνική αναταραχή και αποσταθεροποίηση.

"Η Open Doors USA παρακολουθεί την ένταση που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο και η Παγκόσμια Λίστα Παρακολούθησης ποσοτικοποιεί αυτό που βλέπουμε", δήλωσε ο David Curry, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Open Doors USA. "Αυτό το έτος, καθώς έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με τις διώξεις -ιδίως εκείνα που σχετίζονται με τις γυναίκες, είναι επιτακτική η συνέχιση και η προτροπή των ηγετών να δώσουν προτεραιότητα σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας".

Από τα 215 εκατομμύρια χριστιανούς που υφίστανται διωγμούς, οι πιο ευάλωτοι είναι τα κορίτσια και οι γυναίκες. Κάθε μέρα, έξι γυναίκες βιάζονται, σεξουαλικά παρενοχλούνται ή εξαναγκάζονται σε γάμο με έναν μουσουλμάνο που απειλείται με θάνατο λόγω της χριστιανικής πίστης τους, σύμφωνα με την έκθεση. Τεκμηριώθηκαν 2.260 παρόμοιες περιπτώσεις κατά των γυναικών - ένας αριθμός που λένε ότι καλύπτει μόνο "εκείνους που είχαν το θάρρος να αναφέρουν ένα τέτοιο περιστατικό και εκτιμάται ότι είναι ένα απλό κλάσμα όσων πραγματικά βιάστηκαν και παρενοχλήθηκαν κατ 'αυτόν τον τρόπο".

Η Βόρειος Κορέα είναι η νούμερο ένα χώρα στην λίστα. Θαυμάστε τον εφαρμοσμένο κομμουνισμό. Εάν ανακαλυφθούν οι χριστιανοί τότε συλλαμβάνονται και προωθούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ως πολιτικοί εγκληματίες ή ακόμα ενδέχεται και να εκτελεστούν επί τόπου.

Στις πλειοψηφικές μουσουλμανικές χώρες, οι χριστιανοί εκτίουν ποινές φυλάκισης για το απλό «έγκλημα» της προσηλυτισμού. Στο Αφγανιστάν εκείνοι που ανακαλύπτονται ότι είναι Χριστιανοί είναι εξαιρετικά πιθανόν να σταλούν σε φρενοκομείο διότι οι ίδιες οι οικογένειές τους πιστεύουν ότι ουδείς εχέφρων άνθρωπος θα έφευγε από το ισλάμ. Το να ξυλοκοπηθούν ή ακόμα και να σκοτωθούν από τις οικογένειές τους ή από ακραίες ομάδες όπως οι Ταλιμπάν είναι εξίσου πιθανόν.

Στην Σομαλία μεταστροφή από το Ισλάμ στον Χριστιανισμό σημαίνει προδοσία απέναντι στην οικογένειά σου και στην φυλή σου. Και φυσικά υφίσταται η τρομοκρατική οργάνωση αλ Σαμπάμπ η οποία εφαρμόζει τον νόμο της Σαρία και ελέγχει όλες τις πτυχές της ζωής στην Σομαλία. Στην Ινδονησία, σχεδόν 1000 εκκλησίες έχουν κλείσει από το 2006 όταν έλαβε χώρα ένας νόμος «Θρησκευτικής Αρμονίας», ο οποίος απαιτεί από τις εκκλησίες να λάβουν αρκετές υπογραφές από μουσουλμάνους προτού λάβουν άδεια. Σχεδόν το 85% του πληθυσμού της Ινδονησίας είναι 255 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Μόνο επτά τοις εκατό είναι χριστιανοί. Περιττό να πούμε ότι πολλές εκκλησίες απέτυχαν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές και έκλεισαν αμέσως. Ακόμα και οι λίγοι που πήραν την απαραίτητη έγκριση εγκλωβιστούν από τότε από ριζοσπάστες ισλαμικές ομάδες.

Στο Ιράκ και την Συρία οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προ ολίγων ετών αποκεφάλιζαν τους Χριστιανούς εκείνους που αρνούνταν να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ μέσα στις επικράτειες εκείνες που καταλάμβαναν. Τα υπολείμματα 21 κοπτών χριστιανών που φορούσαν πορτοκαλί στολές και οι οποίοι αποκεφαλίστηκαν από το ISIS στη Λιβύη ανακαλύφθηκαν τον προπερασμένο Οκτώβριο.

Είναι πιθανό ότι πολλά άλλα θα είναι άγονα κάποια στιγμή στο μέλλον. Μία από τις πιο γνωστές ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες στον κόσμο, Boko Haram, είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία χιλιάδων χριστιανών και την εκτόπιση αμέτρητων περισσότερων στη βόρεια Νιγηρία. Στο Πακιστάν οι Χριστιανοί συνεχίζουν να θανατώνονται κατηγορούμενοι για βλασφημία. Τον Ιούνιο του 2017, ένας χριστιανός εργάτης πέθανε στο νοσοκομείο επειδή τρεις μουσουλμάνοι γιατροί αρνήθηκαν να τον αγγίξουν ούτως ώστε να μην καταστούν οι ίδιο «βρώμικοι» επειδή αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Σε έναν τέτοιο κόσμο εμείς οι Χριστιανοί θα γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα, δίπλα στις οικογένειές μας. Όμως και στην Δύση οι ραγδαίως αυξανόμενες μουσουλμανικές κοινότητες μας έχουν δείξει ήδη τον «ανθρωπισμό» τους μέσω των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Πολύ φοβούμαι όμως ότι η πιο εξτρεμιστική θρησκεία είναι αυτή του «ανθρωπισμού» στους κόλπους της ίδιας της Δύσεως. Ως μία νέα μορφή ιεράς εξέτασης σε όποιον τολμήσει να επικρίνει την πολυπολιτισμικότητα (και άρα το Ισλάμ) είναι η ίδια που πυροδοτεί την εξαφάνιση του Χριστιανισμού.2019: 260 εκατ. Χριστιανοί εκδιώχθηκαν για την πίστη τους- Χιλιάδες δολοφονήθηκαν- Πώς η τεχνολογία ευνοεί τις διώξεις


Τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία αποτελεί το 2019 για τους Χριστιανούς, με τις διώξεις να έχουν λάβει διαστάσεις πραγματικής γενοκτονίας και τα νούμερα να είναι συγκλονιστικά.
Η ετήσια έκθεση της οργάνωσης Opendoors αποκαλύπτει:

Το 2019 περισσότεροι από 260 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετώπισαν διώξεις για την πίστη τους, αριθμός αυξημένος κατά 15 εκατομ. μέσα σε ένα μόνο χρόνο, 2.983 θανατώθηκαν και 3.711 φυλακίστηκαν χωρίς δίκη. Οι επιθέσεις σε εκκλησίες και χριστιανικά κτίρια ανήλθαν σε 9.488.


Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το περασμένο έτος, οκτώ χριστιανοί σκοτώνονταν κάθε μέρα και 23 Χριστιανοί βιάζονταν ή παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά για λόγους που σχετίζονται με την πίστη τους.
Κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα 182 εκκλησίες ή χριστιανικά κτίρια δέχονταν επίθεση, ενώ 102 σπίτια ή καταστήματα Χριστιανών καταστρέφονταν. 309 Χριστιανοί φυλακίζονταν κάθε μήνα.Η χρήση της τεχνολογίας ευνοεί και ενισχύει τις διώξεις εναντίων των Χριστιανών σε παγκόσμια κλίμακα, δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Opendoors, Ντέιβιντ Κέρι, παρουσιάζοντας την τελευταία έκθεση.Δείτε το βίντεο της οργάνωσης στα γαλλικά


«Η χριστιανική πίστη είναι υπό διωγμόν και οι μέθοδοι των διώξεων γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες, αποτελώντας πλέον μεγαλύτερη απειλή» δήλωσε.
Στην Κίνα, η οποία βρίσκεται στην 23η θέση στην λίστα με τις πλέον επικίνδυνες χώρες για τους Χριστιανούς, η κυβέρνηση έχει εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης και χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για την παρακολούθηση των Χριστιανών περισσότερο από ποτέ, τιμωρώντας τους για τη χριστιανική τους ζωή.


«Είναι σαφές ότι το Ιράν ενδιαφέρεται για την τεχνολογία αυτή και μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, ένα τέτοιο μέσο στα χέρια ενός Ισλαμικού καθεστώτος, θα σήμαινε τεράστια τραγωδία για τους Χριστιανούς» υπογράμμισε ο κ. Κέρι.


Οι Δέκα Πιο Επικίνδυνες χώρες

1. Βόρεια Κορέα

Βρίσκεται στην πρώτη θέση επί 19 συνεχή έτη. Οι Χριστιανοί θεωρούνται εχθρικά στοιχεία στην κοινωνία που πρέπει να εξαλειφθούν. Με κάθε τρόπο, πρέπει να κρατήσουν την πίστη τους απόλυτα μυστική. Αν κάποιος εντοπιστεί από τις αρχές, θα συλληφθεί και θα φυλακιστεί σε ένα από τα τρομερά στρατόπεδα εργασίας της Βόρειας Κορέας ή θα θανατωθεί επί τόπου .
Υπολογίζεται ότι στα στρατόπεδα αυτά κρατούνται δεκάδες χιλιάδες Χριστιανοί.


2. Αφγανιστάν

Το Αφγανιστάν είναι για άλλη μια φορά στη δεύτερη θέση. Ένα ισλαμικό κράτος, το σύνταγμα του οποίου δεν επιτρέπει καμία άλλη πίστη εκτός από το Ισλάμ.
Οι Χριστιανοί κλείνονται σε ψυχιατρικό νοσοκομείο – επειδή οι οικογένειές τους πιστεύουν ότι κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα αφήσει το Ισλάμ.

3. Σομαλία

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 99% των Σομαλών πολιτών είναι μουσουλμάνοι, και όλες οι μειονοτικές θρησκείες διώκονται έντονα. Η βίαιη εξτρεμιστική ομάδα, al-Shabab έχει επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία της να εξαλείψει τους χριστιανούς από τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση φαίνεται να έχει επιδεινωθεί. Ισλαμιστές μαχητές έχουν εντατικοποιήσει το κυνήγι τους για ανθρώπους που είναι χριστιανοί, τους οποίους συνήθως θανατώνουν επί τόπου.

4. Λιβύη

Μετά την κατάρρευση του πρώην δικτάτορα Muammar Gaddafi, η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος και την αναρχία. Και αυτή η κατάσταση δεν έχει αλλάξει για τους Λιβύους . Η συνεχιζόμενη απουσία μιας ενιαίας κεντρικής κυβέρνησης για την τήρηση του νόμου και της τάξης επέτρεψε σε διάφορες Ισλαμικές ομάδες να ελέγξουν τμήματα της χώρας.
Οι χριστιανοί βρίσκονται σε κίνδυνο σε όλη τη χώρα, αλλά ιδιαίτερα ευάλωτοι είναι όσοι ζουν σε περιοχές, όπου δρουν ισλαμικές ομάδες.

5. Πακιστάν

Στο Πακιστάν , όλοι οι χριστιανοί (4 εκατομμύρια από τα 204 εκατομμύρια άτομα) υφίστανται διακρίσεις καθώς θεωρούνται «βρώμικοι και χαμηλής νοητικότητας»
Εκτιμάται ότι 700 κορίτσια και γυναίκες πέφτουν κάθε χρόνο θύματα απαγωγής, βιάζονται και στη συνέχεια εξαναγκάζονται σε γάμο με μουσουλμάνους άνδρες.

6. Ερυθραία

Οι χριστιανοί θεωρούνται πράκτορες της Δύσης και απειλή για το κράτος. Εκατοντάδες Χριστιανοί που είναι μέλη μη εγγεγραμμένων εκκλησιών βρίσκονται στη φυλακή. Ο όρος «φυλακή» αναφέρεται σε μια σειρά υπόγειων σηράγγων, τις οποίες οι φυλακισμένοι αναγκάζονται να επεκτείνουν σκάβοντας, συχνά με τα ίδια τους τα χέρια. Η Ερυθραία χαρακτηρίζεται ως η Βόρεια Κορέα της Αφρικής

7. Σουδάν

Με την εκδίωξη του προέδρου al-Bashir, το σημερινό πολιτικό χάος του Σουδάν έχει αφήσει τους χριστιανούς στο έλεος του Θεού. Οι Ισλαμιστές στο Σουδάν συνεχίζουν να πιέζουν για ένα κράτος της που θα βασίζεται στη Σαρία. Πρόσφατα, η κυβέρνηση συνέλαβε πολλούς χριστιανούς ηγέτες και πολλές εκκλησίες έχουν κατεδαφιστεί.


8. Υεμένη

Ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη δημιούργησε μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις την τελευταία δεκαετία, καθιστώντας ακόμα δυσκολότερη τη ζωή των Χριστιανών. Το χάος του πολέμου επέτρεψε στις ριζοσπαστικές ομάδες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε ορισμένες περιοχές, με αποτέλεσμα οι Χριστιανοί να πέφτουν θύματα απαγωγής, ακόμα και δολοφονίας.

9. Ιράν

Σε αυτήν την πύλη προς τη Μέση Ανατολή, απαγορεύεται στους Χριστιανούς να μοιράζονται την πίστη τους με τους μη χριστιανούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται λειτουργίες στην ιρανική γλώσσα. Η ιρανική κοινωνία διέπεται από τον ισλαμικό νόμο, πράγμα που σημαίνει ότι τα δικαιώματα και οι δυνατότητες εργασίας των Χριστιανών είναι πολύ περιορισμένες. Η κυβέρνηση βλέπει τους πιστούς ως προσπάθεια των δυτικών χωρών να υπονομεύσουν το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν.

10. Ινδία

Στη δεύτερη πλουσιότερη χώρα του κόσμου, οι χριστιανοί ξαναείδαν πρωτοφανείς διωγμούς σε πολυάριθμα μέτωπα τόσο από το κράτος όσο και από ινδουιστικές ομάδες. Για δεύτερη φορά, η Ινδία κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα στην παγκόσμια λίστα παρακολούθησης.
Οι χριστιανοί στην Ινδία αντιμετωπίζουν τρομερά επίπεδα βίας από εξτρεμιστές και χιλιάδες επιθέσεις συμβαίνουν κάθε χρόνο.


https://www.orthodoxianewsagency.gr