«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Αντιμέτωπος με «σοβαρή τρομοκρατική απειλή» ο Καναδάς (ενώ είναι μια από τις αγγλοσαξονικές χώρες που "άνοιξαν την πόρτα της Δύσης στο Ισλάμ"...περαστικά σας υποκριτές...

Μετά τις επιθέσεις σε Οτάβα και ΜόντρεαλΑντιμέτωπος με «σοβαρή τρομοκρατική απειλή» ο Καναδάς
Δύο στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν με διαφορά δύο ημερών στον Καναδά   
Οτάβα, Καναδάς

Ο Καναδάς είναι αντιμέτωπος με μία «σοβαρή» απειλή, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας, καταθέτοντας σε επιτροπή του Κοινοβουλίου μετά την αιματηρή επίθεση από εξτρεμιστή ισλαμιστή στο Μνημείο των Πεσόντων και στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Βασιλικής Έφιππης Αστυνομίας του Καναδά, Μπομπ Πόλσον, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει εξτρεμιστές όπως οι δύο δράστες των επιθέσεων στο Μόντρεαλ και την Οτάβα, να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να εκπαιδευτούν.

Σύμφωνα με τον Πόλσον, οι επιθέσεις αυτές, που κατά τα φαινόμενα έγιναν χωρίς ιδιαίτερο σχεδιασμό και προετοιμασία, δείχνουν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια «σοβαρή» απειλή.

«Ενώ αντιμετωπίζουμε αυτήν την απειλή στο εσωτερικό, θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στο να αποτρέψουμε αυτά τα άτομα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι κρίσιμης σημασίας να τους εμποδίσουμε. Εάν αυτά τα πρόσωπα επιστρέψουν έχοντας εκπαιδευτεί ή έχοντας αποκτήσει εμπειρία σε μάχες, θα αποτελέσουν ακόμη μεγαλύτερη απειλή για τον Καναδά και τους συμμάχους μας» είπε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας αποκάλυψε επίσης ότι οι περισσότεροι εξτρεμιστές τους οποίους παρακολουθούν οι Αρχές είναι καναδοί πολίτες.

Πρόσθεσε ότι οι αρχές της χώρας παρακολουθούν 93 ανθρώπους για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι θα επιχειρήσουν να φύγουν από τον Καναδά για να ενταχθούν σε οργανώσεις ή ότι θα επιχειρήσουν να εξαπολύσουν επιθέσεις εντός της καναδικής επικράτειας.

Ο Πόλσον είπε ακόμη ότι δεν έχει πειστεί πως οι δράστες των επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας έπασχαν από κάποια ψυχική νόσο.

Την περασμένη Τετάρτη ένας 32χρονος ένοπλος, ο Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπό, σκότωσε έναν στρατιώτη, φρουρό στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα, και κατόπιν επιχείρησε να εισβάλει στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Δύο ημέρες νωρίτερα ένας άλλος άνδρας, ο 25χρονος Μαρτέν Ρουλό, παρέσυρε με το αυτοκίνητό του δύο στρατιώτες κοντά στο Μόντρεαλ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον έναν από αυτούς.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ ανακοίνωσε -στον απόηχο των επιθέσεων- ότι δεν θα παραβρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που θα διεξαχθεί στην Κίνα.

Το πρωθυπουργικό γραφείο διευκρίνισε ότι ο Χάρπερ θα βρίσκεται στην Οτάβα στις 11 Νοεμβρίου, Ημέρα Μνήμης, στη διάρκεια της οποίας η χώρα τιμά τους πεσόντες εν καιρώ πολέμου.