«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Λόγια Υπερηφάνειας από έναν Έλληνα Μαχητή των Ουρανών!

Αυτοί είναι οι αληθινοί Ελληνες!

Νιώθουν να τους εξευτελίζουν οι συζητήσεις για 100 ή 200 ευρώ! Mιλάμε για τους φρουρούς του Αιγαίου, τους χειριστές των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Και για ένα γράμμα-κατάθεση ψυχής ενός από τους Έλληνες πιλότους, που ανάρτησε το ''Νewsbomb''. Ένα γράμμα οργής και περιφρόνησης για όλους όσους συζητούν σήμερα αν θα κόψουν...
100 ή 200 ευρώ από τις αποδοχές των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας. Το υπογράφει το γράμμα το όνομα Γιώργος Θαλάσσης, ένας από τους αετούς του Αιγαίου,  ένας από τα παιδιά αυτά που προστατεύουν την εθνική μας κυριαρχία παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα κυνηγώντας τους Τούρκους εισβολείς.
Φυσικά το πραγματικό του όνομα είναι διαφορετικό από αυτό του Γιώργου Θαλάσση, που ήταν ο μικρός ήρωας των παιδικών μας χρόνων στο εικονογραφημένο περιοδικό που θυμόμαστε όλοι. Φυσικά και του απαγορεύεται σαν εν ενεργεία αξιωματικός να μιλήσει δημόσια.

Αλλά κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τη φωνή της ψυχής αυτού του Έλληνα πιλότου που προφανώς εκπροσωπεί και όλους τους άλλους συναδέλφους του.

Το γράμμα του είναι πραγματικά συγκλονιστικό:

«Όσο κι αν προσπαθήσουν να μικρύνουν αυτό που κάνουμε μέσα στο αεροπλάνο, όσο κι αν παλέψουν να μας παρουσιάσουν σαν μία επαγγελματική κατηγορία ενστόλων που πρέπει να μας κόψουν 100 ή 200 ευρώ το μήνα, δεν θα μπορέσουν να μας στερήσουν ποτέ τον δικό μας γαλάζιο ουρανό της Ελλάδος που είναι το σπίτι μας και δεν θα συρρικνώσουν την αγάπη που έχουμε για την πατρίδα. Τους χαρίζουμε και τα 100 και τα 200 ευρώ κι όλο μας το μισθό, αν χρειάζεται αυτό για τη σωτηρία της χώρας.

Όταν εγώ πιάνω στα ψαλίδια τον Τούρκο εισβολέα και λοκάρω το δικό του αεροπλάνο στους δικούς μου πυραύλους, τότε βλέπω σαν μυρμήγκια τους 300 στη Βουλή, που θα αποφασίσουν αν αυτό που κάνω αξίζει περισσότερα ή λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα.

Όταν φωνάζω στο κέντρο επιχειρήσεων καθώς κυνηγάω τον Τούρκο «Fox-1» (δηλαδή είμαι σε θέση εικονικής βολής με πύραυλο Sparrow) και μετά «Fox-2» (για βολή με ΑΙΜ-9) είναι σαν να αγκαλιάζω την πατρίδα για να την προστατεύσω, όπως το μωρό που απέκτησα πριν δυο μήνες.

Τους τα χαρίζω όλα, αν έτσι θα σωθεί η Ελλάδα. Δεν τους χαρίζω ποτέ την τιμή μου, την περηφάνια μου και αυτό το απέραντο γαλάζιο πάνω από το Αιγαίο που εκεί συναντάω το δικό μας ήρωα, τον Κώστα Ηλιάκη να μου χαμογελάει από τη μια γωνιά και να με καθοδηγεί».
www.elkeda.gr

http://epanastasi-gr.blogspot.com/2012/10/blog-post_9349.html#more