«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Εμπιστεύεσθε το κινητό σας; Διαβάστε τι μπορούν να κάνουν από αυτό:


 Παρακολούθηση Κινητού Τηλεφώνου -

-Πληροφορίες του τηλεφώνου - αριθμός, ICCID, IMEI, IMSI, μοντέλο, λειτουργικό σύστημα]
-Εισερχόμενα/Εξερχόμενα μηνύματα SMS, καταγραφές τηλεφωνημάτων - κλήσεων]
-Προώθηση κλήσεων σε ένα ελεγχόμενο σύστημα από τον επιτιθέμενο αριθμό

-[Προώθηση των επαφών σε control server ή άλλο διαχειριστικό σύστημα]
- [Εγγραφή χώρου μέσω του μικροφώνου και προώθησή σε διαχειριστικό σύστημα]
-[Ακρόαση χώρου μέσω του μικροφώνου από διαχειριστικό σύστημα]
-[Αποστολή SMS μηνυμάτων από διαχειριστικό σύστημα τύπου "silent" και αλλαγή όλων των ρυθμίσεων της συσκευής]
- [Λήψη της θέσης της συσκευής με GPS ή χωρίς από διαχειριστικό σύστημα]
- [Απομακρυσμένη λήψη εικόνας-βίντεο από την κάμερα της συσκευής]
-[Πρόσβαση στο σύστημα φακέλων - Πρόσβαση στη λίστα προγραμμάτων - applications]
-[Εμπόδιο στην αφαίρεση αυτών από ανάκτηση του τηλεφώνου σε εργοστασιακές ρυθμίσεις]
- [Obfuscated κώδικας - ασαφής κώδικας]
 Το 94% όλων των συσκευών μπορούν να παγιδευτούν με αντίστοιχα εξειδικευμένα προγράμματα ειδικών και μυστικών υπηρεσιών, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως τα κινητά τηλέφωνα πρέπει απαραιτήτως να έχουν ίντερνετ, να είναι απλά ή smartphones (Android, Nokia, iPhone, Windows, Blackberry κλπ).
- Ανάκτηση διεγραμμένων δεδομένων -
-Ανάκτηση διεγραμμένων δεδομένων κινητών τηλεφώνων
Ψηφιακή ανάλυση και ανάκτηση ανάλογα με το μοντέλο στα ακόλουθα στοιχεία:
-[Ιστορικό SMS, Διαγραμμένα SMS (αποθηκευμένα μηνύματα κειμένου στη μνήμη του τηλεφώνου και στην κάρτα SIM)]
-[Ιστορικό κλήσεων, Ληφθείσες Κλήσεις, Κληθέντες αριθμοί, Αναπάντητες κλήσεις με Ημερομηνία και ώρα]
-[Τηλεφωνικός κατάλογος (αποθηκευμένα στοιχεία στη μνήμη του τηλεφώνου και στην κάρτα SIM)]
-[Σύστημα αρχείων στη φυσική μνήμη της συσκευής, Αρχεία Συστήματος]
-[Αρχεία πολυμέσων Multimedia Files εικόνες, βίντεο, κλπ]
-[Σημειωματάριο Ημερολόγιο, Datebook]
- [Διαγραμμένα στοιχεία Data]
-[Αρχεία Java - Java Files]
-[Σημεία GPS, ίχνη Track, διαδρομές Routes κλπ]
-[E-mail και στοιχεία Μητρώου συσκευής]
-[RAM / ROM, PDA Βάσεις Δεδομένων ]
 Ολοκληρωμένη ψηφιακή ερευνητική ανάλυση για πάνω από 5.000 μοντέλα κινητών τηλεφώνων, ΝΟΚΙΑ, iPhone, SAMSUNG, LG, ΗΤC, MOTOROLA, Sony Ericsson κλπ, Smartphone, PDA και GPS συσκευές.

Λύση; Κλείσιμο τηλεφώνου, εξαγωγή μπαταρίας και SIM! ( ή κλείσιμο σε συρτάρι που να μην ακούγονται ομιλίες και να μη μπορούν να δουν τίποτα από την κάμερά του.)
Καλύτερη; Πέταμα το τηλέφωνο!


http://maradclub.blogspot.gr/

.................................. 

(το παρακάτω κείμενο ανήκει μεν στα "προωθητικού/διαφημιστικού τύπου", αλλά έχει μέσα ενδιαφέροντα ενημερωτικά επί του θέματος στοιχεία. Αξίζει να διαβαστεί, γι' αυτό και αναρτήθηκε)


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ

Μέτρα και Αντίμετρα

Παρακολούθηση κινητών

Προσπαθώντας να κάνουμε μια αρχή στην σύνταξη του συγκεκριμένου θέματος, συναντήσαμε δυσκολία για την πλευρά προσέγγισης. Την καχυποψία ότι κάποιος συνέχεια μας παρακολουθεί; Το εμπόριο προσωπικών δεδομένων; Την υποκλοπή διάφορων κωδικών πρόσβασης; Ή μήπως την παραποίηση, υπερβολή και παραπλάνηση των "δήθεν δημοσιογραφικών ερευνών" που ο μόνος σκοπός που είχαν ήταν ο εντυπωσιασμός και τα νούμερα τηλεθέασης; Όπως και να έχει θα προσπαθήσουμε να σας κατατοπίσουμε για το τι πραγματικά (μπορεί να) συμβαίνει....

Κατ' αρχήν θεωρούμε ότι για το αντικείμενο αυτό έχουμε το δικαίωμα της γνώμης καθώς μια από τις δραστηριότητες της PLATIJET defence-telecoms research & development είναι η ανάλυση τέτοιων μεθόδων με απώτερο σκοπό την κάθε νόμιμη εκμετάλλευση τους, έχοντας μάλιστα συνεργαστεί με κρατικές υπηρεσίες των περισσότερων χωρών των Βαλκανίων. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την διαδικασία ελέγχου για το αν η συσκευή σας είναι παγιδευμένη και την πλήρη αποκατάστασή της.

Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να σας κάνουμε μια περιληπτική ανάλυση για τα μέτρα (παρακολούθηση) και τα αντίμετρα (αντιπαρακολούθηση) των κινητών τηλεφώνων.

Τρείς είναι οι τρόποι για να παρακολουθήσει κάποιος το κινητό σας:

1. Παγίδευση συσκευής με επιπρόσθετο λογισμικό ( spy phone application ).

2. Παγίδευση συσκευής με κάθε είδους μικροκατασκευές (hardware e-circuit).

3. Υποκλοπή σήματος (Over The Air & Man in the Middle attacks).


Παγίδευση συσκευής με επιπρόσθετο λογισμικό:

Είναι η διαδικασία όπου κάποιος έχει εγκαταστήσει εν αγνοία σας κάποια εφαρμογή η οποία σκοπό έχει την καταγραφή συνομιλιών και στην συνέχεια την αποστολή τους μαζί με άλλα δεδομένα όπως SMS, MMS κλπ σε συγκεκριμένο αριθμό. Στην τελευταία τους εκδοχή μάλιστα, η αποστολή αυτών των δεδομένων μπορεί να γίνεται και σε cloud μέσω WiFi ή δεδομένων δικτύου. Ενδείξεις μιας τέτοιας ενέργειας είναι η αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας, η αποστολή MMS ή κλήσεις προς άγνωστους αριθμούς (το βλέπουμε στον αναλυτικό λογαριασμό) και η κακοπροαίρετη δωρεά ενός κινητού τηλεφώνου.


Παγίδευση συσκευής με κάθε είδους μικροκατασκευές:

Είναι η τοποθέτηση ηλεκτρονικού κυκλώματος σε μικρές διαστάσεις εσωτερικά της συσκευής. Οι παλαιού τύπου τέτοιες κατασκευές απαιτούσαν την ύπαρξη δέκτη σε σχετικά κοντινή απόσταση, ενώ οι νέου τύπου κάνουν καταγραφή , έχουν εκτός από πομπό και δέκτη έτσι ώστε όταν πλησιάσει ο υποκλοπέας να «μαζέψει» όλα τα ηχητικά δεδομένα που έχουν καταγραφεί. Ενδείξεις μιας τέτοιας ενέργειας είναι η αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας και η κακοπροαίρετη δωρεά ενός κινητού τηλεφώνου.


Υποκλοπή Σήματος

Είναι η πιο σπάνια περίπτωση υποκλοπής και σχεδόν πάντα γίνεται από κρατικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλ/νίας . Αν το λοιπόν δεν είστε "στόχος" κρατικής υπηρεσίας είναι πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο να σας παρακολουθεί κάποιος Over The Air και αυτό για μερικούς βασικούς λόγους:

    Ο κύριος εξοπλισμός που χρειάζεται κάποιος υποκλοπέας για την συγκεκριμένη μέθοδο δεν πωλείται στην αγορά, αν βρεθεί προς πώληση θα είναι κλεμμένος και αξίζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες euro (!!!) και πάλι όμως η λειτουργία του έχει ημερομηνία λήξης μερικών εβδομάδων γιατί ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να ξέρει συγκεκριμένους κωδικούς , δηλ. να έχει πρόσβαση σε κωδικούς της κατασκευάστριας εταιρείας (τις λεγόμενες "κλείδες" ) πράγμα αδύνατο δηλαδή.
    Οι "φθηνιάρικοι" εξοπλισμοί που υπάρχουν στην αγορά ( 1.500€ - 10.000€ ) είναι τρομερά δύσκολοι στην χρήση και στο αποτέλεσμα και συνήθως γίνονται αμέσως αντιληπτοί. Σας παραθέτουμε το πώς:

    Ο υποκλοπέας θα πρέπει να είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση και εδικά μέσα στην πόλη σε μερικές δεκάδες μέτρα.
    Δεν μπορεί να κάνει υποκλοπή σε 3G/4G σήμα και πλέον οι περισσότερες κεραίες σταθμών βάσης είναι 3G . Έτσι λοιπόν αν στο κινητό σας βλέπετε την σχετική ένδειξη ότι λειτουργεί σε 3G/WCDMA ή 4G, δεν έχετε κανένα λόγο να φοβάστε. Για να σας προλάβω, αν ο υποκλοπέας βάλει θόρυβο (jumper) αναγκάζοντας το κινητό να δουλέψει σε 2G/GSM , εκτός του ότι είναι δύσκολο να υπερκαλύψει το κύριο σήμα, υπάρχει και το παρακάτω.
    Το κινητό μπορεί να κάνει ΜΟΝΟ εξερχόμενες κλήσεις και όχι εισερχόμενες (άμεσα ύποπτο) και μάλιστα στην άλλη άκρη της επικοινωνίας δεν θα βγεί ο αριθμός σας αλλά απόρρητο.

Η εταιρεία μας μπορεί να σας λύσει κάθε σχετική απορία σας σε ότι αφορά τα αντίμετρα και μόνο.
Η εταιρεία μας δεν μπορεί να παράσχει διαβαθμισμένες πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα και παράνομα.


http://www.makeitwork.gr