«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Έρχονται κατασχέσεις. Ήρθε η ώρα να χάσουμε και τις περιουσίες μας…
Μετά την απώλεια των εργασιών μας, μετά την απώλεια των εισοδημάτων μας, μετά τα ληγμένα σκουπίδια που πλέον θα αγοράζουμε, ήρθε τώρα η ώρα γι’ αυτό που σας προειδοποιούσαμε ήδη από το 2010. Ήρθε η ώρα να χάσουμε και τις περιουσίες μας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr έρχονται πλέον κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων ακόμη και ΙΧ αυτοκινήτων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο από 300 ευρώ και πάνω. Αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι…. η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, τα οποία έφτασαν τον Οκτώβριο στα 53,47 δισ. Ευρώ. Μόνο μέσα στο 2012 αυξήθηκαν κατά 10 δισ. Ευρώ!!!! 
Το γεγονός αυτό πανικόβαλε το σάπιο πολιτειακό σύστημα, το οποίο μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης πρώτα του ίδιου λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, φέρνει στο προσκήνιο το μέτρο της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των περιουσιών  και των εισοδημάτων των πολιτών, που οφείλουν στο Δημόσιο (δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα) και το οποίο μέτρο είχε ατονήσει τον τελευταίο καιρό εξ αιτίας της κρίσης ρευστότητας που πλήττει τους Έλληνες. Περιουσίες Ελλήνων τις οποίες θα αγοράσουν στους πλειστηριασμούς έναντι ευτελούς τιμήματος, αυτοί που έχουν χρήματα εδώ και στο εξωτερικό και περιμένουν να κατασπαράξουν τα οικονομικά πτώματα των πολιτών. 
Πέτρος Χασάπης

Πηγή
πηγή: http://attikanea.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3476.html#more

Σχόλιο Γιώργος Ανεστόπουλος:  Ήρθε η ώρα του "μεγάλου θράσους" λοιπόν. Έρχονται κατασχέσεις ακόμη και αυτοκινήτων, ακόμη και για χρέη του/της συζύγου (βλ. νέος νόμος "κοινής οφειλής - λόγω κοινής φορολογικής δήλωσης) ακόμη και για χρέη προς το Δημόσιο της τάξεως των 300
ευρώ! Πλησιάζει συνεπώς και η "ώρα του Τυχαίου Γεγονότος", του "τυχαίου Ξεσπάσματος" που θα "βάλει φωτιά στα πάντα". Μια κατάσχεση, ένας κατεστραμμένος πολίτης σε απόγνωση και μια καραμπίνα που θα πάρει φωτιά θα είναι προφανώς ο "σπινθήρας"....