«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Επανήλθε το ΓΕΝΟΣ:ναι, ναι...εκτός από ΕΥΠ...καλά ακούσατε...

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν… εξαιρούν την ΕΥΠ

ηλαδή, θα μπορεί να "μπαίνει ελεύθερα" στις τάξεις της ο κάθε αλλοδαπός! που; στην καρδιά της Εθνικής Ασφάλειας!!!)

Πολύς λόγος γίνεται στα ηλεκτρονικά κυρίως ΜΜΕ για την επαναφορά της πρόβλεψης του ελληνικού «γένους» και της «ιθαγένειας» ως προϋπόθεση εισόδου σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσαν 84 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Αθανάσιο Μπούρα.

Η σχετική συνοδευτική έκθεση που αιτιολογεί την πρόταση, αναφέρει ότι «λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική μας άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του οξύτατου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο περί ιθαγένειας και τις συνέπειες του, σκόπιμο είναι να επανέλθει στο σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, η προϋπόθεση του γένους, ως προαπαιτούμενο εισαγωγής».

Το περίεργο είναι ότι με τη συμπεριφορά τους οι βουλευτές δείχνουν ότι αδίκως κατηγορούσαμε τον Κώστα Σημίτη για την περιφρόνηση που είχε δείξει – λόγω στερεοτυπικών πεποιθήσεων – στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), αφού εδώ εμφανίζονται να μην περνάει καν από το μυαλό τους ότι από αυτή τη ρύθμιση δεν μπορεί να απουσιάζει η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών!

Δηλώνουμε… ενεοί με αυτή την εξέλιξη, αφού ούτε εμείς διανοηθήκαμε ποτέ ότι η ασχετοσύνη για τον ρόλο και την κρισιμότητα τέτοιων υπηρεσιών στα σύγχρονα κράτη που παρατηρείται στην Ελλάδα, είναι τόσο εκτεταμένη, που τείνει να λάβει… θεσμικά χαρακτηριστικά! Ελπίζουμε να επανέλθουν ταχέως και να συμπεριλάβουν στην προτεινόμενη ρύθμιση και την ΕΥΠ. Για να μην τρελαθούμε δηλαδή εντελώς…

 http://www.defence-point.gr/