«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

"Μια ευρωπαϊκή πλατεία Ταχρίρ δεν είναι μακριά"!


Με την εξέγερση στα αραβικά κράτη που οδήγησε στην επανάσταση των Αιγύπτιων που επί μήνες διαδήλωναν στην Πλατεία Ταχρίρ παρομοιάζει η ιταλίδα δημοσιογράφος Αντριάνα Τσερετέλι την κατάσταση που διαμορφώνεται σταδιακά στην Ευρώπη.

Με άρθρο της στην εφημερίδα «Ιλ Σόλε -24 Ορε» η δημοσιογράφος γράφει:

«Ποιος ονειρεύεται να καταστρέψει την ευρωπαϊκή ένωση, ποιος έχει βάλει στόχο να καταστρέψει τουλάχιστον ένα μέρος των κρατών-μελών του; Το ερώτημα μπορεί να φανεί προβοκατόρικο. Αλλά το ερώτημα αυτό γεννιέται από την κοινή λογική και τα τελευταία γεγονότα.
Αντί να βοηθήσει, η Ευρώπη χαντακώνει και χαντακώνεται σε ένα καταστροφικό κρεσέντο μπερδεμένων ή λανθασμένων αποφάσεων, αντιφατικών ανακοινώσεων που στη συνέχεια αποσύρονται, ασαφών διαψεύσεων και πλήρους αδιαφάνειας. Στην Κύπρο πρώτα αποφασίζει να φορολογήσει όλες τις καταθέσεις χωρίς εξαιρέσεις για να υποχωρήσει στη συνέχεια δημεύοντας το 40% των καταθέσεων των μεγάλων αποταμιευτών, οι οποίοι καλούνται να συγχρηματοδοτήσουν την αναδιάρθρωση των τραπεζών...
Η πυρκαγιά στις καταθέσεις θέτει τις βάσεις μια δυσπιστίας και διαφυγής κεφαλαίων από την Ευρώπη. Μια ευρωπαϊκή πλατεία Ταχρίρ δεν είναι μακριά».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.triklopodia.gr/