«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Αντώνης Βαρδής:Η παγκοσμιοποίηση προσπαθεί να ισοπεδώσει τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία μας. (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ του ΙΣΧΥΣ)

 
από το ΙΣΧΥΣ
 
Προσπαθεί να ξεχάσουμε τη σφαγή και τους αιματηρούς διωγμούς των Ελλήνων από τη μικρά Ασία (αν και η Ρεπούση προσπαθεί να το λειάνει το γεγονός , λέγοντας ότι έφυγαν με τη θέληση τους),τη σφαγή και γενοκτονία των Ποντιων και των Αρμενίων, το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο που οι Γερμανοί δολοφόνησαν τόσα εκατομμύρια αθώων ανθρώπων, την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο μας και τον οικονομικό πόλεμο (σύγχρονη γενοκτονία σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε) που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή. Έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα, προσπαθώντας να μας κάνουν, να ξεχάσουμε, παραπληροφορώντας όλο τον κόσμο ότι το σπίτι των Ολυμπιακών αγώνων είναι η Αγγλία και όχι η Ελλάδα. Μήπως, μπερδεύτηκε ο Ρόγκ επειδή τα μάρμαρα του Παρθενώνα μας δεν μας τα έχουν επιστρέψει ακόμα;
Όσο για το θέμα που δημιουργήθηκε με τη Βούλα Παπαχρήστου, θα ήθελα να τονίσω και να πω σε αυτούς που την «καταδίκασαν» χωρίς δίκη, ότι εμείς οι Έλληνες είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι έχουμε χιούμορ και ότι είμαστε ο πιο φιλόξενος λαός. Όσον αφορά το χιούμορ μας, θέλω να δώσω κάποια παραδείγματα: είναι γνωστό ότι λατρεύουμε τους Ποντίους διότι είναι δικοί μας άνθρωποι, πολύ έξυπνοι και βασανισμένοι. Παρ’ όλα αυτά λέμε ανέκδοτα για τους Ποντίους όπως οι Γάλλοι για τους Βέλγους κ.ο.κ Δεν μας έχουν βάλει «Χ» ποτέ, διότι ξέρουν ότι το κάνουμε καλοπροαίρετα. Για την υποκρισία και τη «δημοκρατικότητα» των πολιτικών , θέλω να τονίσω που είναι και τι έκαναν για να καλύψουν την Ελλάδα όταν διαβάζαμε και βλέπαμε τις υβριστικές χειρονομίες και σχόλια στα Ευρωπαϊκά έντυπα και ΜΜΕ; Δεν προσβλήθηκαν ποτέ; Δεν αγανάκτησαν ποτέ; Γιατί δεν καταδίκασαν δημοκρατικά όλα αυτά τα υβριστικά σχόλια και τις ταπεινώσεις του έθνους μας; Ένας φίλος μου Έλληνας που ζει στη Γερμανία, μου είπε ότι πήγε με παρέα Ελλήνων να φάνε σε ένα εστιατόριο και ο Γερμανός που θα τους σερβίριζε, τους ζήτησε προκαταβολικά τα χρήματα του γεύματος (δεν είναι ανέκδοτο).

Όσον αφορά τη φιλοξενία μας: Mέσα στα 10 εκατομμύρια Ελλήνων υπάρχουν 3 εκατομμύρια φιλοξενούμενοι μετανάστες (που αντιστοιχεί στο 30% του πληθυσμού μας και όχι στο 2% που θα έπρεπε). Τους αγκαλιάσαμε με αγάπη και τους δώσαμε εργασία, αν και δεν είμαστε πλούσιος λαός (είναι γνωστό πλέον σε όλο τον κόσμο). Τους φιλοξενήσαμε χωρίς να βαρυγκωμήσουμε, έχοντας 26% ανεργία και βλέποντας χιλιάδες νέους μας να φεύγουν μετανάστες. Επίσης, κάθε φορά που γίνεται ένας Τηλεμαραθώνιος αλληλεγγύης, όλοι μας προσφέρουμε ότι μπορούμε σε διάφορα κράτη (Αιτή, Ουγκάντα, Νιγηρία κτλ) που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμάς.

Κάποτε ρώτησα τον πατέρα μου «τι όφελος θα έχει ο Ελληνικός λαός μπαίνοντας στην Ευρώπη» και μου απάντησε ότι οι κυριότεροι λόγοι είναι : «Δεν θα υπάρχει ανεργία, δεν θα ξαναπεινάσουμε, θα έχουμε καλύτερη παιδεία, καλύτερη περίθαλψη και επιτέλους δεν θα παραβιάζουν οι Τούρκοι, τον Ελληνικό χώρο και δεν θα υπάρχει ο φόβος του πολέμου. Η Ευρώπη θα μας παρέχει μια ασφάλεια». Δεν πρόλαβε να δει τίποτα απ’ όλα αυτά αλλά ούτε και εγώ…

Αντώνης Βαρδής.
http://orgismenoi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_29.html

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΛΗΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΤΣΙ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ.

1) ΔΕΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ. ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΘΗΚΑΝ, ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ.
2) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.
3) ΒΑΡΥΓΚΩΜΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΒΑΡΥΓΚΩΜΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΦΕΥ, ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΣΧΟΛΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ.
4) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ ΕΚ/ΜΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 5, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΚΩΣ ΜΕΤΑΞΥ 18-35 ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 85%. ΑΝ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΔΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ. ΑΠΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ (Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ) ΘΑ ΑΠΟΜΕΝΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ" ΟΥΔΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙ, ΙΣΩΣ, ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..