«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Ισραήλ: Ποινή φυλάκισης για όσους αρνούνται την στρατιωτική θητεία τους (ακούει κανείς ΕΔΩ;)

Στα σίδερα της φυλακής θα στέλνει τους Ισραηλινούς που αρνούνται να καταταγούν στο στρατό η κυβέρνηση του Μπένζαμιν Νετανιάχου.
 
Στη μοναδική χώρα του κόσμου όπου η στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες είναι υποχρεωτική, η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ σκληραίνει τη στάση της σε όλους όσοι αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα απειλώντας τους με φυλάκιση. 
 
Στο Ισραήλ, η στρατιωτική θητεία για τους άνδρες είναι τρία χρόνια και για τις γυναίκες δύο. Ήδη, στο στόχαστρο της ισραηλινής κυβέρνησης μπήκαν 70 Ισραηλινοί έφηβοι που αρνούνται να καταταγούν στο στρατό διαμαρτυρόμενοι για τα εγκλήματα πολέμου που διεξάγει η κυβέρνηση σε καθημερινή βάση, σε βάρος των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών. 
 
Οι μαθητές Λυκείου έχουν ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στο Νετανιάχου για να εκφράσουν την άρνησή τους να υπηρετήσουν την πατρίδα. 
 
Άμεση ήταν η αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης η οποία τους διεμήνυσε ότι κινδυνεύουν να βρεθούν πίσω από τα σίδερα αν δεν καταταγούν στο στρατό, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.
 
Πρόσφατα, η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία παραδέχτηκε ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός  ανδρών και γυναικών που αρνούνται να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του στρατού, το 25% των ανδρών και το 43% των γυναικών αρνούνται πλέον να καταταχθούν. 
 
Σχεδόν τα 2,5 εκατομμύρια των Ισραηλινών κατέχουν στρατιωτικές θέσεις, υπηρετώντας στον στρατό, το ναυτικό, την αεροπορία, το λιμενικό και τις μυστικές υπηρεσίες.
 
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και γυναίκες, αφού το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα του κόσμου όπου το «ασθενές φύλλο» υπηρετεί τη θητεία υποχρεωτικά, όπως και οι άνδρες στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.