«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Άλλο ανέκδοτο με Ισλαμ και ΒΡΕΤΑΝΙΑ αυτή την φορά: «Αντικοινωνικοί» μουσουλμάνοι κάνουν τη ζωή μαρτύριο στους υπόλοιπους κατοίκους εξ αιτίας του Ραμαζανιού. Η αστυνομία αντιδράει με.. αφίσες...Ρε ισλαμοσαγηνεμένοι τόμιδες,όταν τους κάνατε όλα τα κέφια δεν ξέρατε τι θα επακολουθήσει;Εδώ επιτρέψατε τη Σαρία στο κεντρο του Λονδίνου, η φασαρία που κάνουν τα κοπάδια των μεμέτηδων σας μάρανε τώρα;Υπομονή.Σε λίγο το "βρώμισμα" θα δώσει τη θέση του στο "βόμβισμα"...Η αστυνομία από το Easton ανταποκρίθηκε στα παράπονα των κατοίκων για τους μουσουλμάνους που έχουν «αντικοινωνική συμπεριφορά» κατά την διάρκεια του ιερού τους μήνα της νηστείας, του Ραμαζανιού.

Ομάδες ανδρών που προξενούν θόρυβο μαζεύονται στους δρόμους μέχρι αργά το βράδυ, μόλις δύσει ο ήλιος μέχρι την αυγή.

Η αστυνομία εντείνει τις περιπολίες και έχει βάλει αφίσες στους δρόμους, στα καφενεία και στα τζαμιά ζητώντας από τους ανθρώπους να σέβονται τους γείτονές τους.

Αλλά οι κάτοικοι λένε ότι βρίσκουν τις αφίσες σκισμένες και ριγμένες κάτω και το πρόβλημα παραμένει.

Το τζαμί στο Bristol
Ένας κάτοικος του Easton, της οδού Milsom, που ζήτησε να μείνει ανώνυμος, είπε: «Παραμένουμε όλοι ξάγρυπνοι και σήμερα μίλησα με ένα νέο γείτονα που επίσης  καλεί την αστυνομία εδώ και πολλές νύχτες.

Ο Rizwan Ahmed, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου των μουσουλμάνων στο Bristol, είπε ότι η συμπεριφορά αυτή δεν εκπροσωπεί «το πνεύμα του Ραμαζανιού» και ζήτησε περαιτέρω εργασίες προσέγγισης για τον περιορισμό του προβλήματος.

Η Margaret Hickman, δημοτική σύμβουλος, είπε ότι οι κάτοικοι έχουν «πραγματικά επηρεαστεί άσχημα» από αυτήν την αντι-κοινωνική συμπεριφορά.

Φέτος το Ραμαζάνι λαμβάνει χώρα μεταξύ 29 Ιουνίου και 27 Ιουλίου, που σημαίνει ότι το τέλος του σούρουπου για τη νηστεία έρχεται αργότερα από το κανονικό.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Martin Dunscombe, δήλωσε : «Μετά από τα παράπονα των κατοίκων  βάλαμε αφίσες στην περιοχή ζητώντας από τους ανθρώπους να σέβονται τους γείτονές τους και να θορυβούν στο ελάχιστο».

ΚΟ: Ας μην παραπονιούνται για το θόρυβο οι εκπρόσωποι της λευκής μειονότητας του Bristol. Στις διάφορες μουσουλμανικές χώρες, όπως στην π.χ. Αίγυπτο, την περίοδο του Ραμαζανιού τα πράγματα είναι χειρότερα για τους μη μουσουλμάνους. Υπομονή όμως. Σε ελάχιστο χρόνο θα απολαμβάνουν και εκείνοι (κι εμείς) πλήρεις τους καρπούς της πολυπολιτισμικότητας. (Στην φωτογραφία : Αιγύπτιος χριστιανός ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ το Ραμαζάνι).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή