«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Στόχος, 21/08/08


"Κλιματική κατάρρευση Vs Διεθνούς και Εθνικής Ασφάλειας".Το αμείλικτο ερώτημα : Υπερθέρμανση ή Παγετώνες;


Θεωρώντας «δεδομένο» το «βιώσιμο κλίμα», φερθήκαμε σαν τίποτε να μην  μπορούσε να το «επηρεάσει».

Δεν συνειδητοποιούμε ότι η τελευταία παγετώδης περίοδος ήταν μόλις 10,000 χρόνια πριν, πως το 3,000 πΧ υπήρχαν ακόμη Μαμούθ, ότι τα τελευταία 2,000,000 χρόνια η γη ως «αυτορυθμιζόμενο σύστημα» εναλλάσσει Παγετώνες με Μεσοπαγετωνικές περιόδους ζέστης όπως είναι τα τελευταία 10,000 χρόνια.

Ηλιακή δραστηριότητα, Αστεροειδείς, Ηφαίστεια, Τεκτονικές μετατοπίσεις, Μικροοργανισμοί προκαλούσαν πάντα ακραίες κλιματικές μεταβολές.

Ο άνθρωπος όμως, «φερόμενος» ως οιονεί «πλανητική ασθένεια» ενεργοποίησε μια  "αυτορυθμιστική αντίδραση των γήινων συστημάτων".

Με κορυφαίο σύμπτωμα  την "Υπερθέρμανση", η γη ξεκίνησε ήδη με τον «χαοτικό κλιματικό τρόπο-όπλο» της να «αντιμετωπίσει» την «ασθένεια».

Η «κλιματική εξέλιξη» άραγε ποια  θάναι?

Μην ξεχνάμε ότι ένα "θερμό διάλειμμα" 10,000 ετών βιώνουμε, που επαναλήφθηκε κάπου 20 φορές στο διάβα 2,000,000 ετών «παγετώνων».

Το θερμό ρεύμα του Κόλπου είναι που διατηρεί «μη – παγετώδεις» Β.Ευρώπη και Β.Αμερική. Εάν αυτό «χαθεί»?

Αναφέρει ο Τζ. Λάβλοκ στο "Η εκδίκηση της Γαίας" :

«..Τα Ατλαντικά νερά κινούμενα βόρεια είναι θερμά και , καθώς μειώνεται η αναλογία του νερού λόγω εξάτμισης, αυξάνεται η περιεκτικότητά τους σε αλάτι.

Το αλμυρό νερό πυκνότερο όντας του γλυκού, θα βυθιζόταν αν δεν ήταν πυκνότερο το ψυχρό νερό που βρίσκεται απο κάτω του.

Όταν αυτό το θερμό, πυκνό και αλμυρό νερό ψύχεται απο την επαφή του με τους αρκτικούς πάγους, βυθίζεται στον πυθμένα του ωκεανού, κινητοποιώντας τον μηχανισμό της ωκεάνιας κυκλοφορίας, διατηρώντας σε κίνηση το θερμότερο αλμυρό νερό που κινείται βορειοανατολικά...

…αν η καθοδική ροή του ψυχρού αλμυρού νερού σταματούσε ( λόγω της εξάλειψης των παγετώνων) , Βόρεια Ευρώπη και Αμερική δεν θα επωφελούνταν πια απο τη ροή του θερμού νερού....."

Τουτέστιν, παγετώνες θα «κάλυπταν» το Βόρειο Ημισφαίριο….

 Παρεμπιπτόντως, IPCC και NASA ανακοίνωσαν ότι περί τα τέλη Αυγούστου, η Αρκτική θα μείνει χωρίς πάγους.

Το αμείλικτο ερώτημα :

"...Υπερθέρμανση ή Παγετώνες?..."

….επικρέμαται ως αδιευκρίνηστη (πλην θανάσιμη) Δαμόκλειος Σπάθη άνωθεν ανθρώπων ιστορικά επιρρεπών σε «ακραίες λύσεις της τελευταίας στιγμής».

Ήδη η Γεωμηχανική προτείνει την μια «ακραία λύση» μετά την άλλη.

Παρατηρώντας ότι η έκρηξη του Ηφαιστείου Πινατούμπο ,  έριξε  την παγκόσμια θερμοκρασία για ένα χρόνο κατά ένα βαθμό, «παράφρονες » θα προκαλούσαν μια «πυρηνική αλυσιδωτή έκρηξη» πολλών ηφαιστείων αποσκοπώντας να κατεβάσουν «ακαριαία» την παγκόσμια θερμοκρασία μέσω ενός ισχυρού Ηφαιστειακού Χειμώνα.

Η Παλαιοκλιματολογία όμως προειδοποιεί περί του αντιθέτου:

 251 εκ χρόνια πριν, η πλανητική θερμοκρασία ανέβηκε 6 βαθμούς(!) - η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει βιώσει ο πλανήτης.  

Η συντριπτική πλειοψηφία των τότε ειδών εξαφανίστηκε - λόγω μείωσης του οξυγόνου από 21% σε 15% - εντός 10.000 ετών. Ελάχιστο διάστημα στον Γεωλογικό Χρόνο πλην όμως 100 φορές μεγαλύτερο της  σημερινής (χειρότερης δηλαδή) υπερθέρμανσης!

Εκτεταμένες εκρήξεις ηφαιστείων εκτόξευσαν τεράστιες ποσότητες λάβας και αέρια θερμοκηπίου  που προκάλεσαν Υπερθέρμανση.

Η ροή των θαλάσσιων ρευμάτων διακόπηκε, με ολέθρια αποτελέσματα στην διατήρηση της θαλάσσιας ζωής.

Νέκρωσε η θαλάσσια χλωρίδα που παρήγε οξυγόνο και στη θέση της αναπτύχθηκε άλλη που παρήγε δηλητηριώδη αέρια.

Η γιγάντωση των τροπικών βροχών διέβρωσε καταστροφικά το έδαφος.

Η Ιστορία δείχνει ξεκάθαρα πως τις «έντονες μεταπτώσεις» θερμοκρασιών ακολούθησαν πόλεμοι, λιμοί και δραματική μείωση των πληθυσμών.

Η περίοδος απο 1400 ως το 1900, είναι γνωστή ως Μικρή Εποχή των Παγετώνων. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν τα 1450,  1650 και  1820, με θερμότερα διαστήματα ανάμεσά τους.

Τέτοιες καιρικές συνθήκες, ωθούν τους πληθυσμούς να μεταναστεύουν μαζικά.

Μαζικές μετακινήσεις οδηγούν σε πολέμους, όπως το 13ο αιώνα, όταν οι Μογγόλοι επλήγησαν από ξηρασία και εισέβαλαν στην Κίνα».

Επιδημίες ίσως δεν συνδέονται άμεσα με καιρικές αλλαγές, αλλά είναι παρεπόμενο της μετανάστευσης - που γεννά τις κατάλληλες συνθήκες για την εξάπλωση των ασθενειών.

«Διάσημο παράδειγμα» εκείνης της περιόδου ο «Μαύρος Θάνατος» (Πανώλη) που θανάτωσε τον μισό πληθυσμό Κίνας και Ευρώπης.

Κοινό Γεωπολιτικό σημείο των δύο παραπάνω ενδεχομένων:

Σε περίπτωση Υπερθέρμανσης, ο Νότος πλήττεται θανάσιμα, καταστρέφεται ολοκληρωτικά. Οι Νότιοι προκειμένου να επιβιώσουν, αναγκαστικά μεταναστεύουν μαζικά και αποφασισμένοι για όλα (πόλεμο) προς Βορράν.

Αντιθέτως, σε περίπτωση Παγετώνων, ο Βορράς καταστρέφεται ολοκληρωτικά και  οι Βόρειοι μεταναστεύουν αναγκαστικά, μαζικά  κι αποφασιστικά προς  Νότο.

Οι Νότιοι, θεωρώντας το στρατηγική ευκαιρία, εξαπολύουν ισχυρά στρατιωτικά πλήγματα εναντίον του «τσακισμένου Βορρά».

 Εξελίξεις που οδηγούν σε ολοκληρωτικό Πόλεμο και πάλι.

