«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΗΔΗ

ww3  
Ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη μεταξύ του στρατευμένου Ισλάμ και της Δύσης, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Πορτογαλία.
«Είμαστε στη μέση ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου,» δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ Efraim Halevy στην εβδομαδιαία εφημερίδα Expresso.

«Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Ένας άνθρωπος που περπατά στους δρόμους του Τελ Αβίβ, της Βαρκελώνης ή του Μπουένος Άιρες δεν έχει την αίσθηση ότι υπάρχει ένας πόλεμος σε εξέλιξη», είπε ο Halevy ο οποίος ήταν επικεφαλής της Μοσάντ μεταξύ των ετών 1998 και 2003.

«Κατά τη διάρκεια του Α'  και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όλος ο κόσμος αισθανόταν ότι συνέβαινε  πόλεμος. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει. Από καιρό σε καιρό συμβαίνει μια τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια όλα παραμένουν ίδια».

Η βία που προέρχεται από ισλαμιστές μαχητές έχει διαταράξει την ομαλότητα των διεθνών ταξιδίων και το εμπόριο όπως και στις προηγούμενες δύο παγκόσμιες συγκρούσεις, δήλωσε ο Halevy,
O Halevy μεγάλωσε στο Λονδίνο εν καιρώ πολέμου και προέβλεψε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 25 χρόνια προτού κερδηθεί η μάχη κατά της ισλαμικής φονταμενταλιστικής τρομοκρατίας και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ένα πυρηνικό πλήγμα από ισλαμιστές μαχητές είναι πολύ πιθανό.

«Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύ περίπλοκο»,

Δεν χρειάζεται να είναι η τελευταία πυρηνική τεχνολογία, μπορεί να είναι κάτι απλό όπως μια βρώμικη βόμβα, η οποία αντί να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους θα σκοτώσει μόνο δεκάδες χιλιάδες,» είπε χαρακτηριστικά.

O Halevy υπηρέτησε ως απεσταλμένος των πρώην Ισραηλινών Πρωθυπουργών Γιτζάκ Shamir, Γιτζάκ Ραμπίν και Σιμόν Πέρες και αποτελεί πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_1069.html#ixzz2A99Wr4yV