«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Θ. Πάγκαλος: «Οι Κρητικοί δεν έκαναν ποτέ επανάσταση! - Να τους αφοπλίσουμε & να ανακαταλάβουμε το νησί»!Έβγαλε τον παρανοϊκό δικτάτορα παππού του από μέσα του σε όλο το «μεγαλείο», ο πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ  Θεόδωρος Πάγκαλος.
 
«Εξοργισμένος» δηλώνει με το τελευταίο αιματηρό περιστατικό στην Κρήτη και τον θάνατο του 25χρονου Γιώργου Γυπαράκη από μπαλωθιά, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον BΗΜΑ FM.
 
Tα καταφέρνει ακόμα και τώρα που έχει εγκαταλέιψει την πολιτική να δημιουργεί νέες αντιπάθειες ο Θόωρος Πάγκαλος, ο οποίος στο BHMA FM  έπιασε στο στόμα την Κρητη και την συμβολή της στην επανάσταση του 1821, όπως και ότι πρέπει να αφοπλιστεί τάχιστα με αφορμή το θάνατο του 25χρονου Γιώργου Γυπαράκη. Βέβαια αυτά δεν τα έλεγε όταν ήταν πολιτικός γιατί τότε το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε στην Κρήτη 70 και 80%.
 
«Πρέπει να υπάρξει ένα ευρύτερο σχέδιο ανακατάληψης(!) της νήσου και αφοπλισμού όλων των Κρητικών!», είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
 
Ανακατάληψης από ποιόν εχθρό-κατακτητή; Και με τι στρατιωτικές δυνάμεις προτείνει να γίνει αυτό ο κ. Πάγκαλος; Μήπως με Γερμανο-Γάλλους του ευρωστρατού; Ή θα διατάξει επισήμως εμφύλια σφαγή;
 
Και ίσως μέχρι εδώ κάποιοι να συμφωνούν μαζί του, ακόμα και Κρητικοί αλλά τα όσα είπε στην συνέχεια προκάλεσαν την αντίδραση και των δημοσιογράφων που συνομιλούσαν μαζί του.
 
«Και μην μας πουν οι Κρητικοί ότι τα όπλα τα έχουν από παλιά, για την περίπτωση που γινόταν κάτι. Διότι θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως η άλλη Ελλάδα;» είπε.
 
«Τώρα το χοντραίνετε!», του απάντησαν οι δημοσιογράφοι και εκείνος ανταπάντησε: «Καθόλου δεν το χοντραίνω. Πρέπει να ληφθούν δρακόντεια μέτρα για το θέμα της οπλοκατοχής».
 
Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου έχουν ανάψει ήδη φωτιές. 
 
Σύμφωνα με το cretalive.gr, η δήλωση που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από τους Κρητικούς ήταν: "Και μην μας πουν οι Κρητικοί ότι τα όπλα τα έχουν από παλιά, για την περίπτωση που γινόταν κάτι. Διότι θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως η άλλη Ελλάδα;".
 
Οι Κρητικοί, αφού έδωσαν αρχικά δίκιο στον Θεόδωρο Πάγκαλο, για το ότι κάτι πρέπει να γίνει ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο με τις θανατηφόρες μπαλωθιές, στην συνέχεια τον επέκριναν και τον κατηγορούσαν για την ανιστόρητη δήλωσή του.
 
“Έχει δίκιο εν μέρει για την οπλοκατοχή αλλά όταν μιλάει για τις επαναστάσεις πρέπει να γνωρίζει ιστορία και να μην λέει πράγματα που δεν ευσταθούν”, επισημαίνει ένας αναγνώστης του cretalive ενώ κάποιος άλλος τον συμπληρώνει λέγοντας ότι “πολλές ήταν οι επαναστάσεις που προηγήθηκαν του 1821 στη Κρήτη και άλλες τόσες έγιναν και κατά τη διάρκεια της επανάστασης”.
 
Άλλος τον χαρακτηρίζει ανιστόρητο και του προτείνει να διαβάσει την Κρητική Ιστορία προτείνοντάς του και κάποια βιβλία.
 
Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι που λένε στον κ. Πάγκαλο να “μην κρύβεται πίσω από δημοσιογράφους αλλά να κατέβει στην Κρήτη να τα πει αυτά”.