«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Στόχος, 22/07/10, Όταν η Κοινωνία επιλέγει το «Αίμα»…

Στόχος, 22/07/10


Όταν η Κοινωνία επιλέγει το «Αίμα»…


Όταν στις απεργίες και τις διαδηλώσεις κατεβαίνουν μόλις μερικές χιλιάδες πολιτών, να μην αναρωτιόμαστε γιατί αυτά τα «Πολιτικά Βαμπίρ» αυξάνουν θρασύτατα όλο και περισσότερο τις επιθέσεις τους σε αναζήτηση φρέσκου αίματος…
…Καθώς, η σύνταξη του γέροντα, που ΑΥΤΟΙ οι Εγκληματίες αφαιρούν, ισοδυναμεί με το ίδιο του το αίμα…

Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, ότι, όσο βλέπουν αυτοί οι ανερυθρίαστοι, αδίστακτοι φονιάδες των Αδυνάμων πως η «Μάζα», η Κοινωνία δεν αντιδρά – και δη «σθεναρά και μαζικά» - στα εγκληματικά οικονομικά τους μέτρα, τόσο και θα παίρνουν ακόμη σκληρότερα.
Εξαιρετικά συχνά – και με ντροπή ομολογουμένως - ακούει κανείς στις συζητήσεις την φράση :

«…μα καλά, τι άλλο πρέπει να του κάνουν του Έλληνα βρε παιδί μου για να ξεσηκωθεί, να αντιδράσει, να οργιστεί και να αρνηθεί αυτή την αγχόνη που του επιβάλλουν;»

Προφανώς, ή ο Έλληνας – στην πλειοψηφία του – «δεν έχει ανάγκη» (;!) ή, τα μέτρα τα «ακούει» μεν αλλά ακόμη δεν τα έχει νοιώσει στο σβέρκο του. Τα μέτρα δηλαδή, ως τώρα - στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον – παραμένουν «θεωρία και εξαγγελία» ακόμη. Κάποια βεβαίως έχουν εφαρμοστεί αλλά τα «πολλά» παραμένουν «εξαγγελία». Όταν μετά από ελάχιστες εβδομάδες – δύο μήνες το πολύ – θα έχουν πια εφαρμοστεί στην «ολοκληρία» τους, τότε θα δούμε κατά πόσον μπορεί να μείνει η Ελληνική κοινωνία αδιάφορη όπως τώρα.

Η Ελληνική κοινωνία υφίσταται μια καθαρά «Μακιαβελική επίθεση» εκ μέρους της Καθεστωτικής Πολιτικής και Παραπολιτικής ελίτ:

Τουτέστιν και όπως έλεγε και ο Μακιαβέλλι, «…το κακό και τα αυστηρά λαομίσητα μέτρα εξαπέλυσέ τα όλα μαζί…».

Γιατί άραγε;

Μα γιατί έτσι, «παραζαλισμένος ο λαός από την πληθωρική επίθεση και συνεπώς με αδρανοποιημένες αισθήσεις και ανακλαστικές αντιδράσεις» δεν θα εναντιωθεί σε τίποτα, ότι κι αν του κάνεις.

Συγχαρητήρια λοιπόν κύριοι θύτες μας. Άξιος ο μισθός σας.

Επειδή όμως μέσα στην καλοζωϊα σας έχετε υποτιμήσει την ισχυρή δυνατότητα της εξαθλίωσης να μεταλλάσσει την ψυχολογία των Μαζών και να την ωθεί προς επιθετικές συμπεριφορές, θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω λίγο να συλλάβετε την «εικόνα».

Θέλετε λοιπόν να καταλάβετε σε τι σημείο βρασμού βρίσκεται η Κοινωνία/χύτρα σήμερα ; (Καθόσον, όσο κι αν προσπαθούν (θέλω να πιστεύω) οι «ειδικοί της Εθνικής Ασφάλειας» η νοσηρή σας απληστία δεν σας αφήνει να τους ακούσετε).

Ας υποθέσουμε ότι η τρομοκρατία «διευρύνει τους στόχους της». Ξεφεύγει από τα αυστηρά αναρχοαυτόνομα «στερεότυπά» της και γίνεται πιο «αποιδεολογικοποιημένη». Δηλαδή, πολύ γενικά, παύει να επιχειρεί στην «αφοριστική» λογική της «κατάρρευσης του οικοδομήματος» και αρχίζει να «επιχειρεί» στην «Συστημική» λογική της «διόρθωσης του οικοδομήματος».
Τουτέστιν, ναι, δεν απορρίπτει συλλήβδην το «Σύστημα», αποδέχεται χονδρικά «ρίζες και  δομές» αλλά «ριζοσπαστικοποιεί» τις μεθόδους της όσον αφορά την «διεκδίκηση της αλλαγής».
Με λίγα λόγια, εντοπίζει τα προβλήματα του οικοδομήματος (πχ διαφθορά και εγκληματική δραστηριότητα/εκμετάλλευση εις βάρος της κοινωνίας) και αποφασίζει να δράσει «στα κανάλια της αυτοδικίας».
Δηλαδή, μια άλλη «Μορφή Τρομοκρατίας», που φιλοσοφικά αναπόφευκτα θα είναι «επικίνδυνα κοντά στους αφορισμούς του Μέσου Πολίτη».
Είναι η Εφιαλτική Λογική που μπορεί να μετατρέψει ένα ειρηνικό «Κίνημα της Κατσαρόλας» σε εκρηκτική ένοπλη Πάλη των Μαζών – όσα μικροαστικά σύνδρομα κι αν κουβαλάνε βαθιά ριζωμένα μέσα τους.
Θέλετε ζωγράφισμα της Εικόνας;
Ιδού λοιπόν.

Και το τελευταίο φτωχό νοικοκυριό γνωρίζει καλά στο πετσί του τι σημαίνει υπερχρέη και αδυσώπητο κυνήγι του από τις Τράπεζες. Δηλαδή, μέσω των υπαλλήλων της – μην διστάζουμε να το πούμε – και των εισπρακτικών εταιρειών.
Τι πιο φυσικό λοιπόν για μια τέτοια «Νέου Τύπου ΄Ενοπλη/Τρομοκρατική Οργάνωση» - προκειμένου να κάνει την εντυπωσιακή εμφάνιση και σταθεροποίησή της στη συνείδηση των αναξιοπαθούντων πολιτών ως φυσικός Αμύντοράς τους – από το να επιλέξει τους πλέον μισητούς (από το Λαό) στόχους – προκειμένου να αποδώσει Λαϊκή Δικαιοσύνη και προειδοποίηση μέσω της αιματηρής αυτοδικίας ;
Άλλωστε, πάντα στην Ιστορία η εξαθλίωση των Μαζών μέσω της ανεξέλεγκτης «Τοκογλυφικής Πρακτικής» δεν ήταν το έναυσμα για την συνακόλουθη εκρηκτική επανάστασή τους;
Ας υποθέσουμε λοιπόν πως τινάζονται στον αέρα εισπρακτικές εταιρείες και θανατώνονται δεκάδες υπάλληλοί τους. Ασχέτως εάν τα θύματα είναι απλοί υπάλληλοί τους  ή ανώτατα διοικητικά στελέχη.
Πιστεύετε μήπως ότι θα στενοχωρηθούν οι πολίτες ή θα νοιώσουν τον οποιονδήποτε (δήθεν) «αποτροπιασμό» γι’ αυτή την «αιματηρή δράση»; Αφού οι «τηλεφωνητές» αυτών των εταιρειών (ή και απευθείας των Τραπεζών ενίοτε) που «πιέζουν ξανά και ξανά και ξανά» τον απλό Πολίτη είναι «απλοί υπάλληλοι». Μπορείτε να αντιληφθείτε τι θέση επέχουν τούτοι στην συνείδηση των δεινοπαθούντων πολιτών;
Ξέρετε τι σκέφτεται γι’ αυτούς ο απλός πολίτης;
Ότι είναι αδίστακτοι δήμιοι που ευθύνονται για μυριάδες θανάτους από καρδιακές ανακοπές δεκάδων χιλιάδων πολιτών που δεν άντεξαν τις «αφόρητες πιέσεις» και κατέρρευσαν.
Συμπερασματικά, πιστεύετε άραγε ότι οι Πολίτες θα νοιαζόντουσαν τάχα εάν άρχιζαν να γίνονται θανατηφόρες επιθέσεις σε «Εισπρακτικές Εταιρείες και Τράπεζες»;
Χωνέψτε το κύριοι, πως, η κοινωνία τους βλέπει όλους ως ένα και το αυτό με τους τοκογλύφους και τα πρωτοπαλίκαρά τους του υποκόσμου.
Η ίδια «καμπάνα» βεβαίως «βαράει» και για τους υπαλλήλους των νομικών τους τμημάτων και τους νομικούς εν γένει συνεργάτες τους.
Όταν όλοι αυτοί οι ποικίλοι «τραπεζικοί συνεργάτες» βγαίνουν και λένε

«…μα εγώ φταίω για τον θάνατο του τάδε πολίτη; Εγώ την δουλειά μου κάνω. Εντολές της εταιρείας εκτελώ…»

ξέρετε τι απαντάει ο πολίτης θύμα της αδίστακτης και άδικης φονικής αρπάγης τους;

«…Τα ίδια λέει και ο μπράβος/εκτελεστής του υποκόσμου όταν σπάει στο ξύλο κάποιον που χρωστάει του τοκογλύφου  ή ακόμη χειρότερα όταν τον εκτελεί: nothing personal man, just my job…»

Φυσικά, αυτές οι «Νέου Τύπου Ομάδες Αυτοδικίας» δεν θα έμεναν εκεί.

Αναπόφευκτα, θα «στοχοποιούσαν» και Πολιτικούς.
Στην αρχή όσους η δημοσιότητα θα «έδειχνε» ως εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα και διαφθορά. Μα όπως ξέρετε, το «αίμα είναι αρρώστια». Θέλει όλο και περισσότερο και οι παράμετροι επιλογής στόχων εκ των πραγμάτων – προκειμένου να βρίσκονται όλο και περισσότεροι στόχοι – θα «διευρύνονταν» όλο και πιο πολύ.
Συνεπώς, στη συνέχεια όλο και περισσότεροι θα είναι οι Πολιτικοί Στόχοι  – στη λογική του «όλοι οι Πολιτικοί είναι κλέφτες».
Πως πιστεύετε άραγε ότι θα αντιδράσει η κοινωνία σε μια τέτοια εξέλιξη;
Θα στενοχωρηθεί ή θα χαρεί;
Αντίστοιχα, εάν αρχίσουν να «εκτελούνται» όλο και περισσότεροι από όλους αυτούς τους «Ποντικούς» που λυμαίνονται το Δημόσιο Χρήμα (Δημόσιους Υπάλληλους και Ιδιώτες) πως πιστεύετε άραγε ότι θα αντιδράσει η Κοινωνία;
Θα λυπηθεί ή θα χαρεί;
Ποιοι άλλοι άραγε θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο εκείνης της πιθανής Νέου Τύπου Τρομοκρατικής Δράσης;
Μήπως οι Δικαστικοί;
Θέλετε να δούμε τι «είδους αίσθηση» επικρατεί στην κοινή γνώμη γι’ αυτούς;
Πρώτον, «δεν διώκουν λυσσωδώς και αποφασιστικά την μεγαλοδιαφθορά παρά μόνον μερικούς μικρούς φτωχοδιάβολους πολίτες».
Δεύτερον, «αν δεν είσαι μεγάλος και τρανός και δεν έχεις μπόλικο χρυσάφι στο πουγγί, το δίκηο σου δεν το βρίσκεις».
Μόλις πρόσφατα άλλωστε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κος Ρακιντζής ανακοίνωσε πως έχει στείλει στην Δικαιοσύνη 450 (!) υποθέσεις Διαφθοράς και καμία δεν έχει τελεσιδικήσει.
Υπάρχει άραγε κανείς να αμφιβάλλει πως αυτά πιστεύει η Κοινή Γνώμη;
Πάμε παραπέρα, έχει κι άλλο.
Εάν άρχιζαν να εκτελούνται Μεσο-μεγαλοδημοσιογράφοι, εκδότες και καναλάρχες, πως πιστεύετε ότι τάχα θα αισθανόταν και θα αντιδρούσε η Κοινή Γνώμη;
Με λύπη ή ικανοποίηση;
Κι εάν στην πορεία γενικευόταν το φαινόμενο (αναπόφευκτα άλλωστε αυτό κάνει η «αλυσίδα του Αίματος», μετατρέπεται σε «ανεξέλεγκτη επιδημία») και άρχιζαν να εκτελούνται γενικώς άνθρωποι του Κεφαλαίου και του Χρήματος, πως νομίζετε ότι θα αισθανόταν και θα αντιδρούσε η Κοινή Γνώμη;
Θα λυπόταν λέτε;
Ας μην μείνουμε όμως εδώ. Ελάτε να το βαθύνουμε λίγο περισσότερο.
Η Κοινωνία μας θεωρεί και τα δύο μεγάλα κόμματα ως διεφθαρμένα και τα αντιμετωπίζει ως απολύτως συνυπεύθυνα για το χάλι μας σήμερα.
Εάν άρχιζαν άραγε να εκτελούνται πρώην και νυν Κυβερνητικά στελέχη, κομματικά μεγαλοστελέχη και μεγαλοσυνδικαλιστές, πως τάχα πιστεύετε ότι θα αισθανόταν και θα αντιδρούσε η Κοινή Γνώμη;
Με…στενοχώρια; Είστε απολύτως σίγουροι γι’ αυτό;
Και τι βλέπετε εσείς να βγαίνει μέσα από έναν τέτοιο Κύκλο Αίματος;
Επέμβαση του Στρατού;
Μπα, το φροντίσατε και προβλέψατε  Συνταγματικά να απαγορεύεται να επέμβει για εσωτερικά θέματα.
Άντε όμως και το λύσατε (να υποθέσουμε) το πρόβλημα, έστω και τελευταία στιγμή. Είτε με Συνταγματική ρύθμιση (αναρωτιέμαι αν επιτρέπεται έτσι όπως τα κάνατε πια), είτε ιδρύοντας ένα «Υβρίδιο» (Στρατοχωροφυλακή - δηλαδή, ας πούμε Νέου Τύπου Στρατό με χρέη Αστυνομίας), τι πιστεύετε τάχα ότι θα κάνει αυτός σε μια τέτοια έκρηξη αίματος;
Γνωρίζετε βεβαίως ότι το αίμα φέρνει αίμα, έτσι;
Γνωρίζετε λοιπόν και ότι η κοινωνία μεθυσμένη από το αίμα θα ακολουθήσει το ένστικτο της οργής της, δηλαδή, το Μονοπάτι του Ξεσπάσματος (και όπου βγει πχ Λεηλασίες και εκτεταμένη ένοπλη εγκληματικότητα, οργανωμένη και μη).
Τι να ελέγξει λοιπόν (τελευταία στιγμή) ο Στρατός των Κληρωτών Οπλιτών και της παραζαλισμένης, απονευρωμένης Αστυνομίας σ’ ένα τέτοιο γενικευμένο αιματηρό χάος;
Και όλα αυτά θα τα έχει προκαλέσει η φτώχεια που εσείς δεν καταφέρατε να αντιμετωπίσετε έγκαιρα τις τελευταίες δεκαετίες.
Η εξαθλίωση είναι κακός σύμβουλος κύριοι.
Κι εσείς, μη διώκοντας αυτούς που πρέπει (αυτούς που έκλεψαν και κλέβουν) κύριοι ωθείτε την κοινωνία στα άκρα.
Βεβαίως, όταν η διαφθορά έχει πνίξει τα πάντα, ποιος είναι τάχα ο αδιάφθορος που θα κυνηγήσει τους υπόλοιπους διεφθαρμένους;
Σ’ αυτή την φάση, ο (διεφθαρμένος) πολιτικός απλώς πετάει την φράση «όποιος έχει στοιχεία διαφθοράς να τα πάει στον εισαγγελέα» και …καθάρισε.
Κι αν ξαφνικά το διαδίκτυο πλημμυρίσει από τέτοιες καταγγελίες και αναλάβουν ιδιώτες αυτόκλητοι τιμωροί να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία;
Τι θα κάνετε άραγε τότε όλοι εσείς οι Ποντικοί;
Συνειδητοποιείστε επιτέλους τι κάνετε και κάντε μια μεγάλη χάρη σ’ αυτόν τον τόπο.
Εξαφανιστείτε από δω και αφήστε χώρο για μια νέα γενιά  πολιτικών, μια νέα Πατριωτική Πολεμική Τάξη Πραγμάτων που το πρώτο που θα ορκιστεί με το αίμα της να κάνει είναι η μέχρις εσχάτων αναζήτηση και άμεση δίωξη αυτών που ευθύνονται γι’ αυτό το χάλι.
Όλοι αυτοί που έφαγαν πρέπει να υποστούν βαρύτατες συνέπειες.
Κι αν στο γκρουπ των τρωκτικών (Πολιτικοί, ΜΜΕ, Συνδικαλιστές, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Επιχειρηματίες, κλπ) κρατάει ο ένας τον άλλον, γι’ αυτό και δεν βγαίνουν στη φόρα τα εγκλήματά τους, τότε πρέπει πάραυτα να βρούμε αυτόν που μπορεί να κάνει τούτο πρώτα απ’ όλα.
Πρώτα η ικανοποίηση του Αισθήματος Δικαίου του Λαού και η επιστροφή των κλεμμένων.
Και μετά όλα τ’ άλλα.
Γιατί αυτός που θα έχει τ’ α…. να τραβήξει το ξίφος και ν’ αποδώσει δικαιοσύνη θα έχει κερδίσει ταυτόχρονα και την εμπιστοσύνη του λαού ως προς την εντιμότητα και την αποφασιστικότητά του να χτίσει ένα άλλο πιο έντιμο Κοινωνικό Σύστημα.

Γεράκι του Αιγαίου