Τα παραπάνω, καθορίζοντας «επιτακτικά» το «Χρονικό Περιθώριο», το «είδος των ενδεικνυόμενων μέτρων» καθώς και τον «τρόπο επιβολής τους»,  θα έπρεπε να «Ορίσουν» την παγκόσμια όσο και τις εθνικές ατζέντες προτεραιοτήτων.

Η "Γεωστρατηγική της Επόμενης Ημέρας" διαμορφώνεται κάπως έτσι για την χώρα μας:

Σε περίπτωση Υπερθέρμανσης η μισή Ελλάδα εξαφανίζεται και η υπόλοιπη μισή μετατρέπεται σε Σαχάρα.

Ταυτόχρονα, ως «Βασική Πύλη» του Βορρά, δέχεται το μεγαλύτερο βάρος της ένοπλης πίεσης των τεράστιων μεταναστευτικών Νοτίων κυμάτων.

Η υπερσυγκέντρωση εξαθλιωμένων μαζών θα δημιουργήσει ασφυκτικά  «πιεστικές» συνθήκες (ένοπλης) αναζήτησης "Ζωτικού χώρου", προς γειτονικά κράτη.

Σε περίπτωση Παγετώνων, εάν η Ελλάδα πληγεί «ακραία» απ’αυτούς, οι «εναπομείναντες Έλληνες» θα προστεθούν στα καραβάνια των Βορείων που ένοπλα θα μεταναστεύουν μαζικά προς Νότον.

Εάν κλιματολογικά  μετατραπεί σε Γερμανία ή Σκανδιναυία, τότε ευρισκόμενη σε «πλεονεκτική κλιματική θέση» θα δει την έκτασή της να πολλαπλασιάζεται (λόγω «καθόδου των Υδάτων»). Φυσικά, θα «διεκδικηθεί» αδυσώπητα από κάθε κατεύθυνση.

Συμπερασματικά, σε κάθε πιθανή κλιματική εξέλιξη, η Ελλάδα – ως χώρα «κλειδί» - εμπλέκεται σε ολοκληρωτικό πόλεμο επιβίωσης.

Ο Πόλεμος, η εξαθλίωση, η κοινωνική πίεση, οι ένοπλες εξεγέρσεις και οι αυτοδικίες θα είναι τέτοιας έντασης που οι τότε Ηγεσίες θα αναγκαστούν να κηρύξουν τη χώρα σε Πρωτόγνωρη Κατάσταση Πολιορκίας.

Πλην όμως θα διαπιστώσουν την «ανετοιμότητα» των Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ασφαλείας να αντιμετωπίσουν τέτοιες «ασύλληπτα ακραίες καταστάσεις Απειλών» τις οποίες δεν δείχνουν να έχουν «συνειδητοποιήσει».

Οι Ηγέτες Δυνάμεων Ασφαλείας και Ενόπλων  Δυνάμεων ας απαντήσουν με το χέρι στην καρδιά πρώτα στους εαυτούς τους, μετά στους στρατιώτες τους και μετά στους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν :

«Πολιτειακά» αλλά και σε επίπεδο «Ισχύος» κι «ετοιμότητας» έχουμε προσαρμοστεί ανάλογα για τις  παραπάνω «Απειλές»?

Πιστεύει κανείς άραγε ότι  τέτοιες καταστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν από συνηθισμένες, νωθρές, «καλοβαλμένες», αντιστρατιωτικές κυβερνήσεις Συγκλητικών της Μίζας ?

Μια μελλοντική κυβέρνηση Υπερεξουσιών με ενισχυμένο ρόλο και συμμετοχή σε αυτές  Δυνάμεων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων , αρέσει δεν αρέσει στους  «Μαυροκορδάτους» και στους Πολίτες,   είναι «ιστορική άμεση αναγκαιότητα».

Και όσο πιο σύντομα γίνει συνείδηση αυτή η «Κυβερνητική αναγκαιότητα» και αρχίσει η «προετοιμασία» της, τόσο πιο ασφαλές θα είναι το «δυσοίωνο μέλλον» μας.

Aigean Hawk


(ΕΤ3, ρεπορτάζ περί του θέματος, Τρίτη 17/11/09, περί τις 21.00 22.00 μμ. Επίσημη πιστοποίηση του «Υπερθέρμανση ή Παγετώνες» από έγκυρο κρατικό κανάλι)