«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Στόχος, 15/04/10


Η Πρωτεύουσα άμεσα στο Βορρά!

Στο δρόμο που ο Μέγας Κωνσταντίνος εμπνευσμένα και θαρραλέα χάραξε 1700 χρόνια πριν…

Η Διοίκηση της χώρας (Πρωτεύουσα πολυδιασπασμένη και όχι υπερσυγκεντρωτική σαν την Αθήνα) θα πρέπει επειγόντως να μεταφερθεί στην Βόρειο Ελλάδα με επίκεντρο την Θράκη. Η Αλεξανδρούπολη, με το «συμβολικό» όνομα και την στρατηγική θέση , είναι εκεί και περιμένει – όπως κάποτε η Αποικία του Βύζαντα – για να μετατραπεί στην πανίσχυρη Νέα Ελληνική Πόλη του Μέλλοντος. Ενισχύοντας αποφασιστικά την περιοχή και θυμίζοντας σε όλους τις ιστορικές μας διεκδικήσεις επί της απέναντι όχθης του Έβρου – και όχι μόνο.
 Η Θράκη – κυρίως – και η Βόρειος Ελλάδα συνολικότερα, είναι που αντιμετωπίζει – μαζί με το Αιγαίο και την Ήπειρο – το μέγιστο βάρος των εξωτερικών πολεμικών πιέσεων και επιβουλών κατά της εδαφικής τους ανεξαρτησίας.
Τι πιο λογικό λοιπόν από το να μεταφερθεί η Καρδιά της Πολιτειακής μας διοίκησης εκεί; Στην καρδιά του Εθνικού προβλήματος.
Όταν ρώτησαν τον Ναπολέοντα γιατί παίρνει θέση πάντα μέσα στη φωτιά του Μετώπου απάντησε πως ο Στρατηγός πρέπει να βρίσκεται εκεί που πέφτουν τα περισσότερα ντουφέκια. Για να έχει την άμεση επαφή με το «κεντρικό σημείο» της Μάχης. Για να το βλέπουν αυτό οι στρατιώτες του (και ο λαός του). Για να το βλέπει αυτό και ο εχθρός και να ανησυχεί μονίμως.  Για χίλιους δυο λόγους στρατηγικής.
Οπωσδήποτε, δεν είναι δυνατόν να διοικεί τον πόλεμο από την ασφάλεια ενός υπόγειου επιτελείου χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το Μέτωπο.
Κι επειδή ο Πόλεμος δεν εξαντλείται μόνο στις ώρες της ένοπλης αντιπαράθεσης παρά ξεκινάει πολύ νωρίτερα, μέσα  από τις διπλωματικές του εκφάνσεις (αντιπαραθέσεις) , τα οικονομικά και πολιτικά «προεόρτια» ( Ύφεση και Αστάθεια) και κάθε τι συμβολικό που στοχεύει τόσο στην προετοιμασία και ενίσχυση της εσωτερικής Πολιτειακής δυναμικής και κοινωνικής στιβαρότητας όσο και στο πέρασμα προς τα έξω των «κατάλληλων μηνυμάτων Ισχύος», δεν μπορεί και δεν πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να παραμείνει άλλο «έγκλειστη» εντός των Τειχών της ασφάλειας των Αθηνών.
Οφείλει να κάνει πράξη την «Μεγάλη Έξοδο».
Όπως έπραξε ο Μέγας Κωνσταντίνος 1700 χρόνια πριν μετατρέποντας το Βυζάντιο στην Νέα Ισχυρή Πρωτεύουσα Κωνσταντίνου Πόλη, έτσι και σήμερα θα πρέπει να μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε μια «νέα Πρότυπη Πόλη τμήμα-Πρωτεύουσας» και αντίστοιχα η Θράκη σε ένα πρότυπο  Ελληνικότατου, ανεπτυγμένου και θωρακισμένου ακριτικού Νομού.


Αθήνα : «Στόχος κλειδώθηκε»

Αντίστοιχα, η Πολιτειακή Διοίκηση δεν θα πρέπει να ακολουθήσει τα συγκεντρωτικά μοντέλα και να «πνίξει» την νέα πρωτεύουσα αλλά να αποκεντρωθεί διασπειρόμενη σε όλη την Βόρειο Ελλάδα από την Θράκη μέχρι την Ήπειρο.
Έτσι θ’ αποφύγει να επαναλάβει και το έγκλημα της πληθυσμιακής, οικονομικής και ενεργειακής υπερσυγκέντρωσης της Πρωτεύουσας των Αθηνών που είναι σαν να λέει σε κάθε επίδοξο εισβολέα :

«…ε, εδώ βρίσκεται ο μισός πληθυσμός μας, ολόκληρη η βιομηχανική και ενεργειακή υποδομή μας, βομβαρδίστε μας με ένα blietzkrieg μιας ώρας και εξαφανίστε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος…».

Ο μόνος τρόπος να αποσυμφορηθεί το Λεκανοπέδιο είναι η μεταφορά της Πρωτεύουσας.
 Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί τόσο πληθυσμιακά όσο και οικονομικά όλη αυτή η «ευαίσθητη Εθνικά περιοχή» της χώρας, ο Βορράς.
Η Πολιτειακή αυτή αποκέντρωση δεν θα πρέπει φυσικά να αφήσει απ’ έξω το Αιγαίο. Με κάθε τίμημα θα πρέπει η νησιωτική μας επικράτεια να λάβει ένα γενναίο τμήμα αυτής της «αναδιανομής της διοικήσεως», μαζί με τα συνακόλουθα πληθυσμιακά και  οικονομικά οφέλη.
Αθήνα και Αττική, απ’ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς όχι απλώς κορέστηκαν αλλά νοσούν πλέον από τα υπέρογκα μεγέθη που αγγίζουν όλοι οι δείκτες Κοινωνικής Παθογένειας.
Υπερπληθυσμός, μόλυνση, εγκληματικότητα, περιβαλλοντική κατάρρευση, υπερσυγκέντρωση βιομηχανίας, θόρυβος, πλήρης υποβάθμιση ποιότητας ζωής.
Το ακριβώς αντίθετο από την «κοινωνικοοικονομική υποτονικότητα» της επαρχίας.
Όλα, τα πάντα συνηγορούν  στο :

«…φύγετε επιτέλους από την Αθήνα…Πηγαίνετε στην ευαίσθητη Μεθόριο και ζωντανέψτε την»

Και όντως.
Αν φύγει πρώτα η Διοίκηση, θα ακολουθήσει ακαριαία και ο πληθυσμός και η Οικονομία.
Δεν χρειάζεται φυσικά να περιγράψουμε με λεπτομέρεια τα μυριάδες οφέλη που έχει μια τέτοια στρατηγική επιλογή.
Εν ριπή οφθαλμού, η Θράκη θα έβλεπε να συρρέουν στο έδαφός της ένα με δύο εκατομμύρια Έλληνες – μαζί με τους συνακόλουθους οικονομικούς πόρους. Ποιος θα μπορούσε μετά να μιλήσει για «μειονοτικό πρόβλημα» και ενδεχόμενη Κοσσοβοποίηση;
Αντίστοιχη «ανάπτυξη» μέσω «μετάγγισης» της Αττικής στην περιφέρεια θα έπρεπε να υπάρξει σε όλο το εύρος των συνόρων της Ελληνοαλβανικής και Ελληνοσκοπιανής Μεθορίου.
Κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να βιώσει όλη η Βόρειος Ελλάδα όπως και τα Αιγαιοπελαγίτικα μεθοριακά νησιά μας – προτού δούμε όλη τη μεθόριο να μεταλλάσσεται ντε φάκτο σε «ισλαμική έγχρωμη πολυεθνική ζώνη από τα στίφη των μεταναστών του τρίτου κόσμου» και τους Έλληνες να μετατρέπονται σε «μειονοτικούς persona non grata» στα ίδια τους τα σύνορα, στην ίδια μας τη χώρα.
Για να μην γίνει αυτός ο εφιάλτης πραγματικότητα μια μέρα, σημαντικό Τμήμα της Πολιτειακής Διοίκησης και της Οικονομίας θα έπρεπε να μεταφερθεί σύντομα στην Ελληνική Μεθόριο.
 Αφού δε, ο σοβαρότερος παράγοντας της Κοινωνικοοικονομικής μας κακοδαιμονίας είναι ο Τεράστιος Δημόσιος τομέας της στρατιάς του ενάμισυ εκατομμυρίου υπαλλήλων, ε, ας φανούν και σε κάτι χρήσιμοι σ’ αυτόν τον τόπο που τον απομυζούν καθημερινά πότε με ψευδείς επιτροπές και επιδόματα,  πότε με απ’ ευθείας αναθέσεις, πότε με υπερκοστολογήσεις προμηθειών, πότε με ψευδείς υπερωρίες και εικονικές παρουσίες στην θέση τους, πότε με τα φακελάκια, με χίλιους δυό τρόπους που εν τέλει κατόρθωσαν να φέρουν την Ελλάδα στην 71η θέση στην παγκόσμια διαφθορά, κάτω ακόμη κι από την Μποτσουάνα.
Ας διασπαρθούν  λοιπόν σε όλη την Ευαίσθητη Μεθόριό μας ώστε να την ενισχύσουν πληθυσμιακά και οικονομικά.
Και αν λόγοι Στρατηγικής απαγορεύουν να είναι η Πρωτεύουσα επί μιας  «δυνητικά Εμπολέμου Ζώνης», τότε ας αναζητηθεί η κατάλληλη Πόλη στην Βόρειο Ελλάδα.
Η Θεσσαλονίκη, φυσικά, είναι ήδη «κορεσμένη» και εκτός «ορίων».
Θα πρέπει να αναζητηθεί λοιπόν η κατάλληλη «Μικρή Πόλη» κάπου στην καρδιά της Μακεδονίας και να μετατραπεί σε μια «Παραδοσιακή Μεγαπόλη πρότυπο» γεννηθείσα σχεδόν εκ του μηδενός, άρα να δίνει την δυνατότητα να γίνει μια Πόλη – πρότυπο, οικιστικό, πολιτιστικό, οικονομικό.
Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε ότι επιστημονικές έρευνες για «ενδεχόμενη πυρηνικοποίηση της Ελλάδας» αναφέρουν τις Κοζάνη – Καστοριά ως τις λιγότερο σεισμικές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.
Αυτό, αν μη τι άλλο, είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ένδειξη «για αρχή».


Οι θαρραλέοι Εθνοπατέρες του …. Κολωνακίου

Αρκεί να βρουν το θάρρος οι βολεμένοι Πολιτικοί Εθνοπατέρες να αφήσουν την ασφάλεια της Αττικής και των Αθηνών και να πάνε πρώτοι εκεί που τους καλεί το Εθνικό καθήκον για τη σωτηρία του ίδιου του Έθνους.
Κι έτσι, μαζί με αυτούς θα μετακινούνταν και η Βουλή  και τα Υπουργεία και οι Δημόσιοι Οργανισμοί και φυσικά όλοι οι αντιστοιχούντες Δημόσιοι υπάλληλοι – με όλα τα εξαρτόμενα εξ’ αυτών μέλη της οικογένειάς τους.
Σε μια τέτοια «Μαζική μετακίνηση», με «προεξάρχοντα» την ίδια την Κυβέρνηση και τα Υπουργεία της,  ποιος Δημόσιος Υπάλληλος του «ευρύτερου Δημόσιου Τομέα» θα τολμούσε να πει όχι;
Χρειάζεται Συνταγματική Αναθεώρηση για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;
Ε, κάντε την λοιπόν. Πως είναι δυνατόν να μας λέει κατάμουτρα ο τέως Πρωθυπουργός κος Κ. Καραμανλής (Καθημερινή, 13/09/09) πως έχουν επιτρέψει οι Πολιτικοί να εξαρτάται η «μετακίνηση» ενός Δημόσιου Υπαλλήλου από την απόφαση του εκάστοτε Υπηρεσιακού Συμβουλίου (του οποίου τα 2/3 είναι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι); (Και φυσικά, ένεκα τούτου, είναι αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε «μετακίνηση» δημοσίου υπαλλήλου ακόμη και αν τούτος υπέπεσε σε παράπτωμα, ακόμη κι αν οι ανάγκες μιας άλλης Υπηρεσίας σε προσωπικό επιβάλλουν  μια τέτοια μετακίνηση μετάταξης).
Όσο δύσκολο κι αν είναι να πεισθούν μερικές χιλιάδες βολεμένων πολιτικών για τέτοιες Γιγάντιες Στρατηγικές κινήσεις, βρείτε τον τρόπο να το κάνετε.
Βλέπεις, κάποτε, είχε την πολυτέλεια  ο αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος να μπορεί να πάρει μόνος του μια τέτοια τεράστιας στρατηγικής σημασίας απόφαση. Και μετακίνησε την Πρωτεύουσά του από τη Ρώμη στο Βυζάντιο. Σήμερα, θα πρέπει να «πειστούν» (με τον Α ή Β τρόπο) μερικές χιλιάδες «διαπλεκόμενοι» - πολιτικοί και μη.
Ε, λοιπόν, έχει και η Βόρειος Ελλάδα και το Αρχιπέλαγος τους δικούς τους «ισχυρούς ανθρώπους». Μεθοδεύστε το λοιπόν κύριοι. Βρείτε τον τρόπο να το «επιτύχετε». Είναι θέμα Εθνικής επιβίωσης πλέον.
Η Μεθόριος χρειάζεται «σοβαρή ενίσχυση» και την χρειάζεται τώρα. Όχι μετά από πενήντα χρόνια.
Εν τέλει, δεν προσφέρουμε τίποτα στην επιβίωση του Έθνους με το να είμαστε επτά εκατομμύρια κόσμος ο ένας πάνω στον άλλον μέσα στην δηλητηριώδη κι εθνοκτόνο φυλακή των Αθηνών – προσφέροντας απλά τον «ιδανικό μαζικοποιημένο στόχο» στα Τουρκικά πυρά.
Ενώ στην Μεθόριο θα είμαστε πολύτιμοι.
Εκεί είναι ο πόλεμος κι εκεί πρέπει να βρεθούμε.
Κι αυτό για να επιτύχει, θα πρέπει να οργανωθεί και να διεκπεραιωθεί «κεντρικά» και «μαζικά».
Οργανώστε το λοιπόν δειλοί πολιτικάντηδες.
Ή μήπως, φοβάστε μην σας πέσει καμιά οβίδα στο κεφάλι εάν πάτε να μείνετε εκεί;
Εάν φοβάστε όμως κάτι τέτοιο, τότε δεν αξίζετε να είστε Εθνοπατέρες αυτού του Ματωμένου Τόπου που μόνον μέσα από την αδιάκοπη φωτιά του Πολέμου κατόρθωσε να στεριώσει και να επιβιώσει τόσες χιλιετίες.
Φύγετε προτού σας διώξουν – και με άκρως οδυνηρό τρόπο – οι επερχόμενες «Σκοτεινές Ημέρες» του Έθνους.
Γιατί σας αρέσει δεν σας αρέσει, αυτές έρχονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα εναντίον μας.
Και όταν έρθουν, γνωρίζετε καλά «ποιοί» – εκ των πραγμάτων - θα κληθούν να ηγηθούν του Ελληνικού Λαού και του (Εθνικού και πάλι) Στρατού.
Οι «Έλληνες Πατριώτες».
Και γνωρίζετε εξίσου καλά τι συμβαίνει σε «Καταστάσεις Εκτάκτου Ανάγκης και Πολιορκίας», έτσι;


Γεράκι του Αιγαίου