«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Όλο και πιο "συχνός στόχος" οι Εφορίες.Μετά την χειροβομβίδα στη ΔΟΥ Γλυφάδας,τώρα δυναμίτης στη ΔΟΥ Κορυδαλλού

Υποψίες για «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από τη βόμβα στη ΔΟΥ Κορυδαλλού

Σημαντικές πληροφορίες αναμένεται να δώσει η βόμβα που δεν εξερράγη στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, καθώς, στην Αντιτρομοκρατική στρέφουν ήδη το βλέμμα τους στους «Πυρήνες της Φωτιάς».
 
Ο εμπρηστικός μηχανισμός περισυλλέγη ατόφιος και μεταφέρθηκε για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, ενώ, ο τρόπος με τον οποίο είχε συναρμολογηθεί η βόμβα κινεί υποψίες για μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».
 
Τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, όπως αναφέρει το ethnos, είναι ωρολογιακός, με μπαταρίες και καλώδια και περίπου επτά κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, ο οποίος, σε περίπτωση έκρηξης θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες ζημιές και να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
 
Το γεγονός ότι δεν εξερράγη πιθανότατα οφείλεται σε λάθος συνδεσμολογίας ή αστοχίας υλικού.
 
Όσον αφορά στην τρομοκρατική οργάνωση που μπορεί να βρίσκεται πίσω από την απόπειρα αυτή και εδώ οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κάνουν διάφορες εκτιμήσεις, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκλίνουν ότι ίσως να προέρχονται από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς, όμως, όπως λένε, να απορρίπτουν το ενδεχόμενο να ανήκουν σε οποιαδήποτε άλλη οργάνωση.
 
Η υποψία ότι πιθανόν οι δράστες να ανήκουν στους «Πυρήνες», όπως λένε, εξάγεται, από τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία θυμίζει μηχανισμούς της συγκεκριμένης οργάνωσης.