«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο George Soros χρηματοδότησε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ;

f
Γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ χρηματοδοτήθηκε από think tank του George Soros.
Η δεξαμενή σκέψης Institute for New Economic Thinking (INET) του μεγαλοεπενδυτή George Soros βρίσκεται πίσω από το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Wirtschaftswoche της 14ης Φεβρουαρίου, απόσπασμα του οποίου αναδημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Τα Νέα.
Το περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του μεγαλοεπενδυτή με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ γίνεται λόγος για χρηματοδότηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Soros χρησιμοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως όχημα κατά της Γερμανίας. Το επίμαχο απόσπασμα αναφέρει τα εξής: «Ένας άλλος θεωρητικός του ΙΝΕΤ, ο Thomas Ferguson από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, συμμετείχε σε πάνελ στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε προσκληθεί σε συζήτηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε εκεί, σε μία κατάμεστη αίθουσα, την άποψή του για τους τσιγκούνηδες Γερμανούς, εξόρκισε τον φόβο για έναν νέο Αδόλφο Χίτλερ και τον νέο φασισμό στην Ευρώπη. Μαζί του είχε τους οικονομικούς του συμβούλους Γιάννη Μηλιό και Ρένα Δούρου, βουλευτή του αριστερού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Την εμφάνισή τους συγχρηματοδότησε το think tank του Σόρος, το ΙΝΕΤ. Γιατί άραγε ο Σόρος γίνεται σπόνσορας ενός αντικαπιταλιστή δημαγωγού όπως ο Τσίπρας που επιτίθεται στη Γερμανία; Μήπως συμμερίζεται τις θέσεις του; Συνάδελφοί του από τη Wall Street μιλούν γι’ αυτό μόνο συγκαλυμμένα. Φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος ο φόβος για την επιρροή του Σόρος. Ωστόσο σε συνομιλία με κάποιον μάνατζερ συχνά ακούγεται η φράση “ο Σόρος θέλει να εκδικηθεί τη Γερμανία“».
Το επίμαχο απόσπασμα του περιοδικού
Το επίμαχο απόσπασμα του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Wirtschaftswoche.