«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Cyborgs Κυβερνητική Βιομηχανική - Βιορομποτική!

Είναι αδύνατο για έναν άνθρωπο να επιβιώσει στο διάστημα, χωρίς τη σημαντική τεχνολογική βοήθεια. Αν οι άνθρωποι θέλουν να αποικίσουν πλανήτες, θα απαιτηθεί μια επόμενη κατάσταση ανθρώπινης εξέλιξης. Μήπως αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουμε cyborgs μηχανές για την εξερεύνηση του διαστήματος η είναι απλά ένα όνειρο της ανθρωπότητας;

Σύμφωνα με τον ερευνητή του SETI Seth Shostak δεν θα πρέπει να αναμένουμε από αλλοδαπούς κόσμους που εξερευνούν το διάστημα να είναι κάτι σαν εμάς - στην πραγματικότητα, δεν θα μπορούσαν να είναι βιολογικά σε όλα, αλλά να είναι εξωγήινες βιολογικός μηχανές.

Η ανάπτυξη της αληθινής Τεχνητής νοημοσύνης (AI) είναι, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, μόλις μερικές δεκαετίες μακριά.


Η συνεχιζόμενη εκθετική αύξηση της ισχύος των υπολογιστών σημαίνει ότι ακόμη και η προσωπική υπολογιστές θα έχουν την επεξεργαστική ισχύ του ανθρώπινου εγκεφάλου το έτος 2040. Αν και όταν πραγματοποιήσουμε τη δημιουργία μιας πραγματικής AI, τότε θα μας ξεπεράσει γρήγορα.
Η AI θα έχει τη δυνατότητα για αυτό-άμεσες δική τους εξέλιξη. Αν οικοδομήσουμε μια μηχανή με ικανότητα σκέψης ενός ανθρώπου, τότε μέσα σε 5 χρόνια, ο διάδοχός του θα είναι πιο έξυπνος από ό, τι σε συνδυασμό όλη την ανθρωπότητα", αναφέρει ο Shostak. Από τη στιγμή που κάθε κοινωνία εφευρίσκει την τεχνολογία που θα μπορούσε να τους φέρει σε επαφή με τον κόσμο, απέχει το πολύ μόνο μερικές εκατοντάδες χρόνια μακριά από την αλλαγή της θεωρίας για την τεχνητή νοημοσύνη άλλα και την τεχνολογία που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο .
Επειδή τα τεχνητά μέσα είναι σχεδόν αναπόφευκτα κάποτε ίσως ξεπεράσουμε η αντικαταστήσουμε τα τρωτά σαρκώδη, σόματα μας με τεχνικά.
Πιθανών οι ότι τυχόν εξωγήινοι που θα ανιχνεύσουμε να είναι πρώτα μηχανές.
Η ET μηχανές θα είναι απείρως πιο έξυπνες και ανθεκτικές από τη βιολογική νοημοσύνη που τους επινόησε. Η Ευφυής μηχανές κατά μία έννοια θα είναι αθάνατες, ή τουλάχιστον επ 'αόριστον αυτό επισκευάσειμες. Μήπως υπάρχει και πιθανότητα ότι τελικά η πρώτη ΕΤ που θα συναντήσουμε να είναι μηχανές ή εξελιγμένα εξωγήινα cyborgs που θα εξερευνούν το διάστημα για λογαριασμό εξαιρετικά προηγμένους εξωγήινους;
Μηχανές έχουν διαφορετικές ανάγκες," εξηγεί ο Seth Shostak. "Δεν έχουν προφανή όρια για τη διάρκεια της ύπαρξής τους, και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν εύκολα στο σύμπαν. Ειδικότερα, δεδομένου ότι μπορούν να εξελιχθούν σε χρονικές κλίμακες πολύ, πολύ μικρότερη από τη βιολογική εξέλιξη, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ότι τα πρώτα μηχανήματα στη σκηνή κυριαρχίας του γαλαξία. " Είναι το σενάριο ο νικητής τα παίρνει όλα
Αν δεν είναι μηχανές, τότε ίσως είναι cyborgs.
Πρόσφατα ο θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Stephen Hawking δήλωσε ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει δύο επιλογές. Είτε θα αποικίσουμε το διάστημα μέσα στα επόμενα διακόσια με την κατασκευή οικιστικών μονάδων σε άλλους πλανήτες ή θα αντιμετωπίσουμε την προοπτική της μακροχρόνιας εξαφάνισης.
Ο καθηγητής Hawking πιστεύει ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την ανθρώπινη ύπαρξη είναι η τεχνολογική ικανότητα που βλάπτει το περιβάλλον, τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού και τον κορεσμό στους πόρους της Γης. "Πιστεύω ότι το μακροπρόθεσμο μέλλον της ανθρώπινης φυλής πρέπει να είναι στο διάστημα ( χώρο). Θα είναι αρκετά δύσκολο να αποφύγουμε μια καταστροφή στον πλανήτη Γη μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια, πόσο μάλλον τα επόμενα χίλια ή εκατομμύριο. Η ανθρώπινη φυλή δεν θα πρέπει να έχει όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι, ή σε ένα πλανήτη ", δήλωσε ο Stephen Hawking.
Ο Ιστορικός Roger Launius, ανώτερος επιμελητής στο Smithsonian National Air and Space Museum προβλέπει επίσης για τους ανθρώπους να αφήνουν τη Γη. Όμως, αφήνοντας τον πλανήτη μας και αρχίζοντας τον αποικισμό στο διάστημα είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Για να γίνει αυτό πράξη μέχρι στιγμής η ανθρώπινη βιολογία πρέπει να προσαρμοστεί σε ακραία περιβάλλοντα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τροποποιηθεί.
Αν είναι για εξερεύνηση, το κάνουμε πολύ αποτελεσματικά με ρομπότ. Εάν είναι για ανθρώπους να πηγαίνουν η να μείνουν κάπου, τότε νομίζω ότι ο μόνος τρόπος για αυτό είναι να κατεβείτε σε αυτόν τον πλανήτη και να γίνουμε ένα πολύ-πλανητικό είδος," ανάφερε ο Roger Launius.
Η ιδέα της χρησιμοποίησης cyborgs για τα διαστημικά ταξίδια ξεκίνησε το 1960, όταν ο Manfred Clynes, επικεφαλής ερευνητής στο Rockland, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Δυναμικής Προσομοίωσης και ο Nathan Kline, διευθυντής έρευνας στο Rockland από το 1952 μαζί με ενα βοηθό καθηγητή της ψυχιατρικής κλινικής στο ο Columbia University έγραψαν ένα άρθρο με τίτλο "Cyborgs και Διάστημα".
"Η αλλαγή στις σωματικές λειτουργίες του ανθρώπου για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του εξωγήινου περιβάλλον θα ήταν πιο λογικό από την παροχή ενός επίγειου περιβάλλοντος γι 'αυτόν στο διάστημα ... Η προσαρμογή του οργανισμού του ανθρώπου είναι μια δυνατότητα, ανέφεραν οι συντάκτες της μελέτης .
Ακόμα κι αν μπορεί να είναι τεχνολογικά εφικτό, η χρήση των cyborgs (τροποποιημένων ανθρώπων) είναι ένα θρησκευτικό και ηθικό δίλημμα. Ο Grant Gillett, ένας καθηγητής της ιατρικής ηθικής στο Κέντρο Βιοηθικής του Otago Σχολής του Πανεπιστημίου Otago Ιατρικής στη Νέα Ζηλανδία επισημαίνει ότι ένας από τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε όταν ασχοληθούμε με ανθρώπους cyborgs είναι ότι αυτά τα όντα παύουν να είναι ανθρώπινα.
Σήμερα η διαστημικές υπηρεσίες δεν παρέχουν χρόνο και πόρους για την έρευνα των cyborg, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο εγγύς μέλλον. Εάν ο στόχος μας είναι δραστηριοποιηθούμε στο διάστημα με ανθρώπους, είναι κατά πάσα πιθανότητα θα αναγκαστούμε να επανεξετάσουμε το θέμα.
Βιολογικά ΑΤΙΑ τα αντικείμενα που παρατηρούνται κοντά στο διεθνή διαστημικό σταθμό;
Ένας επιστήμονας του διαστήματος ο Δρ Joseph Rhawn λέει ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν εξωγήινες μορφές ζωής στο διάστημα. Απορρίπτει επίσης τη εξήγηση της NASA για σκουπίδια κοντά στον διαστημικό σταθμό και λέει ότι "δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι αυτά τα αντικείμενα είναι διαστημικά σκουπίδια, ή αντικείμενα της κάμερας.
Η έρευνα έχει αποδείξει ότι ακραίοι οργανισμοί μπορούν να ζουν σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Τέτοια extremophiles μπορούν να επιβιώσουν σχεδόν παντού, ακόμη και στο εξωτερικό χώρο, λέει ο Δρ Joseph Rhawn. Σύμφωνα με τον Δρ Rhawn Joseph, πολλά από αυτά τα αντικείμενα που έχουν παρατηρηθεί κοντά στο διαστημικό σταθμό είναι τεράστια σε μέγεθος και έχουν ένα παλλόμενο πυρήνα. Τα αντικείμενα που τα έχουν παρατηρήσει, αστροναύτες αναφέρουν να αλλάξουν ξαφνικά κατεύθυνση και την ταχύτητα της κίνησης δεν είναι στερεά και κάνουν ασυνήθιστες κινήσεις.
Σάιμποργκ Gyborg (Κυβερνητικός Οργανισμός) ορίζεται μια υβριδική κατάσταση με ένα συνδυασμό βιολογικών και τεχνολογικών συστατικών.
Το πρόγραμμα αναφερόταν στη χρησιμοποίηση χημικών τροποποιητών εγκεφάλου και εκτεταμένων χειρουργικών, επεμβάσεως με σκοπό οι μελλοντικοί αστροναύτες να μεταμορφώνονται κατά το ήμισυ σε ρομπότ.
Στόχος ενός ερευνητικού προγράμματος του 1970 που είχε πραγματοποιηθεί και με συμβόλαιο της NASA.
Αυτή η χειρουργική επέμβαση θά δημιουργούσε ένα πλάσμα πού θα εκτελεί την αποστολή του στο διάστημα ανταλλάσσοντας όλα του τα φυσιολογικά συστήματα με ηλεκτρονικά, ένα πλάσμα με το στόμα κλειστό τα πνευμόνια άχρηστα, και τα απόβλητα τού σώματός του θά ανακυκλώνονταν μέσα απ αυτό τό ίδιο. Τα συναισθήματα θα είχαν ξεριζωθεί και θα άλλαζε τόσο απίστευτα που ποτέ πια δεν θα μπορούσε νά ξαναγυρίσει στο ανθρώπινο γένος .
Τέτοιοι αστροναύτες κλειστού κυκλώματος θα αποτελούσαν το ζευγάρωμα τού ανθρώπου με τη μηχανή. Την καρδιά καθώς και τα περισσότερα από τα άλλα κύρια όργανά τους θα τα αντικαταστούσαν τεχνητά όργανα . Δεν θα χρειάζονταν τροφή ή νερό, γιατί θα είχαν ενσωματωμένους προμηθευτές ενέργειας. Τα στούντιο μετέφεραν αρκετά σενάρια σε φιλμ, αρχικά "ο άνθρωπος του ενός εκατομμύριου δολαρίων" και το "Ρόμποκοπ"