«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Πετάει ο γάϊδαρος;Πετάει...ότι πει η..."Ιατροφαρμακοβιομηχανική Πολιτική Στατιστική"...το νέο μότο τους είναι:μην κοιμάστε το μεσημέρι, γιατί κινδυνεύετε να πεθάνετε.Φταίμε εμείς να συμπληρώσουμε τώρα;"Η Εργασία Απελευθερώνει"...δουλέψτε,δουλέψτε,δουλέψτε!!!Κάθε ώρα, κάθε λεπτό.Πρωί,μεσημέρι,βράδυ.Θυσιάστε ακόμη και τον νυκτερινό σας ύπνο και δουλέψτε.Το πολύ πολύ να πάτε από έμφραγμα στα 40 σας.Ε,και;Θα γλιτώσει και η Πολιτεία τα ιατροφαρμακευτικά σας έξοδα.Λίγο τό'χεις;Ποιός θα πάει ρε π)**&η μου μια μέρα σ' ένα τέτοιο "Μεγαλο Συνέδριο" και θα τους φωνάξει:"Ρε άντε γ@*&^%$τε όλοι σας.Πουλημένα λευκά (σφουγγο)κολλάρια"

(σχόλιο Γ.Ανεστόπουλος: Διαβάστε και..."φορτώστε" με δική σας ευθύνη)

Δείτε από τι κινδυνεύετε αν κοιμάστε το μεσημέριδείτε-από-τι-κινδυνεύετε-αν-κοιμάστε-το-μεσημέρι

Μπορεί να μοιάζει ως μία “αθώα” συνήθεια που σας ξεκουράζει στην μέση της ημέρας, αλλά, γνωρίζετε ότι θέτει την υγεία σας σε κίνδυνο;
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Cambridge της Μ. Βρετανίας, οι άνθρωποι που συνηθίζουν να κοιμούνται το μεσημέρι ή το απόγευμα για μία ή περισσότερες ώρες, έχουν περίπου 33% αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.


Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 16.000 ανθρώπων τους οποίους παρακολουθούσαν ιατρικά σε μια περίοδο 13 ετών που διήρκεσε η έρευνα. Οι συμμετέχοντες είχαν λάβει εθελοντικά μέρος σε άλλη, κύρια έρευνα, που αφορούσε τον τρόπο ζωής και τις πιθανές αιτίες που προκαλούν καρκίνο.

Ως μέρος της επιμέρους έρευνας του πανεπιστημίου του Cambridge, οι συμμετέχοντες παρείχαν στους ερευνητές πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες που είχαν στον ύπνο, συμπεριλαμβανομένου και του αν κοιμούνται τις μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες.
Στα 13 έτη της έρευνας περισσότεροι από 3.000 συμμετέχοντες πέθαναν.
Εξετάζοντας τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει για αυτούς, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος θανάτου ήταν αυξημένος κατά 14% για τα άτομα που συνήθιζαν να κοιμούνται περίπου μία ώρα μέσα στην ημέρα.
Αλλά για εκείνους που κοιμόντουσαν περισσότερο από μία ώρα, η πιθανότητα πρόωρου θανάτου εκτοξευόταν στο 32%.
Εξετάζοντας, δε, τα αίτια θανάτου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος από νόσο του αναπνευστικού, όπως η βρογχίτιδα, το εμφύσημα και η πνευμονία, ήταν διπλάσιες στα άτομα που συνήθιζαν να κοιμούνται πάνω από μία ώρα κάθε μεσημέρι.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό εξηγείται πιθανώς επειδή ο σύντομος/πρόχειρος ύπνος αυξάνει την φλεγμονή στον οργανισμό.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Epidemiology.