«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Κρούσματα φυματίωσης σε αστυνομικούς;Ε,και;Αναλώσιμοι θεωρούνται.Αλλά, όλα κι όλα.Είναι και μεγαλόψυχοι.Σκύβουν το κεφάλι πειθαρχικά στην Πολιτεία, πρόθυμοι να θυσιαστούν αυτοί ΑΛΛΑ να ΜΗΝ διωχτούν απ' τη χώρα οι λαθρο...να μην ανακοπεί η εισβολή των λάθρο...μην και κοντραριστούνε με την κυβέρνηση...μην και ενοχληθεί η τρόϊκα...πιο καλά να πεθαίνουν σαν τις μύγες οι αστυνομικοί και να χάνουν τα παιδιά τους γονείς τους...και σε λίγο να σαρώνονται από τις λαθρο-αρρώστιες όλοι οι Έλληνες...

Εθελοντικός εμβολιασμός αστυνομικών μετά τα κρούσματα φυματίωσης

Ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα φυματίωσης σε αστυνομικά τμήματα της Αθήνας και σε κέντρα προαναχωρησιακής κράτησης εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.
 
Όλη η ανακοίνωση
 
Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα με τα κρούσματα φυματίωσης σε αστυνομικά τμήματα της Αθήνας και σε κέντρα προαναχωρησιακής κράτησης η Ένωση Αθηνών συνέβαλε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού πρόληψης και προστασίας των εκτεθειμένων συναδέλφων στον κίνδυνο των μολυσματικών ασθενειών.

Με συνεχείς συναντήσεις με τον επικεφαλής Υποστράτηγο κ.ΝΙΤΣΑ Γεώργιο του Κλάδου Αλλοδαπών του Αρχηγείου καθώς και με καθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιτεύχθηκε η ενδελεχής εξέταση στο 401 ΓΣΝΑ της πλειοψηφίας των συναδέλφων με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου, για τους οποίους υπήρχε η υποψία να νοσήσουν από τις μολυσματικές ασθένειες και οι οποίοι έχουν έλθει σε άμεση επαφή με τους ασθενείς κρατουμένους . Οι μέχρι ώρας εξετάσεις έχουν δείξει αρνητικές, οι συνάδελφοί μας είναι άπαντες καλά στην υγεία τους και δεν έχουν γίνει φορείς μολυσματικών ασθενειών. Στις περιπτώσεις συναδέλφων που βρέθηκαν θετικοί στην εξέταση φυματινοαντίδρασης (mantoux), θα επανεξεταστούν προληπτικά το επόμενο διάστημα, χωρίς να σημαίνει ότι νοσούν.
 
Τις επόμενες ημέρες με τις διαδικασίες του επείγοντος θα ξεκινήσει και εθελοντικός εμβολιασμός, για κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να προστατευτεί από τυχόν μελλοντική μόλυνση, σε συγκεκριμένους χώρους που θα γίνουν γνωστοί. Στον εθελοντικό εμβολιασμό θα μπορούν να συμμετέχουν συνάδελφοι εκτός των συγκεκριμένων τμημάτων αλλά και αυτοί που εκτελούν υπηρεσία σε Μεταγωγές, στο Θησέα, στην Άμεση Δράση, στην Τροχαία, στην Ασφάλεια κλπ.
 
Η Ένωση Αθηνών θα σταθεί αρωγός στην προστασία των συναδέλφων μας κάτι το οποίο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Η υγεία μας και η υγεία των οικογενειών μας είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο για εμάς.
 
Κάνουμε έκκληση, με σύμβουλο τη ψυχραιμία, για περαιτέρω ενίσχυση αυτής της προσπάθειας και σε άλλους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς όπως Υπουργεία, Υπηρεσίες, Μ.Κ.Ο., με τους οποίους θα είμαστε σε τακτική επικοινωνία για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.
 
«Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν».