«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Έμπολα:Έρευνα Καναδών ερευνητών απέδειξε πως η ασθένεια μπορεί να μεταφερθεί από γουρούνια σε πιθήκους χωρίς καν επαφή.ΚΑΙ από τον αέρα η μετάδοση του ιού μεταξύ τους.Ερευνητές υποψιάζονται πως αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους.Πως πάει κύριοι η "λαθρομετανάστευση" στην Ελλάδα από την Αφρική;Το λαθρεμπόριο φτηνών ζωντανών χοίρων από τις γύρω χώρες αλλά και εξωτικών ζώων από την Αφρική, όπως οι πίθηκοι;


 Νοέμβριο 2012, έρευνα Καναδών επιστημόνων έδειξε ότι χοίροι που είχαν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα τον μετέδωσαν σε πιθήκους χωρίς να έλθουν σε άμεση επαφή μαζί τους, στοιχείο το οποίο δείχνει ότι οι χοίροι μπορεί να αποτελούν έναν φορέα μετάδοσης του ιού Έμπολα τον οποίο δεν υποψιαζόμαστε.
Στα πρωτεύοντα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, θεωρούμε ότι κύρια πηγή μόλυνσης αποτελεί η άμεση επαφή με το αίμα, τα βιολογικά υγρά, ή τους ιστούς ζώων ή ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Ορισμένοι επιστήμονες υποπτεύονται ωστόσο ότι υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του ιού Έμπολα μέσω της αναπνευστικής οδού.


Σε αντίθεση με τα πρωτεύοντα θηλαστικά, τα οποία εμφανίζουν μια γενικευμένη λοίμωξη που εκδηλώνεται με έναν εν γένει θανάσιμο αιμορραγικό πυρετό, οι χοίροι που προσβάλλονται από τον ιό Έμπολα υποφέρουν κυρίως από αναπνευστικά συμπτώματα, διαφορά η οποία μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η νόσος αυτή μπορεί επίσης να μεταδοθεί χωρίς άμεση επαφή, αναμφιβόλως μέσω της αναπνευστικής οδού.

Εκκινώντας από αυτήν την υποψία, Καναδοί ερευνητές προχώρησαν σε ένα πείραμα με έξι χοίρους, τους οποίους μόλυναν με μια μορφή του ιού Έμπολα, τον Zaire-EBOV ή ZEBOV.

Μέσα στον περιφραγμένο χώρο στον οποίο βρίσκονταν οι χοίροι αυτοί, οι επιστήμονες έβαλαν τέσσερις υγιείς μακάκους, σε ξεχωριστά κλουβιά, και φρόντισαν ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε άμεση επαφή ανάμεσα στα δύο είδη.
Και οι τέσσερις πίθηκοι που βρισκόντουσαν στον ίδιο χώρο με τους χοίρους μολύνθηκαν από τον ιό Έμπολα. Μέχρι σήμερα δεν είχε διαπιστωθεί ποτέ κάποιο κρούσμα μόλυνσης από τον ιό σε άλλα πειράματα που είχαν γίνει, κατά τα οποία μακάκοι που έφεραν τον ιό είχαν τοποθετηθεί υπό τις ίδιες συνθήκες στον ίδιο χώρο με άλλους υγιείς μακάκους.

Ο Έμπολα θεωρείται ένας από τους πιο μολυσματικούς και θανάσιμους ιούς για τον άνθρωπο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Το όνομά του το έχει πάρει από ένα ποτάμι στο βόρειο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1976, όταν η χώρα ονομαζόταν ακόμη Ζαΐρ.


http://www.newsit.gr/ 

σχετικό: 

False Flag σημαίνει: «πλησιάζεις το θύμα σου ύπουλα, με ψεύτικη σημαία, προκειμένου να το εξαπατήσεις, να το παραπλανήσεις...να το αιφνιδιάσεις...να του κόψεις το λαιμό στον ύπνο του...και ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένει, του επιτίθεσαι και τον ξεσκίζεις»...τι να θυμίζουν άραγε αυτά;