«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Λουξεμβούργο: «Δεν είμαστε Κύπρος»...ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ


Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύγκριση γίνεται με την Κύπρο ως προς το μέγεθος του χρηματοπιστωτικού τους τομέα, με το επιχείρημα ότι στην περίπτωση του Μεγάλου Δουκάτου «αυτός συμβάλλει στην γενική ανταγωνιστικότητα όλων των κρατών μελών» της ευρωζώνης.

Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου αναφέρεται ότι το Λουξεμβούργο ανησυχεί για τις συγκρίσεις μεταξύ διεθνών χρηματοπιστωτικών τομέων στην ευρωζώνη και για τις σκέψεις σχετικά με το μέγεθος ενός χρηματοπιστωτικού τομέα σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας και σχετικά με τους υποτιθέμενους κινδύνους που αυτό θα σήμαινε για την δημοσιονομική και οικονομική βιωσιμότητα.

Σε ό,τι αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα του Λουξεμβούργου, «πρέπει να υπογραμμισθεί ο θεμελιώδης διεθνής του χαρακτήρας στο πλαίσιο της ευρωζώνης, ο οποίος τον καθιστά σημαντικό σημείο εισόδου για τις επενδύσεις στην ευρωζώνη» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ο τομέας αυτός συμβάλλει έτσι στην γενική ανταγωνιστικότητα του συνόλου των χωρών μελών. Η διαφοροποιημένη πελατεία του, τα υψηλής ποιότητας προϊόντα του, η αποτελεσματική επιτήρησή του και η αυστηρή εφαρμογή των διεθνών προδιαγραφών συνιστούν την ιδιαιτερότητά του» καταλήγει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr