«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Καλώς τα μας!(Και περαστικά δεν θα 'ναι πάντως) Ο εφιάλτης της τεχνητής (και δη "αυτοεξελισσόμενης - με γεωμετρική πρόοδο υποθέτω") νοημοσύνης είναι ήδη εδώ...Ρομποτικό μυαλό αποκτά δεξιότητες σερφάροντας στο διαδίκτυο...και εγεννήθη Matrix?

 Αμερικανοί ερευνητές κάνουν ένα ακόμα βήμα στην τεχνητή νοημοσύνη

 Spyros_VJ

120.000 βίντεο έχει δει μέχρι στιγμής το Robo Brain προκειμένου να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες.


 Ένα ευφυέστατο ρομποτικό "μυαλό" δημιούργησε μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Cornell στις ΗΠΑ σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα, το οποίο αποκτά γνώσεις και δεξιότητες, σερφάροντας στο διαδίκτυο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.


Το Robo Brain όπως αποκαλείται το νέο επίτευγμα στο χώρο της τεχνητής νημοσύνης, έχει σχεδιαστεί όχι μόνο να μαθαίνει αλλά και να διαδίδει σε άλλα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης τις γνώσεις που αποκτά μέσω online πηγών πληροφοριών όπως βίντεο στο YouTube. (σχόλιο Γ. Ανεστόπουλου): δηλαδή, τώρα γεννιέται το matrix;Η μήτρα όλων των υπολοίπων εφιαλτών;) 


Εν αντιθέσει με παρόμοια συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, που έχουν αναπτυχθεί και επι ευρωπαϊκού εδάφους, το Robo Brain έχει τη δυνατότητα να κατανοεί και να αναλύει τις πληροφορίες αντί να τις συλλέγει, προσομοιώνοντας την αντιληπτική ικανότητα του ανθρώπινου μυαλού.

Ήδη το Robo Brain, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών όπως της Microsoft και της Google που υποστηριζουν την προσπάθεια των ερευνητών για περαιτέρω εξέλιξη του συστήματος.

Μέχρι στιγμής, από τον προηγούμενο μήνα που ξεκίνησε το σερφάρισμα, το Robo Brain, έχει "δει" πάνω από 120.000 βίντεο στο YouTube και έχει διαβάσει 100 εκατομμύρια "how-to" άρθρα και εγχειρίδια συσκευών.

Η γνωστική πρόοδος και οι δεξιότητες που έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής το Robo Brain, εκτίθενται στο σάιτ robobrain.me.


http://www.lifo.gr

σχετικά:

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ίσως το χειρότερο λάθος της ιστορίας, του Στίβεν Χόκινγκ

 
Τεχνητή Νοημοσύνη: Το τεστ του... Alan Turing


Η κυριαρχία των μηχανών: Τεχνητή νοημοσύνη και το τέλος της ανθρώπινης κυριαρχίας
 

 Η τεχνητή νοημοσύνη «το μεγαλύτερο γεγονός, ίσως όμως το τελευταίο»
 

“Η Τεχνητή Νοημοσύνη δυνητικά πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά”

Η άνοδος των ρομπότ: Η τεχνητή νοημοσύνη νέα απειλή για την ανθρωπότητα

Υπολογιστής ξεγέλασε τους ανακριτές του και τους έκανε να πιστέψουν πως είναι 13χρονο αγόρι (η "τεχνητή νοημοσύνη" είναι ήδη εδώ;)