«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

ΙΡΑΝ: «Οι ΗΠΑ μπορούν να μας σταματήσουν μόνο με πόλεμο»Οι ΗΠΑ έχουν εξαντλήσει όλα τα όπλα τους στο να πιέσουν την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα εκτός του πολέμου και εάν επιλέξει τη σύρραξη τότε το Ιράν θα κλείσει ένα ενεργειακό διάδρομο, δήλωσε την Πέμπτη ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βαγδάτη Hassan Danaie-Far.

Ο Ιρανός διπλωμάτης επέμεινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ότι η Τεχεράνη διατηρεί τι δικαίωμα να προχωρήσει σε αποκλεισμό των στενών του Ορμούζ από τα οποία περνά τουλάχιστον το 1/3 της παγκόσμιας διακίνησης αργού πετρελαίου.

«Τι άλλο μπορεί να κάνει ο κ. Obama;»
διατύπωσε το ρητορικό ερώτημα  ο Danaie-Far για να απαντήσει στη συνέχεια: «Το μόνο χαρτί που του απομένει είναι  στο τραπέζι είναι ο πόλεμος. Είναι προς όφελός τους; Είναι προς όφελος του κόσμου; Είναι προς όφελος της περιοχής;»


Ο Ιρανός διπλωμάτης διευκρίνισε πως εάν η Τεχεράνη αντιμετωπίσει πρόβλημα τότε έχει κάθε δικαίωμα να «αντιδράσει ώστε να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα».


Σε ερώτηση εάν εννοεί αποκλεισμό των στενών του Ορμούζ ο Danaie-Far απάντησε: «Εάν υπάρξει μια τέτοια κίνηση εναντίον μας από τους εχθρούς μας συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, τότε αυτό ως μέρος της αντίδρασής μας μπορεί να γίνει» για να προσθέσει: «Σε μια τέτοια περίπτωση όλοι θα χάσουν».


Τέλος σε ερώτηση αναφορικά με τι κίνηση θα ωθήσει το Ιράν σε τέτοια ενέργεια, μόνο στρατιωτική ή και άλλη ο Ιρανός πρεσβευτής είπε πως συμπεριλαμβάνονται όλες οι εχθρικές ενέργειες


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr