«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Στόχος, 24/09/09


Ο «Στρατιώτης του Μέλλοντος»: Στρατός και Δημογραφικό Πρόβλημα


Ως γνωστόν δυστυχώς και εξαιτίας της «Δημογραφικής Νάρκης» (βλ. «υπογεννητικότητα Ελλήνων»),  η χώρα ήδη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην επάνδρωση του Στρατεύματος.
(Να μοιράζονται τρις ευρώ σε «μίζες» οι κάθε χρώματος «διεφθαρμένοι διαπλεκόμενοι» ξέρουν. Να δώσουν χίλια ευρώ για το τρίτο παιδί στον «απλό και μη προνομιούχο λαό» αρνούνται «υπόπτως» και συστηματικά να το κάνουν κρυπτόμενοι πίσω από το επαίσχυντο και θρασσύτατο «δεν υπάρχουν χρήματα»).
Οι «νέοι» (18 – 28) που ιστορικά  – παντού και πάντα – αποτελούν την «ηλικιακή καρδιά» του (κάθε) Στρατού, είναι χρόνο το χρόνο όλο και λιγότεροι στη χώρα μας, ξεπερνώντας ήδη κάθε «κόκκινη γραμμή». («Κατάσταση Αμυντικού Συναγερμού» που ταυτόχρονα επιτείνεται επικίνδυνα και από την όλο και εντονότερη  «διαρροή Ελλήνων Νέων» προς το εξωτερικό).
Επιπροσθέτως, η χώρα μας δεν είναι «Πολυεθνικό Μωσαϊκό» όπως οι ΗΠΑ ή η Τουρκία για να χρησιμοποιήσει «αλλοδαπούς». Η γεωστρατηγική της Ελλάδας είναι τέτοια που την υποχρεώνει, εκ των πραγμάτων, να χρησιμοποιήσει για την προστασία της «Έλληνες και μόνον Έλληνες».
Μέρος της λύσης φυσικά είναι η Παλλαϊκή άμυνα. Η εκτεταμένη Πολιτοφυλακή/Εθνοφυλακή. Οι επαγγελματίες Μισθοφόροι. Η εκτεταμένη χρήση της πολεμικής τεχνολογίας.  Παντού όμως κυριαρχεί ο παράγοντας «άνθρωπος». Αυτός είναι παντού και πάντα το «επίκεντρο», ο «χειριστής των όπλων» και  δυστυχώς η σπανιότητά του καθορίζει εκ βάθρων το αμυντικό περιβάλλον και κάθε μα κάθε πολιτική απόφαση περί «διαμορφώσεως τούτου».
 Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ο Στρατός θέλει δεν θέλει έχει μπροστά του ένα δυσάρεστο εφιάλτη:

Το ότι κάποια σκοτεινή μέρα του (κοντινού) μέλλοντος θα αναγκαστεί να πυκνώσει τις τάξεις του με «Μεσήλικες» αντί «Νέων»!
Σαραντάρηδες και Πενηντάρηδες αντί εικοσάρηδων και τριαντάρηδων.

Όσο πιο γρήγορα λοιπόν βρει την «επιστημονική φόρμουλα» (τεχνολογία και τεχνογνωσία) της βέλτιστης χρήσης αυτών των «προχωρημένων ηλικιών», τόσο το καλύτερο για όλους μας σ’ αυτόν τον τόπο.
Άλλωστε, αυτό το πρόβλημα δεν είναι αποκομμένο από την γενικότερη Διεθνή προβληματική περί αναδυόμενου «Νέου Αμυντικού Δόγματος» βασισμένου στην «ψηφιοποίηση των Στρατιωτικών Δυνάμεων».
Ένα «Δόγμα» που στο τέλος του «Χρονικού Τούνελ» μοιάζει λες και είναι βγαλμένο από ταινία του Χόλιγουντ.
«Γενετικά ρυθμισμένοι» στρατιώτες του Μέλλοντος εναντίον Μηχανών (ρομπότ), Στρατιώτες με πρόσθετα βιονικά μέλη και ψηφιακές υπερ-δυνατότητες εναντίον κλωνοποιημένων «βελτιωμένων στρατιωτικά» αντιπάλων, εξηντάρηδες βετεράνοι που το μισό τους σώμα θα είναι πια μηχανικό και ψηφιοποιημένο από τις πολλές επεμβάσεις εναντίον χημικά ενισχυμένων (ντοπαρισμένων) παραδοσιακών νεαρών αντιπάλων (τριτοκοσμικών λαών που θα μπορούν ακόμη να αντιπαραθέσουν στίφη πεινασμένων ως βορά στην φονική τεχνολογία των «λίγων – πλην βελτιωμένων τεχνολογικά - υπέργηρων» του Βορρά).

Το Μέλλον αυτό έχει όνομα και είναι:

«…Ο Πόλεμος των Μηχανών…»

Μόνο που το όνομα αυτό δεν προέρχεται από καμία αβάσιμη φαντασία σεναριογράφου του Χόλιγουντ.
Είναι ένα μέλλον που – μεταξύ πολλών άλλων γεωπολιτικών διανοητών – προέβλεψε προ λίγων ετών ο ίδιος ο διάδοχος του Αϊνστάϊν:

Ο Στήβεν Χώκινγκ!

(Ο οποίος λόγω της αναπηρίας του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτούς τους τομείς).
Όποιος μπορεί να του αντιπαρατεθεί σε επιστημονική/Μελλοντολογική επάρκεια, ας τολμήσει να τον διαψεύσει….

Τέλος Πετρελαίου….
                             …..Ενεργειακή Επανάσταση……
….και νέα Παγκόσμια Γεωστρατηγική….


Αξίζει να «μεταπηδήσουμε» λίγο στην «περίμετρο του θέματος» και να δούμε πως διαμορφώνεται γενικότερα το σχετικό τοπίο, μέσα από το αξιόλογο βιβλίο του Δρος Γεωπολιτικής κου Κων/νου Γρίβα «Το Τέλος το Πετρελαίου και η Αρχή της Νέας Αμερικανικής Γεωστρατηγικής».

Υπάρχουν κάποια βασικά προβλήματα στο παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, τα οποία φυσικά έχουν και την «Γεωπολιτική τους προέκταση».
Οι ΗΠΑ, ως πρωταρχικός πρωταγωνιστής αυτών των παγκόσμιων εξελίξεων έχουν ως εκ των ων ουκ άνευ Αντικειμενικό τους Σκοπό να παραμείνουν «Παγκόσμιος πρωταγωνιστής».
Βασικές συνιστώσες αυτής της «πρωτοκαθεδρίας» είναι η «Ενέργεια» και η «Στρατιωτική Ισχύς».
Για να συντηρηθεί αυτή η τεράστια Πολεμική Αμερικανική Στρατιά που στηρίζει την Αμερικανική κυριαρχία παγκοσμίως χρειάζεται καύσιμα.
Το κυρίαρχο καύσιμο, το πετρέλαιο, βρίσκεται όμως σε αφθονία σε εχθρικές ή «εν δυνάμει εχθρικές» για τις ΗΠΑ γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη.
Συν τοις άλλοις, η στρατιωτική τεχνολογία που στηρίζεται στο πετρέλαιο δεν είναι κτήμα μόνον των ΗΠΑ αλλά και πολλών αντιπάλων της.
Επίσης, ένα τεράστιο τμήμα των αμυντικών της δαπανών σπαταλιέται στην ίδια τη διαδικασία μεταφοράς των καυσίμων προς τις Μάχιμες Μονάδες της.
Και φυσικά, τα στρατιωτικά ντεπόζιτα έχουν συγκεκριμένη χωρητικότητα που δεν είναι επαρκής για επιχειρήσεις δύσκολες και διαρκείας – απαιτώντας έτσι ανελλιπώς τακτικό ανεφοδιασμό.
Οι ΗΠΑ έχουν θέσει ως βασικό στόχο την απεξάρτησή τους από την Μέση Ανατολή και γενικά την (πετρελαϊκή) απεξάρτηση από εχθρικούς προμηθευτές.
Αλλά και την αντίστοιχη ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία.
Ταυτόχρονα, αποσκοπούν στην απεξάρτησή τους από την «ανάγκη των Συμμάχων» ως «διαμετακομιστικά» και «υποστηρικτικά κέντρα» - καθώς οι Σύμμαχοι των ΗΠΑ γίνονται όλο και λιγότεροι, όλο και λιγότερο «πρόθυμοι».
Συνεπώς οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν την δυνατότητα να δράσουν σε οποιοδήποτε σημείο του Πλανήτη, οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να στηρίζονται σε Συμμάχους για «εφαλτήριο/ορμητήριο/υποστήριξη». Το πάθημά τους στο Ιράκ με την Σύμμαχό τους Τουρκία να αρνείται το 2003 να τους στηρίξει μέσα από το έδαφός της ήταν αρκετός καταλύτης για να τους στρέψει προς «ανάλογες νέες Γεωστρατηγικές κατευθύνσεις».


Χτίζοντας μια Νέα Πλανητική Γεωγραφία

Για να καταφέρουν οι ΗΠΑ να δρουν παντού, πάντοτε, ακαριαία και χωρίς υποστήριξη χρειάζονται νέα οπλική τεχνολογία αλλά και νέα «Ενέργεια» που θα καταφέρνει να στηρίζει «περίπου ανεξάντλητα» αυτές τις νέες τεχνολογίες κι αυτές τις μακροχρόνιες αποστολές/εκστρατείες.

Όπως αναφέρει και ο συγγραφέας του βιβλίου :

 «…Το αμερικανικό στρατοβιομηχανικό σύμπλεγμα έχει ξεκινήσει μια επανάσταση «καθαρών» ενεργειακών τεχνολογιών, επιδιώκοντας να επιτύχει ένα άλμα πολεμικών ικανοτήτων και να δημιουργήσει έναν μηχανισμό προβολής ισχύος, ικανό να επαναδιεκδικήσει την αμερικανική ηγεμονία στον πλανήτη. Ένα νέο εκστρατευτικό μοντέλο και μια νέα πολεμική μεθοδολογία γεννιούνται, βασισμένα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας…».

Ουσιαστικά είναι αποφασισμένο να δημιουργήσει μέχρι και μια νέα παγκόσμια γεωγραφία με όλα αυτά τα «τεχνητά πλωτά νησιά-στρατιωτικές μονάδες» που σχεδιάζει να εγκαταστήσει στα διεθνή ύδατα!
Αλλά και να ελέγξει την παραμικρή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου «εν τη γεννέσει του» και στο έδαφος του αντιπάλου μέσω των Ιπτάμενων μη επανδρωμένων αερόπλοιων στα όρια του διαστήματος που θα φέρουν ισχυρά Λέηζερ ικανά να πλήξουν στόχους ταχύτατα και αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Και όπως λέει και πάλι ο συγγραφέας :

«…Ρομποτικά πολεμικά αεροσκάφη με κινητήρες ηλιακής ενέργειας ικανά να παραμένουν στον αέρα για χρόνια. Άρματα μάχης stealth με κινητήρες υδρογόνου που δεν θα χρειάζονται ανεφοδιασμό. Μικροαιολικά συστήματα για τους Αμερικανούς ψηφιακούς στρατιώτες του μέλλοντος. Αθόρυβοι κινητήρες κυψελών καυσίμου για υποβρύχια. Αερόπλοια που θα αιωρούνται στα όρια του διαστήματος λαμβάνοντας ενέργεια από προηγμένα φωτοβολταϊκά…».

Η νέα αμυντική πολιτική των ΗΠΑ σχεδιάζει Ρομποτικές λεγεώνες και μικρορομποτικά συστήματα στηριγμένα στην νανοτεχνολογία χτίζοντας ταχύτατα και ταυτόχρονα το νέο Μοντέλο του «Πληροφοριοκεντρικού/Δικτυοκεντρικού πολέμου».
Δεδομένης της πιθανότητας η Παγκόσμια Κλιματική κατάρρευση, μέσω των «Εσχατολογικών/καταστροφολογικών σεναρίων» που γεννά, να διολισθήσει προς μια φανατική Θρησκειοποίηση των Οικολογικών Ανησυχιών, οι ΗΠΑ με την Ερευνητική τους δραστηριότητα επί του αναζητούμενου «Ενεργειακού Δισκοπότηρου» τείνουν (κι επιδιώκουν) να αναγορευθούν από «Σκοτεινός Ιππότης» σε «αγαπημένο Μεγάλο Αδελφό» του πλανήτη.

Το σκεπτικό είναι απλό:

Κανείς δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αεροπορικό επίτευγμα των Αδερφών Ράιτ αρχές του 20ου αιώνα.
Χρειάστηκε να έρθουν οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι για να εκτοξευθεί η αεροπορική τεχνολογία και να αλλάξει τον κοινωνικοοικονομικό χάρτη της πολιτιστικής εξέλιξης της ανθρωπότητας μέσω της δυναμικής εισόδου των πτήσεων στην καθημερινότητα της παγκόσμιας κοινότητας.
Και το ίδιο αποτέλεσμα είχαν όλοι οι πόλεμοι σε ζητήματα τεχνολογίας.
«Ουδέν κακόν αμιγές καλού» θα μπορούσε να πει κάποιος στωϊκά.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, γεγονός παραμένει πάντως πως ο Πόλεμος και η δραστηριότητα των Αμυντικών Ερευνών ήταν και είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της επιστημονικής εξέλιξης της ανθρωπότητας.


Ο Στρατιώτης του Μέλλοντος είναι …. «Μεσήλικας»

Η Ελλάδα άραγε, ωθούμενη διαρκώς σε πόλεμο λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ωθεί και την αντίστοιχη στρατιωτική επιστημονική έρευνα (ως θα όφειλε);
Προφανώς και δυστυχώς, ΟΧΙ!

Σ’ αυτό το πλαίσιο, στο «Δόγμα του Ψηφιοποιημένου Πολέμου», αναδεικνύεται και το «προφίλ» του Στρατιώτη του Μέλλοντος.
Ο «Στρατιώτης του  Βορρά» εν προκειμένω, εφόσον ο Βορράς είναι που από την μια αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα κι από την άλλη την πολεμική απειλή του Τρίτου Κόσμου που αντιθέτως αυξάνεται ο πληθυσμιακός του όγκος με γεωμετρική πρόοδο.
Η λύση φυσικά για το Βορρά – της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης - είναι μονόδρομος.
Οι μόνες εφεδρείες του – εφόσον σπανίζουν οι (υγιείς) «Νέοι» που παραδοσιακά πολεμούσαν πάντα - είναι οι στρατιές των (ασθενών) «μεσηλίκων».
Μόνο που αυτοί έχουν ένα «Κολοσσιαίο μείον» βιολογικά. Είναι ήδη στο δρόμο για το ναδίρ της «Οργανικής/σωματικής τους απόδοσης».
Αυτός άλλωστε είναι ο κυριότερος λόγος που θεωρούνταν πάντα η «δεύτερη γραμμή» άμυνας μετά τις δυναμικές ηλικίες των «είκοσι» και «τριάντα».
Είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει λοιπόν ο Βορράς (ήδη το κάνει) την τεχνολογική του υπεροχή για να «εμπλουτίσει βιοτεχνολογικά/βιοπληροφορικά/χημικά» αυτές τις ηλικίες ώστε να μπορούν να «αποδώσουν οργανικά» και συνεπώς να «αξιοποιηθούν δεόντως στρατιωτικά».
Αυτό σημαίνει, κυρίως, να αντιμετωπιστούν (πχ με Γενετική - αλλά και «εξελιγμένη χημική/φαρμακευτική/χειρουργική» - παρέμβαση προφανώς) οι «ασθένειες» που αναπτύσσουν  φυσιολογικά οι ηλικίες των Μεσηλίκων και που βάζουν φραγμό στην σωματική/στρατιωτική τους απόδοση.
Αντιστοίχως, να αυξηθεί λχ η ψυχοσωματική αντοχή και η δύναμή τους, να αντικατασταθούν τα «φθαρμένα φυσικά μέλη» με βιονικά που αυτομάτως θα πολλαπλασιάσουν την «πολεμική αποδοτικότητά τους», να ενισχυθούν με «εξωσκελετικούς εξοπλισμούς υποστήριξης», κλπ κλπ
Όπως αναπτύχθηκε παραπάνω άλλωστε, Στρατός και Επιστήμη, Τεχνολογία και Ιατρική πάνε χέρι χέρι πάντα.
Τι κάνει άραγε η Ελλάδα επ’ αυτού;
Προφανώς τίποτα!
(Ή μάλλον όχι. Δε φτάνει η υπογεννητικότητα, η μετανάστευση των νέων μας, τα μεγάλα ποσοστά αναβολών και ανυποτάκτων και η έλλειψη πόρων για επαγγελματικό στρατό, κάνουν και μια εγκληματική μείωση θητείας από πάνω!)
Γκρινιάζουν μόνον υποκριτικά Πολιτικοί και Στρατιωτικοί για το Δημογραφικό μας πρόβλημα αλλά ουδεμία φιλόδοξη προσπάθεια να μπει ο Ελληνικός Στρατός στο Νέο Αμυντικό Δόγμα της Βιοτεχνολογίας και του Ψηφιοποιημένου Στρατιώτη.
Ουδεμία προσπάθεια να αναπτυχθεί ο αντίστοιχος «Έλληνας Στρατιώτης του Μέλλοντος».
Υπάρχει μήπως κάποια Ελληνική Πειραματική Μονάδα του Ελληνικού Στρατού επιφορτισμένη να αναπτύξει αυτό το «νέο μοντέλο Στρατιώτη» και δεν το ξέρουμε για να το «αναδείξουμε» περήφανα;
Το «δια ταύτα» είναι πως, μας αρέσει δεν μας αρέσει, την έλλειψη Πολεμιστών στις ηλικίες «είκοσι» και «τριάντα» θα κληθούν να την καλύψουν οι αμέσως επόμενες ηλικίες.
Δεν μας λέτε όμως κύριοι κύριοι πολιτικοί και επιτελείς, πως περιμένετε ότι θα γίνει αυτή η «κάλυψη»;
Έτσι από μόνη της;
Ξαφνικά μια ωραία πρωία θα καλέσετε στα όπλα τους ήδη ασθενικούς σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, θα τους δώσετε ένα όπλο και θα τους εξαπολύσετε ξέπνοους ενάντια σε πολυπληθέστερους, νεότερους και υγιέστερους αντιπάλους;
Μα είστε σοβαροί;
Και ποιο περιμένετε πως θα είναι το αποτέλεσμα στη μάχη;
Ξεχνάτε προφανώς ότι ακόμη και οι Μεσήλικες κάποτε – άλλες εποχές - ήταν εξαιρετικά πιο σκληραγωγημένοι και υγιείς απ’ ότι οι σημερινοί. Οπωσδήποτε πάντως, αρκετά υγιείς και δυνατοί για να πάνε με αξιώσεις στον πόλεμο. Σήμερα, στον αιώνα που τα καρδιαγγειακά και τα αναπνευστικά προβλήματα θερίζουν τους μεσήλικες, που η καθιστική ζωή τους έχει στίψει από κάθε σωματική δύναμη και αντοχή, ποιους θα στείλετε μωρέ στον πόλεμο; Πως θα καλύψετε τα τραγικά κενά των γραμμών σας;
Έχετε συνειδητοποιήσει πόσοι από αυτούς τους μεσήλικες (και πολύ φοβάμαι και οι γενιές των «τριάντα») θα βγουν Ι4 στην επικείμενη επιστράτευση της τελευταίας στιγμής;
Η συντριπτική πλειοψηφία τους.
Άρα, οφείλετε να αναπτύξετε Σχέδιο και Πακέτο Επιστημονικής Τεχνογνωσίας πάνω στο πως μετατρέπεται – και μάλιστα «ταχέως και σε συνθήκες πίεσης» - ένας «σύγχρονος Γιωτάς Μεσήλικας» σε αποτελεσματικό  «Στρατιώτη του Μέλλοντος».
Επιπροσθέτως, έχετε αναρωτηθεί άραγε ποτέ πόσοι Πατριώτες «Γιωτάδες» υπηρέτησαν μεν τη θητεία τους αλλά θα επιθυμούσαν να είναι υγιέστεροι και να έχουν υπηρετήσει από δυναμικότερη θέση στο Στράτευμα;
Σκεφτήκατε άραγε πόσοι από αυτούς είναι έτοιμοι να πυκνώσουν με θέρμη τις τάξεις του Στρατού μας αρκεί να τους προσφέρετε με κάποιον τρόπο αυτή την «ευκαιρία» μιας δεύτερης (πιο) «δυναμικής θητείας»;
Θέλει δεν θέλει ο Ελληνικός Στρατός πρέπει να σχηματίσει ΑΜΕΣΑ Πειραματική Μονάδα Εθελοντών Μεσηλίκων Επαγγελματιών Στρατιωτών που θα λειτουργήσει ως Πρότυπο και θα παράγει όχι μόνον «Όπλο» αλλά κυρίως «Επιστημονική και Στρατιωτική Γνώση».
Θα πρέπει να διατεθούν υψηλά κονδύλια ώστε να μετατραπούν αυτοί οι μεσήλικες στρατιώτες από «ασθενείς» σε αξιόμαχους πολεμιστές. Κι αυτό είναι «Πολεμική Γνώση» που δεν την έχετε κύριοι – εκ των πραγμάτων, κανένας στρατός στην παγκόσμια ιστορία δεν την ανέπτυξε -  οφείλετε δε να την αποκτήσετε και δη έγκαιρα.
Πρέπει ο Ελληνικός Στρατός να αναπτύξει τεχνολογία και τεχνογνωσία μετατροπής ενός ασθενούς μεσήλικα σε άριστη πολεμική μηχανή. Με ότι κι αν σημαίνει αυτό ως προς την «παρέμβαση στη φυσιολογία και τον οργανισμό του Στρατιώτη».
Πρέπει δε να βρουν τον τρόπο να το επιβάλλουν σε πολιτικούς και κοινωνία.
ΑΜΕΣΑ!!!
Την κρίσιμη ώρα, ο Ελληνικός Στρατός θα πρέπει να έχει ήδη στην κατοχή του τον τρόπο να  ακολουθήσει τις σύγχρονες στρατιωτικές εξελίξεις, αντιπαραθέτοντας στις Ορδές των Νεοούνων, τους δικούς του ψηφιοποιημένους Στρατιώτες του Μέλλοντος.
Μεσήλικες πατριώτες, έτοιμοι να ενταχθούν εθελοντικά σε ένα τέτοιο πειραματικό Πολεμικό Σώμα υπάρχουν.
Ας τους αξιοποιήσει επιτέλους ο Ελληνικός Στρατός.
Μοιάζει με αστείο;
Κάθε άλλο.
Αφού έτσι κι αλλιώς, σ’ αυτούς θα απευθυνθούν την κρίσιμη στιγμή για να επανδρώσουν τα εγκληματικά κενά που άφησαν στον Στρατό προδότες Πολιτικοί και Στρατιωτικοί τόσες δεκαετίες.
Ας φροντίσουν τουλάχιστον να τους κάνουν αξιόμαχους εγκαίρως.
Και για να μην λέμε λόγια μόνο, ας αποφασίσουν οι Στρατηγοί μας να δημιουργήσουν αυτή την Πειραματική Στρατιωτική Επαγγελματική Μονάδα και θέτω πρώτος τον εαυτό μου στη διάθεση των Στρατιωτικών Ερευνητών κι εκπαιδευτών.
Και να είστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι.
Πολλοί άλλοι.
Κι όταν οι νεότεροι δουν τους «τσακισμένους σαραντάρηδες» να επανέρχονται με θέρμη στο Στρατό «βάζοντας το κεφάλι τους στον ντορβά», να είστε σίγουροι πως θα ξαναβρούν το χαμένο τους εθνικό φρόνημα και θα πυκνώσουν με θέρμη τις τάξεις του Στρατού.
Αρκεί να τους εμπνεύσετε και να τους κάνετε να πιστέψουν στους Ηγέτες τους. Σε σας.
Τολμήστε επιτέλους κύριοι Στρατηγοί.
Τολμήστε.


Γεράκι του Αιγαίου