«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Τι ακριβώς κάνουν οι υπηρεσίες κατασκοπείας με τα βρώμικα κόλπα τους;

Τι ακριβώς κάνουν οι υπηρεσίες κατασκοπείας με τα βρώμικα κόλπα τους; Πρόσφατα κυκλοφόρησαν έγγραφα από τον Edward Snowden που δείχνουν ότι η βρετανική υπηρεσία κατάσκοπων GCHQ έχει αναπτύξει πολλά επιθετικά ψηφιακά εργαλεία. Αλλά τι ακριβώς κάνουν με αυτά τα βρώμικα κόλπα;

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να σκεφτούμε τις συγκεκριμένες δυνατότητες, για να κατανοήσουμε πόσο ολέθριοι χειρισμοί μπορεί να είναι.


Σας παραθέτω αυτολεξεί τα ονόματα και τις περιγραφές ορισμένων από αυτά τα εργαλεία – μερικά από τα οποία ο Glenn Greenwald δεν τονίζει στην έκθεσή του. Στη συνέχεια προβάλλονται περιγραφές πιθανών καταχρήσεων αυτών των εργαλείων.

Στη συνέχεια θα συζητήσουμε πόσο πιθανές είναι πραγματικά τέτοιες καταχρήσεις.


ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ


Εδώ είναι τα πραγματικά βρώμικα κόλπα στην εργαλειοθήκη των βρετανικών υπηρεσιών κατασκοπείας, με υποθετικά παραδείγματα των πιθανών καταχρήσεων …
CHANGELING: Δυνατότητα να εξαπατηθεί η οποιαδήποτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να στείλει e-mail στο πλαίσιο αυτής της ταυτότητας. Ψεύτικα email για να φανεί πιθανή ανάμιξη στην τρομοκρατία.
SCRAPHEAP CHALLENGE: Τέλεια πλαστογράφηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Blackberry. Ένα ψεύτικο email από έναν αντίπαλο της διάσωσης των τραπεζών για να φανεί πιθανή ανάμιξη σε βομβιστική επίθεση σε τράπεζα.
BURLESQUE: Η ικανότητα να στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα μηνύματα. Ένα ψεύτικο μήνυμα από ένα αντιπολεμικό ειρηνιστή για να φανεί πιθανή ανάμιξη στην υπονόμευση της στρατιωτικής βάσης.
IMPERIAL BARGE: Για τη σύνδεση δυο συνομιλιών σε σε μια κλήση. Μια ψεύτικη τηλεφωνική σύνδεση μπορεί να δείξει συνομιλία από έναν αντίπαλο από τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα , με έναν ηγέτη της Αλ Κάιντα.
BADGER: Μαζική παράδοση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να υποστηρίξει μια ενημερωτική εκστρατεία Επιχειρήσεων. Η αποστολή ψεύτικων μαζικών email που προσποιείται ότι είναι από ένα πληροφοριοδότη «ο οποίος παραδέχεται» ότι είναι ψυχικά ασταθής, δυσαρεστημένος, ανέντιμος και εκδικητικός.
WARPATH: Μαζική αποστολή μηνυμάτων SMS για να υποστηρίξει μια ενημερωτική εκστρατεία Επιχειρήσεων. Ψεύτικα, μαζικά μηνύματα που υποτίθεται ότι είναι από ένα πληροφοριοδότη «ο οποίος παραδέχθηκε» ότι είναι κατάσκοπος των Ρώσων.
SPACE ROCKET: Ένα πρόγραμμα που καλύπτει την εισαγωγή των μέσων μαζικής ενημέρωσης στα δίκτυα στόχο. Τοποθετεί ένα ψεύτικο βίντεο κλήσης από το jihad ,για παράδειγμα, σε ένα δικτυακό τόπο μιας αμερικανής δικηγόρου.
CLEAN SWEEP για ξεκαθάρισμα στους τοίχους των λογαριασμών στο Facebook για άτομα ή ολόκληρες χώρες. Βάζει μια πληθώρα κοινοποιήσεων από όπου διαφαίνεται η λατρεία για το ισλαμικό κράτος στη σελίδα Facebook ενός ρεπόρτερ ο οποίος φαίνεται ότι δίνει αναφορές από πρώτο χέρι για το τι πραγματικά συμβαίνει σε μια χώρα που οι ΗΠΑ έχουν ως στόχο για την αλλαγή του καθεστώτος.
HAVOK με την τεχνική κλωνοποίησης ιστοσελίδα που επιτρέπει «στον αέρα» αλλαγές. Αν χακερ εισέλθουν στην ιστοσελίδα ενός πολιτικού που επικρίνει εκείνους που αγνοούν το Σύνταγμα και μετά στείλει πλαστές προσκλήσεις για την τρομοκρατία εναντίον της Ουάσιγκτον, DC
SILVERLORD: Διακοπή των βίντεο που βασίζεται ιστοσελίδες που φιλοξενεί εξτρεμιστικό περιεχόμενο, μέσω συντονισμένης ανακάλυψης στόχων και την αφαίρεση περιεχομένου. Εξάρθρωση των δικτυακών τόπων που φιλοξενεί βίντεο που ενστερνίζονται ελευθεριακές απόψεις.
SUNBLOCK: Δυνατότητα να αρνηθεί τη λειτουργικότητα για την αποστολή / λήψη e-mail ή προβολή υλικού σε απευθείας σύνδεση. Αποκλεισμός των emails και της λειτουργικότητας web της κυβέρνησης εμπιστευτικών πληροφοριών που είναι έτοιμη να διαπράξει παρανομίες στο κοινό.
ANGRY PIRATE: Ένα εργαλείο που θα απενεργοποιήσει μόνιμα το λογαριασμό ενός στόχου. Απενεργοποιεί για παράδειγμα τους λογαριασμούς ακτιβιστών που μάχονται για καθαρό φαγητό και νερό.
PREDATORS FACE: Μπορεί να απενεργοποιήσει μια ιστοσελίδα η οποία αποκαλύπτει σκληρές πληροφορίες για τις παράνομες ενέργειες της κυβέρνησης.
UNDERPASS: Αλλαγή έκβασης σε online δημοσκοπήσεις. Αλλάζει τα αποτελέσματα μιας online δημοσκόπησης από τη μια μεριά που δείχνει ότι ο αμερικανικός λαός αντιτίθεται συντριπτικά σε ένα νέο πόλεμο που είναι απαραίτητος για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας της Αμερικής για να δείξει την υποστήριξή της σε αυτό.
GATEWAY: Δυνατότητα να αυξήσει τεχνητά την κυκλοφορία σε έναν ιστοχώρο. Κάνει για παράδειγμα μια ιστοσελίδα ζητώντας περισσότερη επιτήρηση κατά των αμερικανικών ώστε φαίνονται εξαιρετικά δημοφιλής.
ΒΟΜΒΑ BAY: Η ικανότητα να αυξήσει τις βαθμολογίες και την προσέλκυση μιας ιστοσελίδας . Κάνει το κοινό σε ένα site να φαίνεται ότι περιφρονεί τις απόψεις ενός δημοφιλή στόχου.
SLIPSTREAM: Δυνατότητα να φουσκώνουν προβολές σελίδων στις ιστοσελίδες. Κάνουν να φαίνεται ότι ένα άρθρο που λέει ότι το Σύνταγμα είναι «ξεπερασμένο» και «μη ρεαλιστικό στον κόσμο» να είναι ευρέως δημοφιλές.
GESTATOR: Ενίσχυση ενός συγκεκριμένου μηνύματος, συνήθως βίντεο, στις δημοφιλείς ιστοσελίδες σε πολυμέσα (Youtube). Κάνει δημοφιλές ένα προπαγανδιστικό βίντεο που μπορεί να λέει ότι θα πρέπει απλά να χαλαρώσετε και να εμπιστευτείτε τον Big Brother.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ;
Δεν ξέρω ποιες από τις παραπάνω μορφές υποθετικής κατάχρησης πραγματικά συμβαίνουν. Ωστόσο, όπως γράφτηκε το Φεβρουάριο:
Έχουμε προειδοποιήσει από το 2009 ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ξεκινήσει στον κυβερνοχώρο «false flag επιθέσεις» , προκειμένου να δικαιολογήσει την καταστολή στο Διαδίκτυο και να δυσφημήσει τους ακτιβιστές.
Μια νέα έκθεση από το NBC News – βασίζεται σε έγγραφα που διέρρευσαν από τον Edward Snowden – φαίνεται να επιβεβαιώνει τους φόβους μας, και να τεκμηριώνεται ότι το GCHQ πρακτορείο κατάσκοπων της Βρετανίας έχει διεξάγει στον κυβερνοχώρο επιχειρήσεις ψευδούς σημαίας:
Σε άλλο έγγραφο που λαμβάνονται από την NSA και το Snowden όπως αναφέρεται στο NBC News, επίσημα η JTRIG δήλωσε ότι υπήρχαν επιθέσεις στο δίκτυο υπολογιστών, η διατάραξη, «Ενέργεια μυστικών επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο,» και «Μυστικές Τεχνικές επιχειρήσεις». Μεταξύ των μεθόδων που αναφέρονται στο έγγραφο είχαν εμπλοκή σε τηλέφωνα, υπολογιστές και τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το ίδιο έγγραφο ανέφερε ότι η GCHQ δίνει έμφαση στην χρήση των εργαλείων του κυβερνοχώρου για να επιτεθεί σε αντιπάλους.
Αργότερα τον ίδιο μήνα, σημειώθηκε :
Μια νέα έκθεση από το NBC News δείχνει ότι το βρετανικό πρακτορείο κατάσκοπων χρησιμοποιεί πολλά βρώμικα κόλπα:
Οι Βρετανοί κατάσκοποι έχουν αναπτύξει «βρώμικα κόλπα» για χρήση ενάντια στα έθνη, χακερ, τρομοκρατικές ομάδες, ύποπτους εγκληματίες και έμπορους όπλων, με δράσεις που περιλαμνάνουν απελευθέρωση των ιών σε υπολογιστές, κατασκοπεία σε δημοσιογράφους και διπλωμάτες, εμπλοκές τηλέφωνων και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και χρησιμοποιώντας το σεξ για να δελεάσουν τους στόχους σε «παγίδες».
***
Στόχος του οργανισμού ήταν να «καταστρέψει, να αρνηθεί, να υποβαθμίσει [και] να διαταράξει τους εχθρούς προκαλώντας την «απαξίωση» τους, δημιουργώντας παραπληροφόρηση και το κλείσιμο των επικοινωνιών τους.
Σας θυμίζει κάτι; Θα πρέπει :
Μεταξύ 1956 και 1971, το FBI λειτουργεί ένα πρόγραμμα που είναι γνωστό ως COINTELPRO, για το Counter Intelligence Program. Ο σκοπός του ήταν να παρεμβαίνει με τις δραστηριότητες των οργανώσεων και των ατόμων που ήταν στόχοι της ή σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI J. Edgar Hoover, να « τους εκθέσει, να τους δυσφημίσει ή αλλιώς να τους εξουδετερώσει».
NBC συνεχίζει:
[Ο οργανισμός] χρησιμοποιεί επίσης » επιχειρήσεις ψευδούς σημαίας «, στις οποίες Βρετανοί πράκτορες διεξάγουν ηλεκτρονικές δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν σαν να έγιναν από έναν από τους αντιπάλους της Βρετανίας.
***
Το JTRIG χρησιμοποιεί αρνητικές πληροφορίες για να επιτεθούν σε ιδιωτικές εταιρείες , επιχειρηματικές σχέσεις και συμφωνίες καταστροφή.
***
Αλλαγή φωτογραφιών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γραπτών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αφορά τους συναδέλφους και τους γείτονες με δυσάρεστο πληροφορίες.
Ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald σημειώνει ότι τα έγγραφα Snowden έδειξαν:
Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν τη διαδικτυακή συζήτηση με ακραίες τακτικές εξαπάτησης .
***
Οι οργανισμοί αυτοί προσπαθούν να ελέγξουν, να διεισδύσουν, να χειριστούν και να παραμορφώσουν μια συζήτηση σε απευθείας σύνδεση. Υπάρχουν δυο τακτικές : (1) να εισφέρει όλα τα είδη πλαστού υλικού επάνω στο Διαδίκτυο, προκειμένου να καταστρέψει τη φήμη των στόχων της και (2) να χρησιμοποιούν τις κοινωνικές επιστήμες και άλλες τεχνικές για να χειριστούν λόγους σε απευθείας σύνδεση και τον ακτιβισμό για να παράγουν αποτελέσματα που κρίνουν σκόπιμα. Για να δείτε πόσο εξτρεμιστικά είναι τα προγράμματα αυτά, να εξετάσει μόνο τις τακτικές που επαίρεται για τη χρήση την επίτευξη των σκοπών: » επιχειρήσεις ψευδούς σημαίας » (δημοσίευση υλικού στο διαδίκτυο και ψευδώς αποδίδοντάς το σε κάποιον άλλο), πλαστές θέσεις θυμάτων από blog (που προσποιούνται ότι είναι θύματα του ατόμου του οποίου η φήμη είναι αυτή που θέλουν να καταστρέψουν), και την απόσπαση «αρνητικών πληροφοριών» σε διάφορα φόρουμ.

Η συζήτησεις για πολλές από αυτές τις τεχνικές συμβαίνουν στο πλαίσιο της χρήσης τους, αντί της «παραδοσιακής επιβολής του νόμου» κατά ατόμων που είναι ύποπτα για κοινά εγκλήματα ή, ευρύτερα ακόμα, «χακτιβισμού», δηλαδή εκείνων που χρησιμοποιούν σε απευθείας σύνδεση δραστηριότητα για να διαμαρτυρηθούν για πολιτικούς σκοπούς.
Στη συνέχεια, υπάρχει η χρήση της ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών όχι μόνο για να κατανοήσουν, αλλά και να ασκήσουν έλεγχο, σε λόγους απευθείας σύνδεση. Το πρόσφατα δημοσιευμένο «Human Science Operations Cell», αφιερωμένο στην απόλυτη «σε απευθείας σύνδεση ανθρώπινη νοημοσύνη» και «στρατηγική επιρροή και αναστάτωση» ….
Υπό τον τίτλο «Κρυφή Δράση Online», το έγγραφο αναφέρει λεπτομερώς μια ποικιλία μέσων που συμμετέχουν σε «επιρροή και πληροφορίες ops» καθώς και «εισβολή και την καθαρή επίθεση μέσω υπολογιστή», χωρίς την ύπαρξη σεβασμού στο κοινό και χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «ηγέτες», « εμπιστοσύνη», «υπακοή» και «συμμόρφωση»:
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης ξοδεύει εκατομμύρια για να καταλάβει πώς να χειριστεί τα social media για την προώθηση της προπαγάνδας και πως να καταπνίξει τις διαφορετικές του απόψεις .
Οποιαδήποτε κριτική της κυβερνητικής πολιτικής θεωρείται πλέον «εξτρεμιστική» και στα όρια της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση θεωρεί επίσης ότι όποιος προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του από την κυβέρνηση την καταπίεση και να διεκδικήσει τα Συνταγματικά δικαιώματά του είναι μια «εξτρεμιστική» πράξη. Αυτό δεν είναι εντελώς νέο … ο διευθυντής της CIA θεωρεί τους «διαφωνούντες» ως «τρομοκράτες», έτσι θα μπορούσε να συνεχίσει να τους κατασκοπεύει το 1972 Πράγματι -. 5.000 χρόνια κατ “ευθείαν – μαζικής παρακολούθησης του ίδιου του λαού έχει πάντα έχουν χρησιμοποιηθεί για να συντρίψουν τη διαφωνία .
Η NSA είναι υπεύθυνη επίσης για τη συλλογή και τη διατήρηση των πιο οικείων προσωπικών στοιχείων των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένων γυμνών και προκλητικών εικόνων και ιατρικών και οικονομικών αρχείων … ακόμα και αν έχουν βεβαίως καμία νοητή αξία ασφάλειας.
Μπορεί να νομίζετε ότι δεν έχετε «τίποτα να κρύψει», αλλά συμβαίνει παραβίαση του νόμου πολλές φορές κάθε μέρα … χωρίς καν να το γνωρίζετε ( update ).
Πράγματι, η κορυφαίοι πληροφοριοδότες της NSA ,να πω ότι η NSA έχει εκβιάσει και παρενοχλήσει τους αντιπάλους με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει ,ενδεχομένως ακόμη και τους πολιτικούς υψηλού επιπέδου – όπως ακριβώς και ο επικεφαλής του FBI J. Edgar Hoover με εκβιασμό προς τους προέδρους και μέλη του Κογκρέσου.
Επιπλέον, αν η NSA παίρνει μια απέχθεια για κάποιους, που μπορεί να τους πλαισιώνουν . Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από κορυφαίους πληροφοριοδότες της NSA .
Και τα παρακάτω γεγονότα καθιστούν πιθανό ότι οι βρετανικές και αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας κάνουν κατάχρηση των αρμοδιοτήτων τους:
• Η κυβέρνηση και οι μεγάλες τράπεζες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κτυπήσουν βίαια μέχρι και ειρηνικούς διαδηλωτές που μιλούν εναντίον των τραπεζών της διαφθοράς. Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων λένε ότι τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία τους είχαν μπλοκαριστεί
• Η NSA επιδίδεται σε προσβλητικές επιθέσεις .Και οι ιδιωτικές εταιρείες – μεγάλες τράπεζες – θα πάρουν πιθανώς την εξουσία για να κηρύξουν πόλεμο στον κυβερνοχώρο. Ομοίως, η μεγαλύτερη γερμανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση βοήθησε τη Monsanto με επίθεση τους υπολογιστές των ακτιβιστών σε αντίθεση με τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα
• Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά καιρούς χρησιμοποιεί τις εξουσίες της εθνικής ασφάλειας για την προστασία των πραγμάτων, εκτός από τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού – όπως η παγκοσμιοποίηση ή παγκόσμιες εταιρείες (και μπορεί να θέτει τις ανάγκες ξένων χωρών πάνω από τα δικά μας ) – και στηρίζεται σε χώρες που δεν έχουν ακόμη ένα Σύνταγμα για να δικαιολογήσει αντισυνταγματικές πράξεις. Οι πρόσφατες ενέργειες της NSA με κίνητρο την αρπαγή εξουσίας, δεν είχαν κίνητρο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
• Οι κορυφαίοι πληροφοριοδότες της NSA Bill Binney και Thomas Drake λένε ότι οι ΗΠΑ έχουν γίνει ένα αστυνομικό κράτος. Λένε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει γίνει σαν το Στασής ή Σοβιετικούς , ο Binney λέει ότι η NSA έχει γίνει σαν τον «J. Edgar Hoover με στεροειδή» και ότι « ο απώτερος στόχος της NSA είναι ο απόλυτος έλεγχος του πληθυσμού «


http://www.hellasforce.com