«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Το αλκοόλ ευνοεί τη μνήμη (καλόοο - tips Γ.Α: VIDEO πως να φτιάξετε έναν κουβά - 20 κιλά - τζάμπα βότκα (φυλακής) στο σπίτι μόνοι σας με απλά πάμφθηνα υλικά!Άντε κι άσπρο πάτο - όχι βέβαια τον κουβά!) (κι επειδή υπάρχουν και αφελείς με δηλητηριώδη λόγο εκεί έξω που θέλουν "μασημένη τροφή", να επισημάνω πως ο τίτλος έχει και μεγάλη δόση χιούμορ και σάτιρας)


Προηγούμενες έρευνες με πειράματα σε ζώα είχαν δείξει ότι το αλκοόλ αυξάνει τον αριθμό των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο.

Επίσης, πριν 5 χρόνια μία αμερικανική έρευνα είχε δείξει ότι όσοι έπιναν μέτριες ποσότητες αλκοόλ είχαν μικρότερο κίνδυνο άνοιας.

Βρήκαν ότι όσοι καταναλώνουν ανάμεσα σε 8 και 14 ποτά την εβδομάδα έχουν 37% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα άνοιας.

Όσοι όμως καταναλώνουν περισσότερα από 14 ποτά τη βδομάδα αντίθετα διπλασιάζουν τον κίνδυνό τους για να νοσήσουν.


Οι επιστήμονες εικάζουν ότι το αλκοόλ αυξάνει την έκκριση των ουσιών του εγκεφάλου που σχετίζονται με τις γνωστικές λειτουργίες και τη διαχείριση των πληροφοριών. Από την άλλη πλευρά όμως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επιβαρύνει τον εγκέφαλο. 


http://www.vita.gr (σχόλιο Γιώργου Ανεστόπουλου: η πραγματικότητα βεβαίως είναι λίγο διαφορετική. Το παραπάνω "υλικό" δεν είναι τίποτε άλλο από τη "βάση". Ζύμωση σακχάρων από μήκυτες που παρήγε μεν αλκοόλ αλλά για να πιάσει υψηλά επίπεδα περιεκτικότητας θέλει άλλη επεξεργασία. Για την ώρα, το παραπάνω είναι, ας πούμε ένας τύπος "κρασιού". Εαν το παραπάνω μείγμα περάσει από απόσταξη, τότε αυτό που θα βγει είναι καθαρή αλκοόλη ή αναλόγως "που θα σταματήσουμε την απόσταξη", θα βγει ένα "δυνατό άγευστο ποτό"...όπως δηλαδή η βότκα...αν αντίθετα,μέσα στο μείγμα ρίξουμε φρούτα κατά τη ζύμωση, τότε στο δυνατό αλκοολούχο αποτέλεσμα δίνεται γευστική υφή...πχ αν αντί για ζάχαρη βάλουμε μέλι - με μαγιά/μήκυτες βεβαίως - και το αφήσουμε να "ζυμωθεί", τότε αυτό αποκτάει τα χαρακτηριστικά του "υδρόμελου"...αν το αποτέλεσμα - το υδρόμελο - το αποστάξουμε, τότε έχουμε "τσίπουρο υδρόμελου"...κάπως έτσι είναι η "γενική διαδικασία)...

σχετικά:

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στο αλκοόλ;


Πως θα φτιάξεις τη δική σου Ρακή στη χύτρα ταχύτητας...Πως κάνεις το δικό σου αποστακτήριο...(ακόμη ίσως) μπορείς...(τώρα, το "τι θα αποστάζεις" εκεί μέσα κι αν εκτός από τσίπουρο θα βγάζεις και κανα "άλλο υλικό" τις δύσκολες μέρες, είναι άλλο θέμα...