«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Αρχές Ιουνίου 2014:Τις ημέρες που κορυφώνονταν στη Δ.Αφρική η χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα, 1500 Αφρικανοί μετανάστες προσπάθησαν απεγνωσμένα να περάσουν τον Ισπανικό συνοριακό φράχτη στο Μαρόκο.400 τα κατάφεραν.Πόσοι άραγε - πιθανόν - απ' αυτούς ήταν φορείς του Έμπολα;Και πόσοι άλλοι "πρώιμοι κρυπτοφορείς" ίσως πέρασαν τα Ελληνικά σύνορα;

1500 Αφρικανοί μετανάστες προσπάθησαν απεγνωσμένα να περάσουν συνοριακό φράχτη στην Ισπανία, βίντεο

Μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν τον συνοριακό μεταλλικό φράχτη, που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα της Melilla, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στις 28 Μαΐου του 2014.


Εκατοντάδες αφρικανοί μετανάστες ανέβηκαν τον αγκαθωτό φράχτη στα σύνορα της Βόρειας Αφρικής στο θύλακα της Ισπανίας στη Melilla. Πολλοί από αυτούς κατάφεραν να τον περάσουν ενώ δεκάδες άλλοι ξυλοκοπήθηκαν για να γυρίσουν πίσω, από την μαροκινή και την ισπανική αστυνομία.


Λίγο πριν την αυγή κατά την διάρκεια της προσπάθειας των μεταναστών να περάσουν τον φράχτη, την Τετάρτη, ακούγονταν κραυγές πόνου και φωνές ανθρώπων, καθώς η αστυνομία και από τις δυο πλευρές προσπαθούσε να εμποδίσει δεκάδες μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική από το να περάσουν τα σύνορα.

Πολλοί από εκείνους που πραγματοποιούν αυτό το επικίνδυνο ταξίδι προέρχονται από την Ερυθραία και τη Σομαλία.
Περίπου 400 μετανάστες πιστεύεται ότι σκαρφάλωσαν με επιτυχία το φράχτη που χωρίζει την Αφρική από την Ευρώπη.
Η Melilla είναι ένα σημαντικό σημείο διέλευσης για όσους αναζητούν εργασία ή άσυλο στην Ευρώπη.
Σε πολλές περιπτώσεις κατά τους τελευταίους μήνες, μεγάλες ομάδες απεγνωσμένων μεταναστών έχουν προσπαθήσει να σκαρφαλώσουν τον συνοριακό φράχτη ύψους 6 μέτρων.
Μαζί με ένα δεύτερο ισπανικό θύλακα, την Θέουτα, η Melilla είναι το μόνο χερσαίο σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική.
omniatv.com

http://www.bloko.gr/ 

False Flag σημαίνει: «πλησιάζεις το θύμα σου ύπουλα, με ψεύτικη σημαία, προκειμένου να το εξαπατήσεις, να το παραπλανήσεις...να το αιφνιδιάσεις...να του κόψεις το λαιμό στον ύπνο του...και ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένει, του επιτίθεσαι και τον ξεσκίζεις»...τι να θυμίζουν άραγε αυτά;