«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Στόχος, 3/06/10


ΛΑΟΣ, Αριστερά και  «Δίκαιες Λαϊκές κινητοποιήσεις»

Άκουγα δίπλα μου άφωνος πριν λίγες μέρες τον εξής διάλογο ανάμεσα σε δύο κοπέλες :

«Δεν αρκεί να εξοργιζόμαστε εκ του ασφαλούς. Χρειάζεται συμμετοχή σε αγώνες. Που ήσουνα εσύ, που φωνάζεις τώρα για τα αντιλαϊκά μέτρα, στην μεγάλη διαδήλωση του ΚΚΕ την 5η του Μάη;»
«Ναι, όντως, δεν κατάφερα να έρθω. Αλλά εντάξει, συμμετείχα αλλού, έκανα και κάνω και γω την δική μου αντίδραση. Αλλά, συγγνώμην, εσύ δεν ψήφισες ΛΑΟΣ στις εκλογές; Πως και κατέβηκες σε πορεία του ΚΚΕ τώρα;»

«Πρώτον, εσύ πιστεύεις πως αυτές οι διακόσιες χιλιάδες κόσμου ήταν όλοι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι βέβαια. Αλλά τι να κάνει όλος αυτός ο αγανακτισμένος κόσμος; Είδες μήπως εσύ καμία κινητοποίηση του ΛΑΟΣ; Είδες Μπλοκ και πανώ του ΛΑΟΣ για να πάω κι εγώ; Φυσικά και όχι. Εγώ τις εκκλήσεις της Κανέλη άκουσα και πήγα.  Έτσι και οι υπόλοιποι 195.000 που συμμετείχαν στη διαδήλωση. Όποιο κόμμα και αν ψήφιζαν, τις εκκλήσεις της Αριστεράς άκουσαν για κινητοποίηση, τα πανώ και τα μπλοκ της Αριστεράς βρήκαν, σ’ αυτά μπήκαν. Έτσι απλά. Ακόμη και τώρα. Εκκλήσεις για λαϊκή  συμμετοχή στην απεργία της 20ης του Μάη έκανε μόνον το ΚΚΕ. Τι θες να κάνω κι εγώ και όσοι θέλουν να συμμετάσχουν; Να μην πάνε στην διαδήλωση επειδή δεν θα είναι το ΛΑΟΣ; Πολύ βολικό για “κάποιους καθεστωτικούς”. Δε νομίζεις;».


Ώστε αυτό ήταν λοιπόν.
Το μονοπώλιο «πολιτικοκοινωνικής αντίδρασης» αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων το κατοχύρωσε πλέον η Αριστερά!
Κι ακόμη χειρότερα.
Μονοπώλιο γενικά στην εκπροσώπηση του Ελληνικού λαού – εργαζομένων και μη - ως προς τις διαμαρτυρίες του για την απίστευτη πτώση του ήδη χαμηλού εισοδήματος και επιπέδου ζωής του. Ακόμη και ελευθέρων επαγγελματιών και οσονούπω πιθανότατα ακόμη και των μικρομεσαίων εργοδοτών.
Εφόσον ουδείς άλλος φυσικά δεν αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες κινητοποιήσεων.
Κανείς βεβαίως δεν πιστεύει ότι αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών της 5ης του Μάη 2010 ήταν όλοι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί οι δύο έδειξαν τη δύναμή τους λίγες μέρες μετά.
Κάπου στις πέντε χιλιάδες διαδηλωτές. Αυτό κατάφεραν να μαζέψουν στις αυστηρά κομματικές εκδηλώσεις τους.
Πλην όμως και πέραν τούτου,  σε ποιους έπεσε το βάρος της διοργάνωσης και των μαχητικών εκκλήσεων για μαζική λαϊκή συμμετοχή στην Μεγάλη Διαδήλωση της 5/5;
Στους παραπάνω δύο.
Παρ’ ότι λοιπόν αυτές οι διακόσιες χιλιάδες διαδηλωτών ανήκαν ιδεολογικά σε όλο το πολιτικό φάσμα, από το ένα άκρο ως το άλλο, η Αριστερά χρεώθηκε αυτό το γιγάντιο επίτευγμα.
Βρείτε μου έναν Πατριώτη που να μην πικράθηκε με την ανυπαρξία του ΛΑΟΣ σ’ εκείνη την άκρως αξιόλογη, σημαντική και καίρια διαμαρτυρία του Λαού.
Έναν Πατριώτη που δεν πικραίνεται από την «περίεργη», πείσμονα, επίμονη και διαρκή ανυπαρξία του ΛΑΟΣ από το Δρόμο και τις Λαϊκές κινητοποιήσεις.
Έλλειψη από οποιαδήποτε κινητοποίηση, ενώ θα έπρεπε να πρωτοστατεί.
Έλλειψη από το πλευρό του εξοργισμένου Λαού στο Δρόμο είτε αυτός διαμαρτύρεται για την άδικη απώλεια του εισοδήματός του, είτε για την αντεθνική νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών.
Πως νοιώθει άραγε ο φτωχός εργαζόμενος όταν του λένε πως πρέπει να ζήσει ακόμη πιο εξαθλιωμένα και βλέπει το ΛΑΟΣ να στέκεται στο πλευρό της άθλιας κυβέρνησης που τσάκισε με τόση ασυδοσία την φτωχολογιά αντί να πλήξει αυτούς που ευθύνονται για το «μεγάλο φαγοπότι»;
Γι’ αυτό εξελέγησαν αυτοί οι δεκαπέντε πατριώτες βουλευτές;
Για να γίνουν ουρά του εθνοκτόνου ΠΑΣΟΚ  όταν θα έπρεπε να βρίσκονται σθεναρά απέναντί τους;
Όταν θα έπρεπε να πρωτοστατούν στον λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στην αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική πρακτική του στο δρόμο δίπλα και μπροστά από τον λαό;
Η φτωχολογιά κύριοι, είτε έτσι είτε αλλιώς στην ανέχεια θα ζήσει.
Είτε με χρεωκοπία της χώρας είτε άνευ.
Και στην φτωχολογιά μέρα τη μέρα εντάσσεται και η συντριπτική πλειοψηφία της «περιβόητης Μεσαίας Τάξης».
Η χώρα δεν κινδυνεύει από την χρεωκοπία περισσότερο απ’ ότι κινδυνεύει από την διαρκή οικονομική αφαίμαξη που μας επιβάλλουν τα διεθνή κι εγχώρια «τρωκτικά» - με την σύμφωνη γνώμη του ΛΑΟΣ.
Αυτοί που κινδυνεύουν από την χρεωκοπία είναι «κάποιες ανώτερες τάξεις νεοευγενών και νεοκοτζαμπάσηδων» και οι διάφοροι «επιτήδειοι» που με την παύση της ροής του ξένου τοκογλυφικού χρήματος θα κοπεί και η ροή της «παρασιτικής τους μιζαδόρικης οικονομίας».
Η χρεωκοπία κύριοι, ούτως ή άλλως θα κυριεύσει τη χώρα. Και σταματήστε πια όλοι οι Πολιτικοί και τα ΜΜΕ αυτό το παραμύθι του δήθεν «να βάλουμε όλοι πλάτη για να σώσουμε τη χώρα».
Όχι ρε. Ούτε «τα φάγαμε μαζί», ούτε «η χώρα κινδυνεύει».
Αρκετά πια με αυτό τον δράκο του παραμυθιού.
Ο βρεγμένος την βροχή δεν τη φοβάται. Έτσι κι ο φτωχός. Την φτώχεια την ξέρει. Πόσο πιο φτωχός να γίνει;
Αρκετά λοιπόν με τα ξένα δανεικά που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΕΟΥΝ για να πηγαίνουν στις «τρύπιες τσέπες των – εγχώριων και μη - Επιτηδείων». Διακόσια χρόνια τώρα απ’ το ’21 το μάθαμε πια το έργο.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, το ΠΑΣΟΚ αναπόφευκτα θα καταρρεύσει κάτω απ’ το βάρος των ολέθριων αντιλαϊκών και αντεθνικών επιλογών του.
Εσείς όμως κύριοι του ΛΑΟΣ θα μπορούσατε και θα οφείλατε να έχετε κρατήσει τις θέσεις σας δίπλα στο λαό. Με τι μούτρα και αξιοπιστία θα πάτε να ζητήσετε την λαϊκή ψήφο όταν το Φθινόπωρο – αναγκαστικά – θα έχουμε πάλι κοινοβουλευτικές εκλογές;
Τι θα τους πείτε;
Ψηφίστε μας για να ξαναστηρίξουμε το ΠΑΣΟΚ στα λαθρονομοσχέδια και στα αντιλαϊκά μέτρα;
Γι’ αυτό μπήκατε στη Βουλή κύριοι;
Που είναι η παρουσία σας στο Δρόμο; Στα συνδικάτα; Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Στις ΜΚΟ; Στον Πατριωτικό Ακτιβισμό;
Επιλέξατε να μην υπάρχετε κύριοι.
Υπερπαρουσίασή σας μόνον στα τηλεπάνελ.
Κι αυτό εσείς το θεωρείτε επαρκή Πολιτικοκοινωνική κομματική δράση.
Εκεί εξαντλείται η Κομματική Εθνική Πατριωτική σας δραστηριότητα ως Πατριωτικό Κόμμα;
Θα έπρεπε να έχετε σηκώσει την Αθήνα και το Σύνταγμα ανάποδα την βραδιά που ψηφιζόταν το λαθρονομοσχέδιο.
Θα έπρεπε να κυριαρχείτε στις λαϊκές κινητοποιήσεις για τα άδικα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα.
Κατανοείστε επιτέλους τι μήνυμα περνάτε προς τους Έλληνες Πατριώτες.
Ότι σας νοιάζει μόνον να πάρετε κάποιες Υπουργικές θέσεις σε κάποια Κυβέρνηση Συνεργασίας.
Τουτέστιν, να γίνετε μέρος του Πολιτικοκοινωνικού Εθνικού Προβλήματος που λέγεται «δικομματισμός».
Να συνεχιστεί δηλαδή το παρόν κάθεστώς της ρεμούλας, της μίζας και βεβαίως της ατιμωρησίας.
Αυτό το καθεστώς στηρίζετε με την στάση σας κύριοι του ΛΑΟΣ.
Ισχυρίζεστε ότι χωρίς να το απολαμβάνετε αναλάβατε τον ρόλο του «κομιστή των λύτρων».
Ποια λύτρα κύριοι;
Κι από πότε είναι σοβαρός ο ρόλος του «λυτροκομμιστή»;
Σοβαρός είναι πάντα και μόνον ο ρόλος αυτού που δουλεύει πάνω στο να επιλύσει το πρόβλημα. Και όχι να εξαγοράσει την παράτασή του μέσω λύτρων – που επιπροσθέτως δεν τα κατέχει και τα αποσπά δια της βίας από φτωχούς ανθρώπους που ούτε ευθύνονται ούτε και τα διαθέτουν άλλωστε.
Σοβαρός είναι πχ ο ρόλος αυτού που λέει «…Δεν διαπραγματευόμαστε με εγκληματίες και  τρομοκράτες…».
Κι αυτοί – εγχώριοι και μη - που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την δεινή θέση είναι αυτό ακριβώς:

Εγκληματίες και Τρομοκράτες. Οικονομικοί εκτελεστές σύμφωνα με την ίδια την «εσωτερική τους ορολογία».
Κάθε συμφωνία μαζί τους είναι συμμετοχή στο έγκλημα. Διότι έγκλημα κατά της χώρας και του Λαού είναι αυτή η κρίση που βιώνουμε αυτή τη στιγμή.
Όπως έγκλημα είναι και το ότι δέχεστε να πληρώσετε αυτό το «παράνομο κρατικό χρέος».

Γιατί δέχεστε λοιπόν να γίνετε συμμέτοχοι σ’ ένα Εθνοπροδοτικό έγκλημα;
Γιατί καταδεχτήκατε να σταθείτε δίπλα στους Πράσινους εθνοπροδότες και φανήκατε «λιγότεροι και μικρότεροι» ακόμη και της εξίσου εθνοπροδοτικής Νέας Δημοκρατίας – που παρ’ όλ’ αυτά, είχε τη φρόνηση να κρατήσει αποστάσεις από την «εντολή πυρ» που έδωσε η κυβέρνηση στο Διεθνές Εκτελεστικό Απόσπασμα ενάντια στον Λαό μας;
Όχι κύριοι Βουλευτές του ΛΑΟΣ. Οι Έλληνες πατριώτες και η Πατριωτική φτωχολογιά δεν σας έστειλαν στη Βουλή για να πάρετε μέρος στην εκτέλεσή τους. Σας έστειλαν για να τους υπερασπιστείτε.
Και η υπεράσπιση συμβαίνει κυρίως μέσα στην καθημερινότητα του Λαού.
Εκεί ακριβώς που εσείς επιλέξατε να είστε ανύπαρκτοι.
Αλλά ακόμη και εντός της Βουλής, δεν σας έστειλε εκεί για να πατήσετε κι εσείς τη σκανδάλη που θα στείλει στον τάφο κάμποσες χιλιάδες Έλληνες συμπατριώτες σας.
Διότι «φτώχεια» ίσον «θάνατος». Και μάλιστα οδυνηρός.
Κι εάν μέσα στην χλιδάτη ζωή σας δεν γνωρίζετε τι σημαίνει εξαθλίωση, κάντε μια βόλτα στις φτωχοσυνοικίες για να σας το θυμίσει η ζωή της φτωχολογιάς.
Εξαθλίωση σημαίνει πρώτα μιζέρια, να μην μπορείς να δώσεις γάλα στα παιδιά σου και μια μπουκιά ψωμί στους ανήμπορους γερόντους σου.
Και μετά σημαίνει θάνατος.
Θάνατος φρικτός όμως και όχι ανέμελος.
Θάνατος που έρχεται λίγο λίγο σαν καρκίνος μέσα σε πολύχρονους αφόρητους πόνους και ταλαιπωρίες.
Σ’ αυτό καταδικάσατε το λαό σας κύριοι του ΛΑΟΣ με την υποστήριξη που παρείχατε στην Κυβέρνηση.
Βγείτε επιτέλους από το λαμπερό τηλεοπτικό και κοινοβουλευτικό καβούκι σας και τολμήστε να σταθείτε στο πλευρό του λαού σας.
Μην υποκύπτετε στις σειρήνες της «Μεγαλοπολιτικής» και των high life style  πειρασμών των «πιασμένων νεοκοτζαμπάσηδων» της Εκάλης και του Κολωνακίου, της Φονικής κι αδίστακτης αυτής Ελίτ που έφερε τη χώρα μας στην κόλαση που βιώνουμε σήμερα.
 Θυμηθείτε από ποιους εκλεγήκατε και για ποιόν λόγο βρεθήκατε εκεί που είστε.
Και αναλογιστείτε εάν με την δεδομένη αντιλαϊκή  συμπεριφορά του ΛΑΟΣ υπάρχει ποτέ πιθανότητα αυτό να ξαναβρεθεί στο πολιτικό προσκήνιο.

Γεράκι του Αιγαίου