«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Κι όμως,ΘΑΥΜΑ!Οι Άγγλοι αποφάσισαν τελικά να στείλουν στο δικαστήριο και δύο Ισλαμιστές για ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΗ!(το αν θα καταδικαστούν είναι άλλο θέμα)

Πρώτες διώξεις για βάρβαρη κλειτοριδεκτομή στην Βρετανία

Η πρακτική είναι παράνομη στη χώρα από το 1985
Πρώτες διώξεις για βάρβαρη κλειτοριδεκτομή στην Βρετανία
Γιατρός του νοσοκομείου Ουίτινγκτον θεωρείται ύποπτος ότι προχώρησε το Νοέμβριο του 2012 σε κλειτοριδεκτομή μιας ασθενούς που είχε μόλις γεννήσει.Λονδίνο 

Για πρώτη φορά οι βρετανικές Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων σε βάρος δύο ανδρών, από τους οποίους ο ένας είναι γιατρός.

Η πρακτική είναι παράνομη στη Βρετανία από το 1985, μέχρι σήμερα όμως δεν είχαν ασκηθεί διώξεις.

Γιατρός του νοσοκομείου Ουίτινγκτον θεωρείται ύποπτος ότι προχώρησε το Νοέμβριο του 2012 σε κλειτοριδεκτομή μιας ασθενούς που είχε μόλις γεννήσει.
«Εκτιμώ πως υπάρχουν αρκετές ενδείξεις και πως είναι προς το συμφέρον του κοινού να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του δρ Ντανούν Νταρμασένα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Άλισον Σόντερς.
Η δεύτερη δίωξη αφορά έναν δεύτερο άνδρα ο οποίος δεν εργάζεται σε ιατρικό περιβάλλον και η σχέση του με την ασθενή δεν διευκρινίσθηκε.

Και οι δύο θα εμφανισθούν ενώπιον δικαστηρίου στις 15 Απριλίου στο Λονδίνο.

Η μέγιστη ποινή που προβλέπεται είναι κάθειρξη 14 ετών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), πάνω από 125 εκατομμύρια νεαρά κορίτσια και γυναίκες είναι θύματα ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων σε 29 χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η πρακτική αφορά στον πλήρη ή μερικό ακρωτηριασμό των εξωτερικών γεννητικών οργάνων για πολιτιστικούς ή θρησκευτικούς λόγους. 


ΠΗΓΗ