«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Μας τα κρύβανε για τη φυματίωση...1ον διεθνώς είναι πολύ χειρότερα απ' ότι έλεγαν 2ον τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Νοτιοδυτική Ασία (δηλ. ευρύτερη Μ.Ανατολή,δηλ.γειτονιά μας,δηλ.όλοι αυτοί που περιμένουν να μπουν στην Ελλάδα...περαστικά σου ΔΕΙΛΕ...συνέχισε να κάθεσαι φοβισμένος και άπραγος στη γωνιά σου...χωρίς ούτε δράσεις άλλων να στηρίζεις, ούτε και να ξεκινάς μια δική ΣΟΥ Δράση ΕΣΥ)...

Εκατομμύρια περιστατικά το χρόνο


Αναθεωρείται προς τα πάνω η εκτίμηση για τα κρούσματα φυματίωσηςΑναθεωρείται προς τα πάνω η εκτίμηση για τα κρούσματα φυματίωσης
Στη Ρωσία, το 20% των ασθενών πάσχουν από πολυανθεκτική φυματίωση   
Γενεύη
Οι άνθρωποι που προσβάλλονται από φυματίωση είναι περισσότεροι από ό,τι είχε εκτιμηθεί, με τα νέα κρούσματα του 2013 να ανέρχονται σε εννέα εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Με 1,5 εκατομμύρια θανάτους το περασμένο έτος, η φυματίωση είναι η δεύτερη λοιμώδης νόσος σε αριθμό θανάτων μετά το AIDS, το οποίο σκότωσε 1,6 εκατ. ανθρώπους το 2013.


Πάντως η αναθεώρηση της εκτίμησης για τα νέα κρούσματα δεν ανακλά κάποια πραγματική αύξηση των περιστατικών, αλλά οφείλεται κυρίως στην καλύτερη καταγραφή τους, επισημαίνει ο ΠΟΥ στην ετήσια έκθεσή του για τη φυματίωση.


Η εκτίμηση του αριθμού νέων κρουσμάτων το 2013 ήταν μικρότερη κατά 400.000.


Σχεδόν έξι στα δέκα νέα κρούσματα του 2014 καταγράφηκαν στις περιοχές της Νοτιοδυτικής Ασίας και του Δυτικού Οργανισμού, επισημαίνει ο οργανισμός.


Στην Ινδία αντιστοιχεί το 24% του παγκόσμιου συνόλου και ακολουθεί η Κίνα με 11%.


Υπάρχουν όμως και θετικά στοιχεία, αφού το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που πάσχει από την ασθένεια (επιπολασμός) μειώθηκε κατά 41% το διάστημα 1990-2013 και η θνησιμότητα κατά 45%.

Περίπου 37 θάνατοι εκτιμάται ότι αποτράπηκαν από το 2000 έως το 2013, ενώ από το 2004 οι θάνατοι από φυματίωση μεταξύ των ανθρώπων που είναι φορείς του HIV έχουν μειωθεί κατά το ένα τρίτο, στους 360.000.


Η Αμερική και αρκετές ασιατικές χώρες όπως η Κίνα έχουν πετύχει το στόχο για τη φυματίωση που είχε τεθεί για το 2015, στο πλαίσιο των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας του ΟΗΕ, ωστόσο οι υπόλοιπες χώρες ακόμα υστερούν.


Σοβαρό πρόβλημα αποτελούν εξάλλου τα περιστατικά ανθεκτικής και πολυανθεκτικής φυματίωσης. Η αναλογία των περιστατικών πολυανθεκτικής φυματίωσης (MDR) παραμένει σταθερή στο 3,5% του συνόλου. Στη Ρωσία, όμως, το ποσοστό εκτινάσσεται στο 20%.


Η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία αντιστοιχούν στα μισά από τα περιστατικά MDR, και μεγάλος αριθμός ασθενών εκτιμάται ότι δεν διαγιγνώσκεται ποτέ.

Newsroom ΔΟΛ


Κρούσμα φυματίωσης σε Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών στην Αθήνα. Δεκάδες μαθητές ελέγχονται. Πόσο κοντά είναι μια «Επιδημία» κύριοι Πολιτικοί; Εξ’ αιτίας σας βεβαίως...
 

Η φυματίωση υπάρχει και εμφανίζει αύξηση
 

Τι είναι η φυματίωση και πώς μεταδίδεται;
 

Η φυματίωση επιστρέφει, πιο ανθεκτική στα αντιβιοτικά και "χτυπά" όλο και περισσότερους Έλληνες