«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Τσίπρας περί Κριμαίας και επαναχάραξης συνόρων. "Ο Σουλτς έχει απολέσει τη μνήμη του;»

Τσίπρας κατά Σουλτς για την Κριμαία, «έχει απολέσει τη μνήμη του;»
Αλέξης Τσίπρας και Μάρτιν Σουλτς σε παλαιότερη συνάντηση στις Βρυξέλλες   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα

Ενάντια στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψηφίου των Σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές Μάρτιν Σουλτς στρέφεται ο Αλέξης Τσίπρας εξαιτίας δήλωσής του με φόντο τις εξελίξεις στην Κριμαία περί επαναχάραξης συνόρων στην Ευρώπη μέσω στρατιωτικής δύναμης.

«Διάβασα με έκπληξη και απορία τη δήλωση του κ. Σουλτς, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κριμαία, για επαναχάραξη συνόρων στην Ευρώπη» τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Και προσθέτει: «Αναρωτιέμαι: Έχει απολέσει τη μνήμη του ο κ. Σουλτς ή η συμμαχία του με την κυρία Μέρκελ τον εξωθεί σε ανακρίβειες; Μήπως ξέχασε τη Γιουγκοσλαβία; Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι, για πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύνορα στην Ευρώπη παραβιάστηκαν με την εισβολή των στρατευμάτων του Αττίλα στην Κύπρο;»
Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι αυτό που πράγματι συμβαίνει για πρώτη φορά σήμερα με αφορμή την Ουκρανία είναι η στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση μιας κυβέρνησης με ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία που παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας της.
Στην Ουκρανία, προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε το δικό της προηγούμενο, με την επιβολή κυρώσεων στην Αυστρία το 2000, όταν στην κυβέρνηση συμμετείχε το ακροδεξιό κόμμα του Γιεργκ Χάιντερ.

Και προχωρά σε ψυχροπολεμικές ακροβασίες με τη Ρωσία, σημειώνει.

Τέτοιες δηλώσεις παραπέμπουν στο σκοτάδι του Ψυχρού Πολέμου, υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας και συμπληρώνει ότι αποδεικνύουν ότι ο κ. Σουλτς έχει εγκαταλείψει τη μεταπολεμική σοσιαλδημοκρατική παράδοση -και ιδιαίτερα την εμπνευσμένη Ostpolitik.

Μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στην κυρία Μέρκελ παρά στον Βίλυ Μπραντ, καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr