«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Η ΡΩΣΙΑ του ΠΟΥΤΙΝ ο "νέος τρομοκράτης";

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΦΩΤΟ www.kathimerini.gr Σερβικό τιμητικό άγημα επιθεωρεί  ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Σέρβο ομόλογό του Τόμισλαβ. Κάποιοι έχουν τους ιδιαίτερους λόγους τους να ταυτίζουν την Ρωσία με τον Πούτιν και τον Πούτιν με την Ρωσία. 
Η ανθρωπότητα μπροστά στο φάσμα μιας Τρίτης Καταστροφής είναι υποχρεωμένη να παρακολουθεί τις ακραίες θέσεις προπαγάνδας όλων των αντιμαχόμενων  πλευρών που ήδη συγκρούονται φανερά και κρυφά σε όλα τα επίπεδα. 
¨Αν δεν υπάρχει ο Πούτιν δεν υπάρχει η Ρωσία…

Αυτά δηλώνει ο πρώτος Αναπληρωτής επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης, Vyacheslav Volodin,  με την ενδεικτική φράση του ¨Εάν υπάρχει Πούτιν - υπάρχει η Ρωσία, αν δεν υπάρχει Πούτιν - δεν υπάρχει η Ρωσία¨ για να μεταφέρει  τα αισθήματα σχεδόν του 90% τοις εκατό των Ρώσων πολιτών. http://english.pravda.ru/23/10/2014  Και από το ένα άκρο πάμε στο άλλο άκρο…    η Ρωσία μπορεί να είναι μία άλλη Λιβύη και ο Πούτιν ένας άλλος Καντάφι;  Russia to be another Libya and Putin - another Gadaffi?  http://youtu.be/bBlbjVxVguA  Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτ 2014 
Σύμφωνα με δηλώσεις  του Πρόεδρου του Διεθνούς Κέντρου  Γεωπολιτικής Ανάλυσης, Leonid Ivashov ο Καντάφι θα μπορούσε να είχε σωθεί.  ¨Αυτό σαν γεγονός θα επηρέαζε την σημερινή κατάσταση του κόσμου. ¨
¨Έχουν  περάσει τρία χρόνια από τη δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι. Ο ηγέτης της Λιβύης ανατράπηκε με την βοήθεια των δυτικών ειδικών υπηρεσιών. Ο Καντάφι στην συνέχεια δολοφονήθηκε αποτρόπαια, και το νεκρό σώμα του φωτογραφήθηκε σαν ¨αξιοθέατο¨. ¨Στη συνέχεια, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, άρχισαν  να εφαρμόζουν ειδικές πολιτικές ανεξάρτητα των απόψεων άλλων χωρών¨. 
"Αν ο κ Μεντβέντεφ ή οποιοσδήποτε άλλος  έκανε χρήση μιας ισχυρής διπλωματικής επίθεσης στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Λιβύη και ο Καντάφι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Αυτό ήταν μια πράξη της προδοσίας. ¨ 
Ο ίδιος σε συνέχεια των δηλώσεων του τονίζει…  ¨Ανησυχώ για την σημερινή  γεωπολιτική λογική που διεξάγεται εναντίον της Ρωσίας  και έχει σχέση με τις παλαιότερες δράσεις εναντίον του προσώπου του Σέρβου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και του Σαντάμ Χουσεΐν¨. 
¨Στη Λιβύη και την Συρία - η λογική είναι η ίδια: να δαιμονοποιηθεί η χώρα μαζί με τον  ηγέτη της.¨  ¨Η συνέχεια είναι ίδια ..προκαλούνται ένοπλες συγκρούσεις στα πλαίσια μιας εσωτερικής κινητοποίησης-επανάστασης και μετά έρχεται η βοήθεια από το ΝΑΤΟ .¨ 
¨Αυτό πού έγινε στην Ουκρανία μπορεί να εφαρμοσθεί σαν αλγόριθμος δράσης και στην Ρωσία.¨ PravdaTV.youtube.com/channel  Κάποιοι λοιπόν ονειρεύονται να δούνε μια βίαια ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Ρωσία και τον Πούτιν στην θέση του δολοφονηθέντος Καντάφι. 
Ευτυχώς με τα τόσα πολλά που περνάμε  και βλέπουμε μας έμεινε ένα μικρό ψήγμα κοινής λογικής για να διακρίνουμε .. ποιός είναι σήμερα ο τρομοκράτης των Λαών. 
Όμως αυτές οι θέσεις και οι απόψεις μας φέρνουν ένα σκαλοπάτι πιο κοντά σε  αναπόφευκτη Παγκόσμια σύγκρουση. 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

http://koukfamily.blogspot.gr