«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Η ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Τιμοκατάλογος!)


Ποια είναι και πόσο κοστίζουν τα όπλα στη μαύρη αγορά της Ελλάδας [λίστα]


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας δήλωσε πως η Ελλάδα έχει  γεμίσει με καλάσνικοφ, τα οποία έχουν μπει παράνομα στη χώρα και βρίσκονται στα  χέρια συμμοριών. Πλέον οι «ενδιαφερόμενοι» μπορούν να βρουν στη μαύρη αγορά της  Ελλάδα πολυβόλα, περίστροφα, πιστόλια και χειροβομβίδες.
Φυσικά κάθε όπλο, ανάλογα το είδος, τις δυνατότητες και φυσικά τις ποσότητες  που κυκλοφορούν στην αγορά έχει και την ανάλογη τιμή. Οπως αναφέρουν "Τα Νέα"  οι τιμές στα παράνομα όπλα κυμαίνονται από 1.500 έως 4.000 ευρώ.
Καλάσνικοφ (AK Avtomat Kalashnikova) 800 – 1.500 ευρώ Το AK-47 ή Καλάσνικοφ είναι πυροβόλο αυτόματο όπλο που δέχεται φυσίγγια 7.62x39mm. Η ταχυβολία του είναι 600 φ.α.λ. και το βεληνεκές του 300 m αυτόματο, 400 m ημιαυτόματο. Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση από τον Μιχαήλ  Καλάσνικοφ. Η ονομασία ΑΚ-47 Καλάσνικοφ σημαίνει αυτόματο τουφέκι και είναι  μοντέλο του 1947.
Καλάσνικοφ (πτυσσόμενα) 2.000 ευρώ
Γκλοκ (Glock pistol) 4.000 ευρώ Πρόκειται για ένα πιστόλι αυστριακής κατασκευής και προέλευσης, υψηλής  ακρίβειας, κατασκευασμένο από κράματα μετάλλων ανθεκτικότατα στις οξειδώσεις. Εχει τρεις ασφάλειες και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βάλλει από μόνο του. Είναι κατάλληλο για αστυνομική στρατιωτική και σκοπευτική χρήση.
Ζάσταβα (Zastava) 1.500 – 2.000 ευρώ Το Zastava είναι πιστόλι απλής ενέργειας ημιαυτόματο όπλο με ένα ασφαλές  κλείδωμα και μηχανισμό σκανδάλης. Θεωρείται ιδανικό όπλο για την άμυνα, με  μικρές διαστάσεις και απλό στη χρήση και τη συντήρηση. Παίρνει 8 φυσίγγια.
Τοκάρεφ (TT pistol) 2.000 ευρώ Το ΤΤ είναι αυτογεμιζόμενο όπλο που διακρίνεται για την υψηλή διατρητική  ικανότητα του. Η σφαίρα μπορεί να διατρυπήσει διαμπερώς τη στρατιωτική κάσκα, να  διαπεράσει από στρώμα νερού πάχους 120 και πάνω εκατοστών, να διεισδύσει μέσα  στην άμμο σε βάθος 35 εκατοστών. Κατασκευαζόταν στην Κίνα, την Ουγγαρία, τη  Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, τη Γιουγκοσλαβία, τη Βουλγαρία, το Βιετνάμ, την Αίγυπτο και την Πολωνία. Για 30 και πάνω χρόνια περιλαμβανόταν στους  εξοπλισμούς του Στρατού του Ιράκ. Το 1991 το ΤΤ χρησιμοποιήθηκε και πάλι κατά τη  διάρκεια του πολέμου στον Περσικό Κόλπο.
Μακάροφ (PM/Pistolet Makarova) 1.500 – 2.000 ευρώ Το πιστόλι Μακάροφ είχε κατασκευαστεί μετά από απαίτηση του Σοβιετικού  Στρατού για ένα  πιστόλι για την αυτοάμυνα του σώματος αξιωματικών, πιο συμπαγές  και ασφαλές στο χειρισμό, σε σύγκριση με το πιστόλι Τόκαρεφ ΤΤ.
Χειροβομβίδες 100 – 150 ευρώ
 
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr


http://paschaellas.blogspot.gr/