«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Στόχος, 11/02/10


Νέοι Σέργιοι στις Επάλξεις της Πόλης

«…Νίκας τοις Βασιλεύσι, κατά Βαρβάρων δωρούμενος…»

Ενώπιον της Εθνικής Ανάγκης μιας Νέας Αγίας Λαύρας…

Οι Ορθόδοξοι Πατριώτες Αρχιερείς που ο ένας μετά τον άλλον δίνουν κουράγιο στην Πατριωτική Ορθόδοξη Ελλάδα με την Τόλμη του Εθνικού τους Λόγου, είναι όαση Εθνικής Ανάτασης κι Ελπίδας μέσα σε τούτη την άνυδρη Σκοτεινή Κοιλάδα της Αποκάλυψης που διέρχεται το άμοιρο το Έθνος μας.
Ο καθένας απ’ αυτούς, με γνωστότερους και αντικειμενικά προεξάρχοντες τους σεβασμιώτατους Θεσσαλονίκης Άνθιμο, Αιγιαλείας Αμβρόσιο, Κονίτσης Ανδρέα και Πειραιώς Σεραφείμ, δίνει έναν θαρραλέο αγώνα από το Αρχιερατικό Μετερίζι του που ο Πατριωτικός του Λόγος γενναία μετέτρεψε ταυτόχρονα σε Εθνικό Κάστρο.
Είθε άμεσα, αύριο κιόλας να βρουν το θάρρος να τους ακολουθήσουν κι άλλοι Αρχιερείς.
Ακόμη περισσότερο, θα ήταν ευχής έργο να δούμε να προκύπτει ένα Πατριωτικό Κίνημα Ιερέων μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες.
Θα ήταν ευτύχημα να τους δούμε και τους τέσσερις μαζί αυτούς τους Γίγαντες Αρχιερείς να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να βγαίνουν  σύσσωμοι ως μια Εθνική Γροθιά.
Είναι σίγουρο πως πίσω τους θα βρουν το κουράγιο να σταθούν μετά κι άλλοι Αρχιερείς, πολλοί περισσότεροι ιερείς και ακόμη περισσότερος λαός.
Όπως δεν δίστασε ο Αρχιερατικός Εθνάρχης Χριστόδουλος να εκφράσει πολιτικοκοινωνικό λόγο, έτσι δεν δίστασαν κι αυτοί και μπράβο τους.
Τώρα όμως και δεδομένου ότι τα πράγματα τρέχουν με δαιμονισμένη ταχύτητα ενάντια στην ίδια την Υπόσταση και Ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους – ακριβώς για να επιτύχουν κάποιοι «ανθελληνικά αποτελέσματα» προτού προλάβει να αντιδράσει η Ελληνική κοινωνία – πρέπει αυτή η «Ιερά Κινητικότητα» να βρει την ΑΜΕΣΗ εξέλιξή της σε μια «Οργανωτική κλιμάκωση», μια «ποιοτική αναβάθμιση».
Το Πατριωτικό Κίνημα δυστυχώς, αν κι έχει δυνάμεις, αυτές είναι «σκόρπιες».
Χρειάζεται ο «κατάλληλος καταλύτης» για να μονοιάσουν όλες αυτές κάτω από ένα «Κοινό Εθνικό Λάβαρο» απελευθερώνοντας έτσι όλη την απαράμμιλη Ελληνική εκρηκτικότητά τους.
Κι αυτό, μπορεί και πρέπει να είναι – δεδομένων των συνθηκών – «Ιερατικού Σχήματος».
Ακόμη καλύτερα, «Αρχιερατικού».
Άγιοι Πατέρες, γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα πως δεν έχουμε την πολυτέλεια του Χρόνου.
Πάρτε την πρωτοβουλία, ενωθείτε κάτω από ένα Εθνικό Λάβαρο μιας Νέας Αγίας Λαύρας και κηρύξτε έναν «Εθνικό Ανένδοτο Αγώνα».
Δώστε την ευκαιρία στα εκατομμύρια Ελλήνων Πατριωτών να βιώσουν την Εθνική τους Ταυτότητα ως Πατριωτισμό εν όψει εισβολής, να συνειδητοποιήσουν ΑΜΕΣΑ τον σοβαρότατο κίνδυνο που η Πατρίδα διατρέχει, τον κίνδυνο να χάσουμε εθνικά μας εδάφη και να αντιδράσουν ΜΑΖΙΚΑ, ΔΡΑΣΤΙΚΑ κι ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.
Βοηθείστε τους να συνειδητοποιήσουν τον άμεσο κίνδυνο να υποστούμε μια νέα Εθνική Καταστροφή, χειρότερη κι από τη Μικρασιατική.
Δώστε τους ένα «Εθνικό Λάβαρο» που επειδή θα σηκώσουν οι «Πατριώτες Αρχιερείς» τους θα τους προσφέρει την ψυχική ευκαιρία να το ακολουθήσουν με την καρδιά τους κατά χιλιάδες. Κατά εκατομμύρια.
Εάν ο Πατριώτης Εθνάρχης Χριστόδουλος μόνος του κατόρθωσε για τις ταυτότητες να συγκροτήσει ένα Μέτωπο εκατομμυρίων πολιτών, ένα συγκροτημένο αραγές Μέτωπο δεκάδων Πατριωτών Αρχιερέων θα μπορούσε – για ένα ζήτημα ακόμη πιο εκρηκτικό εθνικά – να δημιουργήσει ένα ακόμη μεγαλύτερο, ακόμη πιο συγκροτημένο, ακόμη πιο μαχητικό Εθνικό Μέτωπο.
Τολμήστε το Άγιοι Πατέρες.
Γίνετε οι Νέοι Σέργιοι του Έθνους μας.
Βοηθείστε καίρια να συγκροτηθούν οι «κατάλληλες Πατριωτικές συνθήκες» που θα γεννήσουν έναν Νέο Ηράκλειο που τόσο έχει ανάγκη η Πατρίδα και το Έθνος.
Μετατραπείτε εσείς σε Πυλώνα Εθνικής Αφύπνισης, αφού ουδείς άλλος τολμάει από τους Ετερόδουλους Εθνοπροδότες «Μεγαλοσχήμονες Νεοκοτζαμπάσηδες και Μαυροκορδάτους» της Ελληνικής Κοινωνίας.
Τολμήστε και να είστε σίγουροι πως μετά μυριάδες θα είναι αυτοί που θα σας ακολουθήσουν.
Σε Ζωή και σε Θάνατο.
Ζώντας για μια φορά ακόμη….ως Έλληνες.

Γεράκι του Αιγαίου