«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Η κοινή γνώμη υπέρ απολύσεων στο Δημόσιο και άρση της μονιμότητας

 
«Έκπληκτος» ο Κυρ.Μητσοτάκης από την στάση της κοινής γνώμης υπέρ των απολύσεων δημ.υπαλλήλωνΑκόμα και στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσαν έκπληξη τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δείχνει ότι το 60% των πολιτών είναι υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα.


Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός σημειώνει “Δημοσκόπηση έκπληξη της Κάπα Research για τις απολύσεις στο Δημόσιο”.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε μιλήσει για σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών που υποστηρίζουν την αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα. Πέραν λοιπόν της “έκπληξης” ο υπουργός πρέπει να αισθάνεται και δικαιωμένος απο τα στοιχεία της δημοσκόπησης.
Σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research, υπέρ των απολύσεων στον δημόσιο τομέα τάσσεται το 60,6% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Κάπα Research, ενώ το 64,5% τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων όταν ξεκινήσει η συνταγματική αναθεώρηση.
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι υπέρ των απολύσεων τάσσονται οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, με εξαίρεση το ΚΚΕ, που τις αποδοκιμάζει σε ποσοστό 73% και τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι οπαδοί διχάζονται (υπέρ 47,4% έναντι 50% κατά). Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η εικόνα στο ερώτημα για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, όπου υπέρ τάσσονται όλα τα κόμματα και οι μισοί οπαδοί του ΚΚΕ!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr