«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Αρνούνται να πληρώσουν οι εφοπλιστές τον φόρο αλληλεγγύης 1%


Οι εφοπλιστές μας έχουν «πάρει τις ρούγες» προσπαθώντας – και καταφέρνοντας – να αποφύγουν να πληρώσουν τον φόρο αλληλεγγύης 1%.

Μετά από πλήρη φορολογική ασυλία και ενώ ακόμη γκρινιάζουν για τα ψίχουλα που τους ζητάνε, για τα μάτια του κόσμου.
Φανταστείτε ότι αν τα επιμερίσουμε ανα πλοίο, θα «φορολογηθούν» με 80 ευρω/ ημέρα ενώ για παράδειγμα τα ναύλα των LNG κυμαίνονται από 90.000- 150.000 δολ/ ημέρα.
Τώρα, οι άρχοντες εφοπλιστάδες απαιτούν από το υπουργείο Οικονομικών να μην πληρώσουν τον φόρο αλληλεγγύης.


Το 2011, σε παρόμοια περίπτωση, είχαν στείλει επιστολή στον τότε υπουργό Οικονομικών, Βενιζέλο, απαιτώντας εξαίρεση απο την φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία.


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ τον φόρο αλληλεγγύης 1%!
Που καταβάλουν όλοι οι Έλληνες

Το Παρόν, 23/03/2014

Απίστευτο, αλλά δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινό...
Οι εφοπλιστές μας αρνούνται να πληρώσουν τον φόρο αλληλεγγύης, που είναι για αυτούς ψίχουλα, τη στιγμή που τον πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, από τον μεγαλοεπιχειρηματία, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο μέχρι τον άνεργο και τον απολυμένο.


Είτε μένει στην Εκάλη και στο Κολωνάκι είτε στο Πέραμα και στη Δραπετσώνα... Ψίχουλα κυριολεκτικά είναι για τους εφοπλιστές, από 1% μέχρι 4%! Να δώσουν κάτι κι αυτοί μήπως γλιτώσει το καράβι, που τους έχει δώσει πλήρεις φορολογικές απαλλαγές και ένα σωρό προνόμια. Δεν φορολογούνται, απαλλάσσονται από τα πάντα. Και όλα αυτά τα χρόνια της θύελλας, η οποία δεν έχει αφήσει νοικοκυριό που να μην το έχει ρημάξει, οι εφοπλιστές αρνούνται να βοηθήσουν, να δώσουν κάποια λιγοστά χρήματα, που για αυτούς είναι πενταροδεκάρες, μια βόλτα με τη θαλαμηγό τους στη Μύκονο ή άντε μέχρι την Κέρκυρα.

Και πού δεν έχουν θέσει το... πρόβλημά τους. Πού δεν έχουν πάει… Δεν κάνουν άλλη δουλειά από να είναι σχεδόν κάθε μέρα στο υπουργείο Οικονομικών για συσκέψεις.

Ζήτησαν να τεθεί ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με το ότι, από τη στιγμή που απαλλάσσονται από τη φορολογία, δεν υποχρεούνται να πληρώνουν τον φόρο αλληλεγγύης. Πράγματι τέθηκε το ερώτημα, αλλά η απάντηση, δυστυχώς, για τους... δύστυχους ήταν αρνητική, ότι πρέπει να πληρώνουν. Δεν το έβαλαν κάτω, όμως. Έγιναν κρούσεις στην πολιτική ηγεσία για να τους απαλλάξει... σιωπηλά. Μέχρι στιγμής δεν τους έχει γίνει το χατίρι...

Τώρα ζητούν να βγάλει το υπουργείο Οικονομικών μια εγκύκλιο η οποία να λέει ότι οι εφοπλιστές δεν υποχρεούνται στην καταβολή του φόρου αλληλεγγύης, αλλά δεν προσφέρεται κανένας υπηρεσιακός παράγοντας για μια τάξη που δεν πεινάει, αντίθετα έχει πλούσια τα ελέη...

Αυτή είναι μέχρι σήμερα η κατάσταση... Και, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχουν ευήκοα ώτα στη ζητιανιά της Ένωσης Εφοπλιστών, η οποία όμως δεν φαίνεται ότι θα σταματήσει να κτυπάει πόρτες...

 
http://lefteria-news.blogspot.gr

http://www.bloko.gr/